Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Indiana Jones

Lego Indiana Jones

Traveller`s Talesin tekemät Lego Star Wars -pelit olivat paitsi myyntimenestyksiä, myös erinomaisia pelejä, joten Lego-sarjan jatkuminen oli odotettavissa. Tällä kertaa legoistumisen kokee veijariarkeologi ja aarteenmetsästäjä Indiana Jones.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuten otsikko vihjaa, sisältää peli kolme ensimmäistä Indy-elokuvaa toimintaseikkailuiksi käännettyinä. Uusin Indy-elokuva, Kristallikallon valtakunta, loistaa siis poissaolollaan. Koska kyseessä on koko perheen peli, on elokuvien rankinta sisältöä karsittu pois. Natsisymboleita ei näy ja väkivaltaisimmista kohtauksista on tehty humoristiset Lego-versiot.

Lego Star Wars muistetaan ennen muuta hauskoista välianimaatioistaan ja Indy lisää pökköä pesään. Elokuvakohtaukset höpsön huumorin säestyksellä lego-maailmaan siirrettynä ovat paikoitellen aivan hervottoman hauskoja. Koska legot eivät puhu, on kerronta ja komiikka toteutettu dialogin sijasta toimintana hieman mykkäelokuvia muistuttavaan tyyliin. Animaatiot toimivat erityisen hyvin jos elokuvat ovat hallussa, mutta varsinaista Indy-tietoutta tarinoiden seuraaminen ei vaadi. Niinpä Lego Indy toimineekin hyvänä tutustumiskeinona Indiana Jonesin maailmaan niille, joilla ikä ei vielä riitä elokuvien katsomiseen.

Lego Star Warsinsa pelanneet ovat heti alusta pitäen uutukaisen kanssa kuin kotonaan. Käyttöliittymä on prikulleen sama kuin aiemminkin ja tallella ovat myös kaikki keräiltävä tavara, kuten rahana toimivat pikkulegot ja jokaiseen kenttään piilotetut kymmenen aarretta. Liki kaikki ympäristöistä löytyvät Lego-esineet voi yhä tuhota ja joissain tapauksissa rakentaa uudelleen. Myös oman lego-sankarin rakentaminen on edelleen mahdollista. Valmiin hahmogallerian jäsenillä on edeltäjien malliin omat erikoiskykynsä, joiden hyödyntäminen on pelin etenemisen kannalta pakollista. Eniten hupia on otettu irti Indianan ruoskasta, jolla sankari heilahtelee yli kuilujen, nappailee muuten tavoittamattomissa olevia esineitä hyppysiinsä ja tietenkin sivaltelee vihollisia. Tuttuus toimii pelin eduksi, sillä seikkailuun on helppo tarttua ja monipuolisuudesta huolimatta kontrollit ovat aiempien pelien malliin riittävän yksinkertaiset.

Suurimman pesäeron edeltäjiinsä Indy tekee kenttäsuunnittelun puolella. Elokuvien ympäristöt on siirretty lego-maailmaan tyylikkäästi. Indy-teemaan sopivasti painopiste on siirretty ongelmanratkaisun ja ansojen välttelyn puolelle taistelun kustannuksella. Ratkaisu on onnistunut, sillä puuduttavaa vihulaisenhakkausta ei ole läheskään yhtä paljon kuin Tähtien sodissa ja lopputulos muistuttaakin enemmän seikkailu- kuin toimintapeliä. Tasohyppelyä ja toimintaa on silti riittävästi vaikka pelin tempo onkin hieman edeltäjiään hitaampi.

Tämä on mainos:

Seikkailumaista vaikutelmaa tukee myös lisätty esinemanipulaatio. Maastosta löytyviä sekä vihollisilta tippuvia esineitä voi ja täytyy hyödyntää. Esimerkiksi viholliselta tipahtavalla hatulla voi hämätä vartijoita sopivissa kohdissa, lapiolla tonkia maahan kätkettyjä aarteita ja niin edelleen. Vaikka ongelmat periaatteessa toistavatkin nopeasti opittavia kaavoja, on niihin saatu pienillä asioilla sopivasti vaihtelua. Ongelmanratkaisu onkin usein teoriassa selvää kauraa, mutta toteutusta joutuu pohtimaan toisenkin kerran.

Rakenne pysyy laadukkaana pelin loppuun asti ja ongelmien ratkaiseminen on hauskaa. Kohdeyleisöstä johtuen ne eivät loppujen lopuksi ole kuitenkaan järin vaikeita, vaikka muutamaan otteeseen myönnän itsekin jämähtäneeni pidemmäksi aikaa pohtimaan. Niinpä peli sujahtaakin läpi suhteellisen vauhdikkaasti. Kaikkea mahdollista ei kuitenkaan näe eikä löydä yhden pelikerran aikana, joten uudelleenpeluuarvoa löytyy.

Kentät on mahdollista myös pelata läpi kaverin kanssa joko samalla koneella tai internetin yli. Koska kenttien ja ongelmien rakenne painottaa yhteistoimintaa, on moninpeli paitsi mielekästä myös erittäin hauskaa. Toteutus on kauttaaltaan onnistunutta. Peli näyttää, tuntuu ja kuulostaa Indiana Jonesilta. Grafiikkaa on paranneltu sieltä täältä aiempiin lego-peleihin verrattuna, ja lopputulos on varsin nätti. John Williamsin loisteliaat musiikit kruunaavat kokonaisuuden.

Lego Indiana Jones on erittäin positiivinen yllätys. Tähtien sodat tekivät hyvän pohjatuloksen, mutta Indy onnistuu korottamaan rimaa selvästi ja heittää tiukan haasteen syksyllä julkaistavalle Lego Batmanille. Peli jättää jälkeensä iloisen mielen ja melkoisen halun palata takaisin piilotettuja salaisuuksia etsimään. Parempaa suositusta on pelille vaikea antaa.

Tämä on mainos:
Lego Indiana JonesLego Indiana JonesLego Indiana JonesLego Indiana Jones
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
mainio kenttäsuunnittelu, ehta Indy-tunnelma, onnistunut huumori, helppo lähestyä
-
aikuiselle pelaajalle kenties turhan helppo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Tästä tulee lyhin arvioni pitkään aikaan... Eli LEGO Indy lego Indiana jones DS:lle oli ihan kiva ostos, hyväkin peli mutta videopätkät... 7/10
  • Lord of the rings
    Lego Indiana Jones kertoo kolmen ensimmäisen indy-elokuvan tarinan legohahmoilla. Tarinan ymmärtää kuitenkin paremmin jos on nähnyt elokuvat.... 7/10
  • Joni Hämäläinen
    Lego Indiana Jones on hienosti toteutettu lego peli. Jossa hypätään kenekäs muunkaan saappaisiin kun itse Indiana Jonesin. Pelissä kyllä... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Lego Indiana JonesScore

Lego Indiana Jones

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Seikkailuelokuvaklassikoiden ja legopalikoiden yhdistely toimii hienosti ja paranee sarjan vanhetessa.



Ladataan seuraavaa sisältöä