Suomi
Gamereactor
artikkelit

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2

Uusi vuosi ja uudet kuumat kujeet. Listasimme 20 eniten kuumoittavaa odotusta aiheuttavat pelijulkaisut tulevalta 12 kuukaudelta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2014 oli todellinen myöhästymisten vuosi. Asianlaita saattoi tietysti viime vuonna ottaa nuppiin, mutta vastaavasti se tarkoittaa, että nyt alkanut 2015 näyttää huikeammalta pelivuodelta kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Kuumia tulevia pelejä mahtui alustavalle listallemme yli 50 kappaletta, joten karsiminen pariin kymmeneen ehdokkaaseen oli raastava urakka. Tässä osassa käymme läpi täysin subjektiivisen listamme sijat 15.-11.

Mitkä ovat omat suosikkisi ja missä menimme vikaan? Osallistu keskusteluun kommenteissa ja kokoa omat listasi.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2
Tämä on mainos:

15. Bloodborne - Katso traileri
Alusta: Playstation 4 - Julkaisu: 25.3.

Harva yhtiö on onnistunut peleillään nousemaan yhtä nopeasti kulttisuosioon kuin From Software. Souls-sarjan hermoja raastavan vaikeat toimintaroolipelit ovat olleet niin kriitikoiden kuin fanienkin mieleen. Yhtiön seuraava peli Bloodborne ei ole suoraa jatkoa Souls -sarjalle, mutta sitä kuvataan kuitenkin sen henkiseksi jatko-osaksi. Trailerien ja kuvien perusteella tulossa on jälleen synkkää ja veristä toimintaa, jossa kuolema voi vaania jokaisen ränsistyneen muurin tai seinän takana.

Todennäköisesti pelaajien taidot joutuvat jälleen kovalle koetukselle, mutta onnistumisen kokemukset ovat sitäkin suurempia. Tätä odottavat varmasti Souls -sarjalle sielunsa antaneet, sekä kaikki jotka kaipaavat peleissään kunnon haastetta.

Tämä on mainos:
Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2

14. Star Fox Wii U
Alusta: Wii U - Julkaisu: 2015

Uuden Star Foxin kehitystyö varmistui viime vuoden kesällä ja se on siitä lähtien ollut toimituksessamme todella kuuma puheenaihe. Osa ns. "vanhoista parroista" tutustui sarjaan jo yli 20 vuotta sitten Super Nintendolle julkaistun ensimmäisen pelin myötä. Wii U -version luvataan hyödyntävän tehokkaasti konsolin erikoista kosketusnäytöllä varustettua ohjainta. Televisiossa ja ohjaimen ruuduilla näytetään eri kuvaa, ja tämä mahdollistaa entistä monipuolisemman pelikokemuksen.

Kovin tarkkoja tietoja uudesta Star Foxista ei ole vielä annettu, mutta Nintendo esittelee siitä pelattavan version kesällä pidettävillä E3-messuilla. Emme malta odottaa, että pääsemme jälleen hyppäämään Arwingin puikkoihin.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2

13. Evolve - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 10.2.

Evolve on nimensä mukaisesti kehittynyt julkaisun lähestyessä yhä mielenkiintoisemmaksi nimekkeeksi. Epäsymmetristä toimintaa tarjoava moninpeli vaikuttaa hyvin monipuoliselta kokemukselta, ja se on todettu jo pariin otteeseen ennakoissamme. Viimeisimmässä testissä toimittajamme pääsi koittamaan useita erilaisia pelimuotoja ja täysin uusia hahmoja. Valtavan hirviön ja metsästysjoukon välinen dynamiikka toimii hyvin, ja etenkin metsästäjien täytyy toimia tiiviisti ryhmässä pärjätäkseen suurille monsuille.

Toivottavasti Evolve tarjoaa julkaisussaan hyvin toimivan kokonaisuuden, sillä se saattaa pystyä ravistelemaan mukavasti moninpeliräiskintöjen genreä. Ehkäpä se jopa sytyttää kipinän muissa julkaisijoissa, jotta he uskaltaisivat tulevaisuudessa kehittää jotain vieläkin erikoisempaa?

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2

12. Just Cause 3
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2015

Just Cause 3 lähettää Ricon fiktiiviselle Välimeren saarelle Medicille, jossa hänen täytyy syöstä vallasta verenhimoinen diktaattori Di Ravello. Luvassa on jälleen valtava hiekkalaatikko, jossa saa varmasti temmeltää ja räjäytellä paikkoja sydämensä kyllyydestä. Maasto on aikaisempaa vuoristoisempaa, mutta kiipeilyn lisäksi uusimmassa osassa pääsee ensimmäistä kertaa sukeltamaan myös maanalaisiin luolastoihin.

Ricolla on mukanaan tutuksi tulleista varusteista ainakin tarttumahaka ja laskuvarjo, mutta pelissä nähdään myös täysin uusi siivillä varustettu puku. Toivottavasti tarjolla on runsaasti uusia ja mielenkiintoisia härveleitä, joiden avulla voi aiheuttaa kaaosta mitä erilaisimmilla tavoilla.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2

11. Halo 5: Guardians - Katso ennakko moninpelistä
Alusta: Xbox One - Julkaisu: 2015

Halo on Microsoftin ylivoimainen lippulaiva Xboxilla, ja jokaista uutta osaa saagaan odotetaan aina vesi kielellä. Halo 5: Guardians ei ole mikään poikkeus, vaikka viime syksyllä ilmestynyt The Master Chief Collection jättikin melkoisen ristiriitaiset tunnelmat varsinkin moninpelin osalla. Tätä pettymystä on onneksi lievittänyt Halo 5:n betatestaus. Se on osoittautunut jo tässä varhaisessa vaiheessa todella vauhdikkaaksi ja räjähtävän viihdyttäväksi pelikokemukseksi, joka nostaa lopullisen pelin odotuksia hurjasti.

Halo 5: Guardiansin yksinpelistä ei sen sijaan ole vielä julkaistu juurikaan tietoja. Halo 4:n tarina jäi melkoisen kiperään paikkaan, joten jatko-osan toivotaan tarjoavan edes jotain vastauksia pureviin kysymyksiin. Pieni pelko vaanii silti niskassa. Kehittäjä 343 Industries ja Microsoft ovat jo paljastaneet, että kyseessä on trilogia. Täytyy vain toivoa, ettei Halo 5 jää tarinallisesti väliin putoajaksi. Jos pelistudio saa kuitenkin sekä yksinpelikampanjan sekä moninpelin hilattua kiitettävälle tasolle, voi Master Chiefin uudesta seikkailusta hyvinkin koitua yksi vuoden parhaista peleistä.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 2


Ladataan seuraavaa sisältöä