Suomi
Gamereactor
artikkelit

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa

Uusi vuosi ja uudet kuumat kujeet. Listasimme 20 eniten kuumoittavaa odotusta aiheuttavat pelijulkaisut tulevalta 12 kuukaudelta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2014 oli todellinen myöhästymisten vuosi. Asianlaita saattoi tietysti viime vuonna ottaa nuppiin, mutta vastaavasti se tarkoittaa, että nyt alkanut 2015 näyttää huikeammalta pelivuodelta kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Kuumia tulevia pelejä mahtui alustavalle listallemme yli 50 kappaletta, joten karsiminen pariin kymmeneen ehdokkaaseen oli raastava urakka. Tässä osassa käymme läpi viisi viimeistä ja mielestämme kiinnostavinta pelijulkaisua tulevalta vuodelta.

Mitä olet mieltä valinnoistamme ja menivätkö ne jossain mielestäsi metsään? Osallistu keskusteluun kommenteissa ja kokoa oma kärkilistasi.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa
Tämä on mainos:

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 - Julkaisu: 2015

Hideo Kojiman Metal Gear Solid -sarjan seuraavia osia odotetaan aina vesi kielellä. Ohjaaja osaa hypettää ja julkaista uusista peleistä juuri sopivan vähän tietoa, jotta mielenkiinto niitä kohtaan ainoastaan kasvaa julkaisun lähestyessä. Näin on käynyt myös Metal Gear Solid V: The Phantom Painin kohdalla, joka lupaa viedä Snaken seikkailut entistä avoimempaan maailmaan.

1980-luvulle sijoittuva tarina käsittelee ensimmäistä Metal Gearia edeltäviä tapahtumia, mutta emme tiedä vielä mitä se tarkalleen ottaen pitää sisällään. Lisäksi Kojima on varoitellut, että mukana saattaa olla aikaisempien pelien tapahtumien kanssa ristiriitaisia juonenkäänteitä. Todennäköisesti nämä ovat joitain pieniä yksityiskohtia, sillä mies tuskin lähtisi rikkomaan rajusti luomansa maailman peruspilareita.

Ainoa pelonaihe liittyy välinäytösten pituuksiin ja niiden määrään. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots oli pelinä mainio, mutta valitettavasti se oli enimmäkseen välivideoiden katselua. Uusimpaan osaan luvataan vähemmän videoita ja toivottavasti tästä pidetään kiinni.

Tämä on mainos:

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa

4. Uncharted 4: A Thief's End - Katso pelikuvaa esittelevä traileri
Alusta: PS4 - Julkaisu: 2015

Uncharted-sarja oli kolmannen pleikkarin lippulaiva, ja jokainen osa onnistui tempaamaan mukaansa edellistä enemmän. Myös teknisestä näkökulmasta katsottuna sarja on onnistunut jatkuvasti puristamaan hieman lisää mehuja vanhasta sotaratsusta. Niinpä Uncharted 4 on ollut kiikarissamme jo pelkästään sarjan osoittaman jatkuvan kehityksen myötä.

Lisäksi Naughty Dog on kertonut ottaneensa oppia muista tuotoksistaan, kuten esimerkiksi loistavasta The Last of Us -pelistä. Drakella on nyt mukanaan apuri, jonka käyttäytymistä on verrattu Ellieen. Kentät ovat myös aikaisempaa laajempia, ja ne voi läpäistä muutamilla eri tavoilla. Jokaisella valinnalla on kuitenkin seurauksensa, joten tämän pitäisi taata myös enemmän uudelleenpelattavuutta. Emme malta odottaa, että pääsemme loikkaamaan Draken uusimpaan seikkailuun.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa

3. The Legend of Zelda Wii U - Katso traileri
Alusta: Wii U - Julkaisu: 2015

The Legend of Zelda on Super Marion ohella sellainen sarja, jolla myydään konsoleita. Tämä menestys ei ole tullut tyhjästä, sillä jokainen osa on ollut omalaatuinen mestariteos tai vähintään lähellä sellaista. Edellinen täysin uusi osa sarjaan nähtiin neljä vuotta sitten, kun Skyward Sword tempaisi pelaajat taivaalle. 2014 julkaistiin puolestaan teräväpiirtoaikaan päivitetty versio Wind Wakerista, jonka meriseikkailu on edelleen hurmaava kokemus.

