Suomi
Gamereactor
arviot
Heroes of Ruin

Heroes of Ruin

Tietokoneille löytyy useita toimintaroolipelejä, joissa päätarkoituksena on loputtomien vihollisten lahtaaminen sekä hahmon optimoiminen kykyjen ja varusteiden avulla. Nyt kyseinen genre rantautuu myös käsikonsoleille, mutta Heroes of Ruin on valitettavasti liian yksinkertaistettu, eikä siksi onnistu koukuttamaan kunnolla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Taustatarinoilla ei ole tämäntyyppisissä peleissä kovinkaan paljon virkaa. Onneksi Heroes of Ruin sentään yrittää luoda mielenkiintoisen tarinan hirviöiden lahtaamiselle. War of the Ruin -sota saatiin loppumaan vain Ruin Lord -olentojen avulla. Valtavat lohikäärmeet, sfinksit ja muut myyttiset olennot pistivät pisteen sotimiselle ja kukin heistä perusti oman kaupunkinsa. Suurin näistä olennoista oli Atarax, joka perusti kaupungin nimeltä Nexus. Nyt Ataraxin ylle on langetettu kirous, joka on vaivuttanut tämän ikiuneen. Jääkin yksinäisen sankarin harteille löytää parannus Ataraxin vaivaan ja pelastaa Nexus.

Heroes of Ruin on toimintaroolipeli, jossa on tarkoituksena mättää tuhansittain hirviöitä hengiltä kokemuksen ja parempien varusteiden toivossa. Valitettavasti pelin suppeus hahmonkehityksessä ja varusteiden yksipuolisuudessa tappaa tehokkaasti keräilyvietin.

Peli tarjoaa vaihtoehtosankarille neljä erilaista uravaihtoehtoa, jotka eivät tosin eroa tarpeeksi toisistaan. Ainoastaan pyssyt kourassa kulkeva gunslinger tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen, sillä hän pystyy niittaamaan vastustajia tehokkaasti myös kauempaa. Velhollakin on tähän tarkoitukseen muutamia taikoja, mutta ehtyvät taikapisteet pakottavat hänet tyytymään useimmiten tavalliseen käsirysyyn. Sama monotonisuus jatkuu myös taitojen puolella. Jokaisella sankarilla on huimat 15 erilaista kykyä, joista maksimissaan kolme voi olla käytössä yhtä aikaa. Kyvyt ovat tyypillisiä "lisää vahinkoa jonkin verran", "hyökkäys saattaa sytyttää vihollisen tuleen", ja niin edelleen. Valitettavasti tämä hahmojen ja kykyjen samankaltaisuus tappaa lopulta innon oman sankarin kehittämiseen, sillä hänestä ei saa muokattua tarpeeksi monipuolista tappokonetta.

Heroes of Ruin
Tämä on mainos:
Heroes of RuinHeroes of Ruin

Jos hahmonkehitys ei tarjoa runsaasti vaihtoehtoja, ei valinnanvaikeus vaivaa myöskään pelin varustekatalogia. Suurin osa varusteista nostaa vain tiettyjä ominaisuuksia, eikä todella erikoisia aseyhdistelmiä tule vastaan. Kaukana ollaan jo esimerkiksi Diablo kakkosessa nähdyssä esinepaljoudesta, jonka muokkausta pystyi jatkamaan vielä riimusanoilla.

Heroes of Ruinin toteutus ei päätä huimaa, mutta ei se toisaalta saa aikaan vilunväreitäkään. Hahmot ja hirviöt ovat mukavan yksityiskohtaisia, tosin olisin kaivannut hieman enemmän vaihtelua hirviöiden ulkoasuihin. Kun vastaan tulee kolme tai neljä samannäköistä otusta, joiden ainoa ero löytyy niiden kestopisteissä ja nimessä, alkaa väkisinkin kaivata vaihtelua. Samantyyppistä kierrätystä on havaittavissa myös luolastojen pohjapiirustuksissa. Jokainen sokkelo on nimittäin koottu tietynlaisista "luolastopalasista", joilla on pyritty luomaan taloudellisella tavalla toisistaan poikkeavia alueita. Aluksi tämä toteutus toimiikin, mutta kun vastaan tulee aina samanlaisia risteyksiä tai mutkia, niihin kiinnittää väkisin huomiota. Lopulta luolastoista häviää yllätyksellisyys, sillä tietyn "palasen" nähtyään tietää jo etukäteen, mitä edessäpäin oikein häämöttää. Molempien ongelmien vastaus löytyy todennäköisesti 3DS:n teknisistä rajoituksista, mutta ratkaisu pistää väkisinkin silmään.

Pelin nettiominaisuudet toimivat hyvin. Toisen pelisessioon pystyy hyppäämään helposti ja peli pyörii jouhevasti verkon yli. Oman mukavan lisänsä tuovat myös netin kautta päivittyvät päivittäiset ja viikoittaiset haasteet, joita suorittamalla saa käsiinsä parempia varusteita.

Tämä on mainos:

Heroes of Ruin on ihan kiva välipala toimintaroolipelien saralla, mutta se ei pysty mitenkään kilpailemaan esikuviensa kanssa. Tällaisten pelien kohdalla kannattaa katse suunnata välittömästi tietokonepelien suuntaan, sillä sieltä löytyvät ne koukuttavimmat luolastojen koluamiseen keskittyvät pelit.

HQ
Heroes of Ruin
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Peli toimii napakasti kaikilla osa-alueilla, verkko-ominaisuudet toimivat mallikkaasti
-
Sisällöltään liian suppea, kärsii 3DS:n rajoituksista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Heroes of RuinScore

Heroes of Ruin

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

3DS:n toimintaroolipelien katalogi vahvistuu, mutta harmillisesti kokemus ei onnistu koukuttamaan pelaajaa pitkäksi aikaa.



Ladataan seuraavaa sisältöä