Suomi
Gamereactor
arviot
The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

Kun maailman suosituimmasta supersankarista tehdään uusi elokuva, ei ole yllätys, että sitä seuraa myös videopeli. Edelliset Beenoxin Spiderman-pelit eivät ole olleet hassumpia, joten voisiko olla että lisenssipelikirous olisi kerrankin väistetty?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Amazing Spider-Man peliin ei kannata rynnätä ennen elokuvateatterikäyntiä. Pelissä jatketaan lähes suoraan siihen mihin elokuva jäi, joten elokuvan käänteet pilaa siinä varmasti. Pelin juoni ei tosin suuria ahaa-elämyksiä onnistu saavuttamaan. Mukana on lukuisia sarjiksesta tuttuja vihollisia, jotka sovitettu kohtuullisen hyvin uuteen Hämis-tarinaan. Matkan varrella pistetään pataan niin Sarvikuonolle, Mustalle Kissalle, Skoripionille, Alistair Smythen roboteille ja lukuisille muille rötöstelijöille.

Pelattavuudeltaan The Amazing Spider-Man on yhdistelmä mätkintää, hiiviskelyä ja avoimen maailman seikkailua. Suurin osa tehtävistä on suoraviivaista putkijuoksua tiedekeskuksissa, viemäreissä, varastohalleissa ja muissa sisätiloissa, mutta niiden välillä pääsee seittisinkoilemaan myös minikokoisella Manhattanin saarella. Taistelussa mallia on otettu selvästi Batmanin Arkham-seikkailuilta, tosin moninkertaisesti yksinkertaistettuna. Aseettomia vastaan taistelut käydään perusväistöjen ja -iskujen yhdistelmillä, jonka jälkeen kombokertoimet mahdollistavat näyttäviä lopetusliikkeitä. Tuliaseita vastaan Hämis on puolestaan todella heikko ja näitä vastaan on käytettävä hyväkseen hiiviskelyä ja yllätyshyökkäyksiä.

Molemmat lähestymistavat ovat äärimmäisen helppoja. Taistelu sujuu lähes itsestään ja pinteessä voi LB:n perääntymisnäppäimellä aina singahtaa huoneen toiselle puolelle "piiloon". Tämä toimii liiankin hyvin, sillä ilmeisesti tekoäly on kiireessä jäänyt umpipässin tasolle. Nämä unohtavat pelaajan parissa sekunnissa, vaikka tovereita lojuu näteissä seittipaketeissa joka puolella.

Suuret robotti- ja pomotaistelut ovat pelin viihdyttävintä antia. Harmillisesti ne alkavat kuitenkin nopeasti toistamaan itseään, sillä kuvio on lähes aina tismalleen sama: väistele ja ammu seittiä silmittömästi, jolloin avautuu mahdollisuus hyökätä vihollisen arkaan paikkaan vanhaa kunnon QTE-näppäilyä harjoittamaan. Näyttävää, mutta pitemmän päälle tylsää.

Tämä on mainos:
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-ManThe Amazing Spider-Man

Avoin maailma tarjoaa kivasti tekemistä sisätehtävien välillä, mutta vain jos laskee puhtaasti tehtävien määrää. Tarjolla on sivukujien ryöstöjen ja poliisia pakoon kaahaavien pysäyttämistä, Oscorpin tiedelabroihin murtautumista, mutanttiviruksen uhrien evakuointia sekä valokuvien ottamista. Määrä ei kuitenkaan tälläkään kertaa ole laadun tae. Monet tehtävistä suorittaa mielellään muutaman kerran, mutta sen jälkeen hauskuus haihtuu niistä nopeasti.

The Amazing Spider-Man ei muutenkaan ole pitkä, saati haastava peli. Se kannattaa aloittaa kertaheitolla korkeimmalta vaikeustasolta ja siltikin perustarinan pyyhkäisee läpi 6-8 tunnissa. Parhaimmat sivutehtävät, joissa jahdataan superkonnia, onneksi lisäävät peliaikaan pari tuntia lisää. Perfektionistille peli pistää tosin luun kurkkuun. Kerättävää ja valokuvattavaa piisaa hurjasti niin itse tehtävissä kuin ympäri Manhattania. Kaupungilla lojuu ja leijuu yhteensä 500 sarjakuvakirjaa, joita keräämällä saa avattua extroihin oikeita Hämähäkkimies-sarjakuvien merkkiteoksia vuosien varrelta. Kaikesta kerättävästä saa lisäksi kokemuspisteitä, joilla voi pelaaja voi ostaa uusia liikkeitä. Tätä kokemusta saa tietysti myös jokaisesta taistelusta.

Tämä on mainos:

Hämiksen elokuvaseikkailu on ulkoasultaan yllättävän hieno kokonaisuus. Grafiikat ja etenkin animaatiot ovat parhaimmillaan jopa erinomaisella tasolla. Kaupunki ja kentät eivät yllä ihan samaan. Kenttien ongelmat eivät kuitenkaan johdu ulkoasusta, vaan lisenssipelille tyypillisestä kiirehtimisestä. Äänipuolikin menettelee, joskaan leffan tähdet eivät olekaan mukana.

The Amazing Spider-Man oli melkoinen arviosanan tähdenlento. Ensimmäisten tuntien perusteella peli oli jopa 8/10-arvosanan vauhdissa. Toiminta oli viihdyttävää, pomotaistelut vaikuttavia ja peli muutenkin nättiä katseltavaa. Se ei ikävä kyllä kestänyt. Tylsä kenttäsuunnittelu, suppea vihollisvalikoima ja toisto iskivät väistämättä vasten kasvoja. Sisältöä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi, ja venytys näkyy ja tuntuu joka käänteessä pelin ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Lisenssipelien vertailussa The Amazing Spider-Man ei ole hassumpi, ja valaa uskoa Beenoxin kykyihin. Jos studio vaan saisi kunnolla aikaa ja rahaa, voisi seurauksena oikeasti olla erinomainen Hämis-peli. Näin ripeillä aikatauluilla tuskin koskaan päästään huippupisteille.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Grafiikka ja animaatio, näyttävät pomotaistelut
-
Tylsät sisäkentät, liian helppo, lyhyt tarina ja identtiset sivuehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

ENNAKKO. Kirjoittaja Lorenzo Mosna

Kesän Hämiselokuvan siivittämänä saapuu konsoleille myös uusi Spider-Man-peli. Tutustuimme ennakkoversioon Milanossa.



Ladataan seuraavaa sisältöä