Suomi
Gamereactor
artikkelit
Mafia III

Haastattelussa Mafia III:n luova ohjaaja Haden Blackman

Mafia III ankkuroidaan tiukasti sarjan luomiin perusteisiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viime viikolla paljastettu Mafia III on loikannut kerralla pelimaailman parrasvaloihin. Gamereactor pääsi haastattelemaan pelin kehityksestä vastaavan studion johtajaa Haden Blackmania, joka toimii myös kolmannen Mafian luovana ohjaajana. Hänellä oli runsaasti kerrottavaa pelin maailmasta, sen ajankohdasta ja henkilöistä. Voit nähdä haastattelun kokonaisuudessaan jutun lopusta, mutta alla on muutamia valikoituja paloja sen annista.

Blackmanin mukaan he halusivat ehdottomasti kytkeä pelin osaksi edellisten osien maailmaa. Tämä tapahtuu esimerkiksi Viton avulla, joka oli Mafia II:n päähenkilö. Tällä kertaa hän on eräs pelin tärkeimmistä sivuhenkilöistä. Samalla he haluavat jatkaa perinnettä, jossa edelliset osat sijoittuvat aina myöhempiin vuosiin. Kolmannen Mafian tapahtumien aikaan Yhdysvalloissa kuohuu, sillä esimerkiksi JFK ja Martin Luther King, Jr. ovat joutuneet salamurhien uhreiksi eikä Vietnamin sodalle näy loppua. Sarjan fanit nauttivat varmasti myös uutukaisen sisältämistä viittauksista edellisten osien tapahtumiin, tosin niiden pelaaminen ei ole pakollista juonesta nauttimisen kannalta. Esimerkiksi Viton taustat esitellään pelaajille, joten Mafia II:n tapahtumien tunteminen ei ole tarpeen.

Pelin trailerissa nähdyt kolme luutnanttia ovat kaikki luonteiltaan erilaisia ja heitä voi ajatella Blackmanin mukaan eräänlaisina elävinä kykypuina. Roolipeleissä kykypuut avaavat hahmon käyttöön erilaisia taitoja. Yleensä pelaaja voi tehdä hahmostaan ekspertin jollain tietyllä osa-alueella tai sitten hän voi hallita useita erilaisia taitoja, mutta ei ole mestari missään niistä. Sama periaate näkyy Mafia III:n luutnanteissa, joille annettavat valloitetut rakennukset ja jopa kokonaiset kaupunginosat avaavat Clayn käyttöön täysin uusia kykyjä ja varusteita. Tämä taas vaikuttaa pelin kerrontaan ja siihen miten erilaisia tehtäviä voi lähestyä. M60-konekiväärillä varustettu Clay voi esimerkiksi rynnäköidä paremmin vihollisten tukikohtiin, eikä hänen tarvitse turvautua aina hiljaiseen lähestymistapaan. Kaikki kytkeytyy tässäkin asiassa studion mantraan, jonka mukaan pelaajien täytyy voida itse sanella tarinan etenemisen säännöt.

Blackman on erittäin tyytyväinen myös pelin ajomallinnukseen. Hänen mielestään edellisessä osassa kruisailu kaupungilla oli erittäin miellyttävää, sillä ajaminen noudatti oikeita fysiikanlakeja. He ovat uutukaisessa hieman laajentaneet näitä mekaniikkoja ja ajamisen halutaan muistuttavan enemmän Hollywood-elokuvia. Clay voi käyttää ajopeliään vaikka improvisoituna aseena syöksymällä ulos liikkuvasta autosta ennen kuin se rysähtää vastustajien kieseihin. Vihollisten autoista voi myös puhkoa renkaat ja tuloksena on näyttäviä ilmalentoja ja räjähdyksiä. Pienenä yksityiskohtana ohjaaja mainitsee peruutuspeilin, joka suurenee ajoittain. Tämän avulla pelaajalta ei jää näkemättä yhtään takana tapahtuvaa räjähdystä.

Tämä on mainos:

Mafia III:n teknisestä puolesta Blackman paljastaa sen verran, että peli on rakennettu osittain edellisen osan pelimoottorin päälle. Mafia II:n tekniikka tarjoaa todella hyvän perustuksen, mutta mukana on myös täysin uusia asioita, joihin lukeutuvat esimerkiksi paremmat valaisuefektit.

Haastattelussa käydään läpi myös moninpelin puuttumista ja syitä sen pos jättämiseen. Katso Blackmanin haastattelu kokonaisuudessaan alta ja käy lukaisemassa pelistä kirjoitettu ennakko täältä.

HQ
Mafia IIIMafia III
Tämä on mainos:
HQ
Mafia III
Mafia III

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä