Suomi
Gamereactor
arviot
Borderlands 2

Borderlands 2: Captain Scarlett and her Pirate Booty & Mechromancer DLC

Maksulliset lisäosat ovat tulleet peleihin jäädäkseen, mutta kovin usein niistä jää puuttumaan se viimeinen puristus, joka saisi sijoituksen tuntumaan kannattavalta. Joko sisältöä on liian vähän tai aikaisempaa kierrätetään sumeilematta. Gearbox näyttää Borderlands 2:n merirosvoteemaisella lisäosalla, että asiat voi tehdä toisinkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands 2:n ensimmäinen tarinavetoinen lisäri sijoittuu täysin uudelle Oasiksen kaupungista alkavalle alueelle. Lääniä riittää paljon, ja se on emäpelinsä tavoin vaihtelevaa ja huolellisesti rakennettua. Uusi hiekan päällä leijuva neljän hengen purtilo on teeman mukainen ja hupaisa tapa taittaa matkaa. Se ei ole pelkkä auto uudella ulkoasulla, vaan oikeasti eri tavalla liikehtivä ajoneuvo. Harmittavasti sen tykki on kääntyvää mallia, eikä näin täyslaidallista pääse ampumaan vanhojen puulaivojen tavoin.

Luolastoja ja laaksoja ei ole kasattu valmiista palikoista. Kapteeni Scarlettin luotsaamana pelaajat rynnistävät mystisen merirosvoaarteen perässä, kuinkas muuten. Kliseitä löytyy yllin kyllin niin piraateista kuin populäärikulttuurista. Erikoispinnat Gearbox ansaitsee Oasiksen Shade-nimisestä hepusta. Kaverin jutut ovat sen verran levotonta settiä, että ne nousevat esiin jopa pelin muutenkin erinomaisesti kirjoitetusta dialogista. Hieman harmillisesti tittelin kapu jää sen sijaan muiden kajahtaneiden naishenkilöiden joukossa hieman valjuksi tapaukseksi loppupuoliskoa lukuun ottamatta.

Borderlands 2

Maisemien tavoin myös viholliset on laitettu uusiksi. Ensi silmäykseltä Borderlandsin rosvojen tapaisilla merkkareilla on tukku täysin uusia temppuja taskussaan. Niitä vastaan ei voi siis käydä pelkän lihasmuistin turvin emäpelin pohjalta. Kirotut piraatit imevät elinvoimaa ja luikkivat karkuun paranemaan. Ankkurimiehet viskovat nimensä mukaisia paatinhallinnointivälineitä kuuppaan ja raahaavat kuoloniskua varten viereensä. Pomosuunnittelu on myös kautta linjan pätevää ehkä hitusen tavanomaista viimeistä loppuvastustajaa lukuun ottamatta (jota tosin edeltää varsin hilpeä välivaihe).

Tämä on mainos:
Borderlands 2Borderlands 2
Borderlands 2Borderlands 2

Vaikeustaso on kautta linjan kunnossa, kunhan oma hahmo kamppeineen on lähellä 30-33 tasoa (True Vault Hunter -vaikeustasolla vaikeustaso skaalautuu.) Oheistehtävien kanssa pelattavaa riittää oikein mukavasti noin 10 tunnin verran. Lisähupia tasokaton saavuttaneille tarjoavat uudet, todella vaikeat erilliset pomoväännöt. Tiukan väännön palkaksi on luvassa tietenkin yhtä lailla tiukkaa haulikkoa, revolveria sun muuta torrakkoa.

Borderlands 2
Tämä on mainos:

Lisäosan yhteydessä tuli testattua myös ennakkotilaajille ilmaista Mechromancer -hahmoluokkaa. Tämä pirtsakka neiti ei luovi aavikoilla vain oman aseistuksensa turvin, vaan mukana kulkee Deathtrap -niminen lupsakka kuolonrobotti. Tämä hyvin itsenäinen rakettimoottorein avustettu metallinen tappomasiina pitää hienosti puolensa vaikka pomotaisteluissa, ja varustelun myötä kasvattaa joko kestävyyttään tai taistelutehokkuuttaan erilaisilla kyvyillä.

Naikkoselta löytyy myös suurpiirteisestä tähtäämisestä palkitsevia kykyjä, jossa esimerkiksi ohi menneet luodit kimpoilevat takaisin kohti vihulaisia. Mechromancerin kolmas kykypuu keskittyy aika erikoiseen, Anarkiaa ja kontrollia yhdistelevään temppuiluun. Tietyllä tavalla taistelemalla hahmo tekee lisävahinkoa lähietäisyydellä tarkkuuden kärsiessä. Systeemi ei ole äkkiseltään ihan selkeä, mutta suuntaa Mechromanceria kohti berserkkerityylistä toimintaa.

Borderlands 2:n molemmat lisärit ovat nykymarkkinoilla tarjonnan kärkeä. Scarlett tarjoaa lisää fiksua, vaihtelevaa ja mielekästä toimintaa pelisarjan faneille. Mechromancer taas tuo uuden, aloittelijaystävällisen viidennen hahmoluokan vääntöihin. Kiireisestä loppuvuoden pelijulkaisutahdista huolimatta seuraava paketti pyssyjä ja pelattavaa ei voi tulla liian pian.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä pituus, paljon uutta
-
Nimikkohahmo hieman valju
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    BORDERLANDS 2: Town is too small for two of us! Voi että. Vuoden 2009 loistava ScifiFPRPG eli Borderlands sai vihdoin ja viimein 2012 jatko-osan.... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gearbox Softwaren Borderlands 3 on mitä ilmeisimmin tulossa, mutta studio työstää muutakin. Nimittäin Borderlands 2 saapuu PSVR-laitteelle 14. joulukuuta nimellä...

0
Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Humble Bundle eli nöyrä nyytti on taas jaossa niille, jotka kaipaavat Steamissa lisää pelattavaa. Endless RPG -paketti pakkaa samaan joukon pelejä, joiden läpäisyssä...



Ladataan seuraavaa sisältöä