Suomi
Gamereactor
arviot
Everybody's Golf 2

Everybody's Golf 2

Erittäin japanilainen, hyväntuulinen ja perinteinen Everybody's Golf -pelisarja saapuu toiseen osaansa PSP:llä, eikä paljoa parempaa kesäpeliä voisi toivoa. Peli on suoraan sanottuna himputin hyvä!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Everybody's Golf 2 on mukava piristys PSP-käsikonsolin pelitarjontaan. Isopäisten, söpöjen piirroshahmojen tähdittämä kolopalloilu erottuu hyvin edukseen vakavampien pelien tarjonnasta, eikä pelistä tunnu löytyvän mitään pahaa sanottavaa.

HQ

Everybody's Golf 2 on klassisen hittipelin määritelmän mukaisesti helppo oppia, mutta vaikea hallita. Pallojen lyömisessä käytetään golfpeleille tyypillistä kolmen napinpainalluksen menetelmää. Ensimmäinen napautus käynnistää voimamittarin nousun, toinen napautus lukitsee sen haluttuun voimakkuuteen ja kolmas napautus lähettää pallon matkaan. Varsinkin viimeinen näpäytys on ajoitukseltaan välillä hyvin herkkä. Siihen myös vaikuttavat monet asiat valitusta hahmosta pallon sijaintiin, kentän kaltevuuteen, käytössä olevaan mailaan ja niin edelleen. Pelaaminen on haastavaa, sillä yksinkertaisesta mekaniikasta huolimatta on jokainen lyönti käytännössä ainakin vähän erilainen. Jokaisella pelaajalla on käytössään myös muutama voimalyönti, joilla pallon saa lentämään todella kauas. Lisäksi taitavat pelaajat voivat tehdä lyönneistään todellisia superkierteitä, joilla pallon saa vaikka porautumaan maahan. Pelaaminen on myös mukavan rauhallista, eikä pelaajalla ole kiire mihinkään.

Pääosa pelistä koostuu erilaisista turnauksista, joita voittamalla pelaaja saa käyttöönsä erilaisia palkintoja. Ne ovat tyypillisesti erilaisia vaatteita, mutta välillä mukana saattaa olla jokin erikoispalkinto, esimerkiksi uusi pullon muotoinen maila, ikivanha mailapoika tai uusi pelattava hahmo. Vaatepalkinnot eivät ole pelkästään kosmeettisia, sillä kaikki vaikuttavat pelattavuuteen vahvistamalla jotain hahmon ominaisuutta. Tyylitietoisia pelaajia palkitaan enemmän, sillä tietyt vaatekokonaisuudet tuovat vielä enemmän bonuksia. Vaatteita on pelissä todella paljon, joten kokeilumahdollisuudet eivät lopu aivan heti kesken.

Uusien hahmojen hankkiminen on pelin vaikein osuus, sillä hahmot avautuvat pelattaviksi vasta voittamalla ne kilpapelissä. Välillä vastustajat pelaavat todella hyvin, eikä pelaajalle jää varaa virheisiin. Jouduin välillä pelaamaan samaa hahmoa vastaan yli kymmenen kertaa. Peli jopa huomautteli, että ehkä minun kannattaisi valita helpompi vaikeusaste. Onnistumisen tunne oli melkoinen, kun lopulta päihitin hahmon murskavoitolla.

Avattuja turnauksia voi pelata myös omaan tahtiin. Tällöin peli toimii parhaiten rentoutuspelinä, sillä omaa tulostaan voi rauhassa hioa paremmaksi. Rentoutusajatusta tukee myös jokaisen pelin jälkeen nähtävä kaunis luontovideo, joka kiittää pelaajaa pelaamisesta.

Tämä on mainos:

Toteutukseltaan peli on huippuluokkaa. Hahmot ovat yksityiskohtaisia ja kentät ovat todella hienon näköisiä. Musiikit tukevat jokaisen kentän tunnelmaa ja äänitehosteissa ei ole säästelty. Voimalyönnin jyrähtävän lähdön voi tuntea luissaan.

Everybody's Golf 2:a voi suositella varauksetta kaikille söpöistä peleistä pitäville. Aurinkoinen golfailu on loistavaa ja rentouttavaa viihdettä. Tosikoiden kannattaa peli kiertää kaukaa, sillä tätä ei voi pelata hymyilemättä.

Everybody's Golf 2Everybody's Golf 2Everybody's Golf 2Everybody's Golf 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
ulkoasu, kenttien mielikuvituksellisuus, söpöys, haasteellisuus
-
ei tosikoille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Everybody's Golf 2Score

Everybody's Golf 2

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Animehahmojen kolopalloilu on niin hauskaa ja hyväntuulista, ettei pelaaja voi olla hymyilemättä. Puttaa sitä palloa!



Ladataan seuraavaa sisältöä