Seuraavaan Zeldaan kohdistuu aina kovat odotukset, joten Wii U:n The Legend of Zeldan on tuotava pöytään entistä freesimpiä ideoita. Ja niitä siinä ehkä onkin, ainakin mikäli uskoo viime vuoden E3:ssa näytettyä traileria. Maailma on aikaisempaa avoimempi, ja paikkoja sekä pulmia voi lähestyä eri suunnista. Peli näyttää myös ennakkokuvissa kerrassaan upealta, sillä taivaalla seilaavat pilvet luovat varjoja tuulessa heiluviin ruohikoihin ja puihin. Värejä käytetään rohkeasti ja animaatiot ovat erittäin sulavia.

Mieleen hiipii kuitenkin muutamia epäilyksiä. Onko vapaus todellista vai pelkkää silmänlumetta? Pystyykö Wii U todella pyörittämään peliä sulavasti koko ajan sen graafisesta loistosta huolimatta? Näihin ja muihin mieleemme putkahtaviin kysymyksiin saamme toivottavasti vastaukset vielä tämän vuoden aikana.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa

2. The Witcher 3: Wild Hunt - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 19.5.

Mitä kummaa - The Witcher 3 on pudonnut ykköstilalta vuoden odotetuimpana pelinä!?

Geralt Rivialaisen villi metsästysretki oli vastaavan listamme kärjessä viime vuonna, mutta nyt se komeilee "vasta" toiseksi kuumoittavimmalla paikalla. Ei kuitenkaan kannata antaa tällaisen pikkuseikan hämätä. The Witcher 3: Wild Hunt näyttää edelleen uskomattoman hyvältä, mutta pitkä kehityskaari ja jo pari vuotta kestänyt hype on jo alkanut tuntua hieman uuvuttavalta.

Odotus on tällä hetkellä määrä päättyä toukokuun loppupuolella, tai näin ainakin toivotaan. CD Projekt Redin visio jatko-osasta on todella kunnianhimoinen, joten julkaisuajasta lipsuminen on edelleen mahdollista. Jos studion lupaukset ja ennakkofiilikset pitävät paikkansa, voi pelistä silti muodostua jotain todella upeaa. Peliaikaa on kaavailtu yli 100 tunniksi ja maailman pitäisi olla sarjan edellisiin osiin verrattuna moninkertainen kooltaan. Mikä kuitenkin mukavinta, sutudio on jatkuvasti painottanut, että The Witcher 3 on tarkoitus seistä omilla jaloillaan, eikä edellisiä osia ole pakko läpäistä päästäkseen mukaan tarinaan. Se kuulostaa hyvältä, sillä sarjan pelit ovat vaativia tapauksia.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - viimeinen osa

1. Batman: Arkham Knight - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2.6.

Gamereactor on täynnä supersankarien tähdittämien sarjakuvien ja elokuvien faneja. Niinpä Batman: Arkham -sarjan viimeisen osan odotusarvo on toimituksessa kohonnut koko ajan yhä korkeammalle. Batman: Arkham Knight on oikeastaan hyvin samankaltaisessa tilanteessa kuin The Witcher 3: Wild Hunt. Molempien julkaisu on viivästynyt noin vuoden verran ja kummankin pelin takana on todella kunnianhimoinen pelistudio. Rehellisyyden nimissä melkein mikä tahansa listan viidestä kärkinimestä voisi olla ykköstilalla.

Toisaalta myös Batman: Arkham Knight on kaiken hypensä ansainnut. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa Arkham Asylum ja Arkham City olivat molemmat julkaisuvuotensa parhaimpia pelejä, eikä sitä varjosta edes keskinkertainen Arkham Origins, joka ei tosin ollut Rocksteady Studiosin käsialaa.

Kokoluokaltaan myös Arkham Knight ottaa valtavan hyppäyksen eteenpäin. Studion mukaan Gotham on pinta-alaltaan noin viisi kertaa suurempi kuin Arkham City. Etäisyydet eivät kuitenkaan ole ongelma, kun mukaan saadaan ensimmäistä kertaa kunnolla Batmanin uskollinen ratsu Batmobile. Mukana onkin sarjalle täysin uudenlaista toimintaa, kun pelaajan pitää ottaa mittaa superkonnien moninaisista sota-ajoneuvoista sekä kaahata läpi kaupungin katujen.

Batman: Arkham Knight saapuu Playstation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle 2. kesäkuuta. Odotukset ovat kovat, mutta Rockstedy Gamesin ansiot huomioiden voi pelin laatuun luottaa. Emme malta odottaa, mutta lopputulos selviää kesällä.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat:
- Sijat 20.-16.
- Sijat 15.-11.
- Sijat 10.-6.



Ladataan seuraavaa sisältöä