Suomi
Gamereactor
arviot
Professor Layton and the Miracle Mask

Professor Layton and the Miracle Mask

Pulmia ratkova professori Layton tekee debyyttinsä Nintendo 3DS:llä tutuilla avuilla varustettuna.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Professori Laytonin seikkailuja ja pulmanratkaisutaitoja on seurattu aikaisemmin jo neljässä erilaisessa pelissä. Valitettavasti alkuosien viehätys on kuitenkin jo laantunut, ja pelisarja on alkanut toistaa itseään. Professor Layton and the Miracle Mask tuo Laytonin kolmiulotteiseen maailmaan, mutta se sisältää vain pieniä parannuksia aikaisempiin osiin verrattuna.

Laytonin uudet seikkailut saavat alkunsa, kun hän saa kirjeen lapsuudenystävältään. Tämä pyytää Laytonin avustamaan Monte d'Or -kaupunkia kiusaavan Naamioituneen Herrasmiehen kiinniottamisessa. Kyseinen herrasmies on muun muassa muuttanut kaupungin asukkaita hevosiksi.

Laytonin, Luken ja Emman saapuessa kaupunkiin he saavat todistaa Naamioituneen Herrasmiehen uusinta ihmettä, jossa ihmiset muuttuvat kiveksi. Paikalliset ovat vahvasti sitä mieltä, että kyse on taikuudesta. Layton ei kuitenkaan ole vakuuttunut yliluonnollisista selityksistä, vaan päättää pyrkiä mysteerin alkulähteelle puhtaan logiikan keinoin. Pian hän kuitenkin huomaa, että salaisuuden selvittämiseksi hänen on myös sukellettava oman menneisyytensä syövereihin.

Professor Layton -pelisarjan pelit nojaavat pulmien ratkontaan. Seurattava juoni onkin ollut lähinnä tapa kuljettaa pelin henkilöitä paikasta toiseen, joissa heidän on täytynyt ratkaista mitä erilaisimpia pulmia. Lisäksi lähes jokainen vastaantulija on pienellä jututtamisella tarjonnut oman aivopähkinänsä Laytonin pohdittavaksi.

Tämä on mainos:
Professor Layton and the Miracle Mask

Sarjaa on jokseenkin vaivannut pulmien irrallisuus tarinan tapahtumista. Miracle Mask korjaa tämän puutteen aika hyvin, sillä vastaantulevat haasteet liittyvät lähes poikkeuksetta juonenkuljetukseen. Esimerkiksi kaupunkiin saapuneen sirkuksen pellellä saattaisi olla tietoja naamioituneesta hiipparista, mutta hän on sotkeutunut omien ilmapallojensa naruihin. Avuttomana riippuva pelle vapautetaan tietenkin oikomalla solmussa olevat narut.

Toisissa tapauksissa selvitetään muun muassa sirkusteltan valaistuksen järjestystä ja kootaan oikealle polulle ohjaava kyltti metsän siimeksessä. Tämä saattaa kuulostaa pieneltä asialta, mutta kyseessä on kuitenkin pelisarjaa alusta saakka vaivannut perisynti, joka on vihdoinkin korjattu.

Siirtyminen 3DS:lle on näyttävä ja pelin ulkoasua on petrattu rankasti aiemmista osista. Layton ja kumppanit ovat nyt oikeasti kolmiulotteisia ja liikkuvia hahmoja. Lisäksi kaikki tapahtumapaikat näyttävät siltä, kuin ne olisi otettu suoraan kolmiulotteisista kuvakirjoista. Valitettavasti kolmiulotteisuutta ei ole otettu huomioon itse pulmien suunnittelussa, sillä vastaan tulee vain pari syvyysnäkymää hyödyntävää pähkinää. Ulkoasun lisäksi myös äänipuoli on kokenut parannuksia. Ääninäyttelyä on mukana aikaisempaa enemmän, eikä taustalla soi koko ajan sama haitarilla soitettu kappale.

Tämä on mainos:

Professor Layton and the Miracle Mask tarjoaa tutun pakkauksen, mikä on sekä hyvä että huono asia. Toisaalta se tarjoaa jälleen runsaasti pulmia ratkottavaksi, mutta toisaalta juuri tämä peruskonsepti alkaa osoittaa ikääntymisen merkkejä. Toivottavasti hamassa tulevaisuudessa julkaistava Professor Layton vs. Ace Attorney -peli onnistuu tuomaan Laytonin seikkailuihin tuoretta särmää.

Professor Layton and the Miracle Mask
Professor Layton and the Miracle MaskProfessor Layton and the Miracle Mask
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pulmia on runsaasti ja ne liittyvät hyvin itse tarinaan, näyttää todella hienolta
-
Pelisarja kaipaisi uudistamista, kolmiulotteisuutta ei hyödynnetä pulmissa juuri
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä