Suomi
Gamereactor
arviot
PlayStation All-Stars Battle Royale

Playstation All-Stars Battle Royale

Sanotaan, että matkiminen on yksi imartelun muoto, ja Nintendolla ollaankin varmasti hyvin imarreltuja tällä hetkellä. Playstation All-Stars tarjoaa silti myös enemmän.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wikipedia kuvailee Playstation All-Stars Battle Royalea Nintendon Super Smash Bros. -pelin klooniksi, ja se onkin aivan totta. Nintendon maskotit ovat vaihtuneet Playstation-maailman hahmoihin muutamalla ulkopuolisella lisäyksellä. Sääntöjä on hieman muutettu, mutta muuten peli on jopa niin samanlainen, että luulisi Sonyllä vähän hävettävän.

Pelin viihdearvossa ei toisaalta ole mitään hävettävää. Parhaimmillaan Playstation All-Stars Battle Royale on nimittäin todella hauska ja kaistapäistä vauhtia paukuttava joukkomättö. Klooni tai ei, hauskuus on kuitenkin tärkeintä.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Peliin mahtumattomia kuuluisia Sony-sarjoja nähdään taustoissa. Tässä Loco Roco.

All-Stars avataan pikaisella oppitunnilla, jossa opitaan kaikki pelin perusasiat. Käytössä on kolme eri hyökkäystä, jotka voi kohdistaa haluamaansa suuntaan. Mukana on myös torjunta, heitot sekä superhyökkäykset, jotka saa käyttöön kunhan mittari ensin täyttyy.

Tämä on mainos:

Enempää ei tarvitakaan, kun Sonyn maskotit pistävät toisiaan päihin. Itse lähdin liikkeelle Fat Princessin rotevassa hahmossa, ja otin mittaa Unchartedin Nathanista, rap-koira Parappasta ja Tekken-sarjan Heihachi Mishimasta Killzone-peleistä ilmeensä saaneessa kentässä. Ensimmäinen silmiinpistävä juttu Playstation All-Stars Battle Royalessa on ehdottomasti kuinka hyvältä se näyttää.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Ensimmäistä kertaa peliä pelatessa harhautuu jatkuvasti katselemaan mitä kummaa taustalla tapahtuu.

Pelasin peliä enimmäkseen PS Vitalla, ja tälläkin hahmot ovat uskomattoman yksityiskohtaisia ja kentät todella teräviä. Kehittäjä ei ole epäröinyt pakata mukaan paljon fanipalvelua Playstation-pelien ystäville. Matsi voi alkaa ilmasta, josta laskeudutaan hitaasti maan pinnalle, ja lopussa koko kenttä heittää Ape Escape -vaihteen päälle ja joka paikka pursuaa karanneita kädellisiä.

Lopputulos on vaikuttava, ja kaiken ruudulla tapahtuvan tunnistamisessa on oma ilonsa. Se myös muistuttaa siitä kuinka Sonyllä on kohta kaksi vuosikymmentä takanaan konsolivalmistajana, vaikka se jääkin Nintendosta jälkeen tähtiensä kuuluisuudessa. Nathan Drake ei ole kukaan Linkin vieressä, Parappa jää kovin ohueksi Donkey Kongiin verrattuna, Kratos on täysi tuntemattomuus Marion varjossa ja mikä ihme edes on Helghast, kun tämä lyödään Fox McCloudin rinnalle?

Tämä on mainos:
PlayStation All-Stars Battle Royale
Pelissä voi avata kaikenmoista uutta sen 20 hahmolle.

Kaikkien näiden hahmojen tunnistamisesta saa tietyn sisäpiirifiiliksen. Siinä missä Super Smash Bros. oli suunnattu kaikille, on All-Stars suunniteltu enemmän vannoutuneille ja hieman vanhemmille pelaajille. Eihän se ole erityisen väkivaltainen, mutta kun realistinen amatsoni Nariko Heavenly Swordista nappaa miekan käteen ja pieksee Dantea DMC Devil May Crysta, se ei vain tunnu samalta kuin Nintendon ultrasöpöjen vekkuleiden nyrkkirysy.

Toinen tätä teoriaa tukeva seikka on, että Playstation All-Stars Battle Royalessa vastustajat todella piestään, eikä näitä vain heitetä pois kentästä. Pienemmillä hyökkäyksillä täytetään supermittaria, ja vain superhyökkäyksillä tehdään pisteitä. Näillä hyökkäyksillä koitetaankin sitten tipauttaa mahdollisimman monta vihollista.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Narikolla on terävät veitset, vauhtia sekä ulottuvuutta, jotka tekevät tästä hyvä hahmon aloittelijoille.

Supermittari latautuu kolmessa askeleessa, joista viimeinen laukaisee erityisen animaation, joka voi vaikka istuttaa Radecin suuren tykin ohjaimiin. Jokainen laukaus meinaa hengenmenoa muille sekä pistettä Radecille, ja tämä voikin näin kerätä kaikki kolme voittoon tarvittavaa pistettä kerralla. Tämän vuoksi onkin tärkeää pitää vihollisien supermittaria tarkasti silmällä.

Nykyisellään pelissä on 20 hahmoa, joista kaksi julkaistaan ilmaisina lisäreinä. Tämä on heppoinen valikoima verrattuna "oikeisiin" taistelupeleihin, ja tähänkin joukkoon sisältyy kaksi versiota Infamousin Cole McGrathista. Hahmoja olisi saanut olla enemmänkin, etenkin Playstation-puolelta. Vierailevat tähdet peleistä kuten Bioshock ja Metal Gear Rising: Revengeance ovat toki siistejä, mutta ne tekevät puutteet kuten Crash Bandicoot ja Spyro sitäkin ilmeisemmiksi.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Kentät muuttavat jatkuvasti muotoa, ja Little Big Planet -teema voi päätyä Buzziksi.

Olisin mieluusti myös nähnyt omalaatuisempia Playstation-hahmoja, kuten Jumping Flash -dinosaurus vanhalta PS-demolevyltä, snoukkaaja Cool Boardersista, joku Rapid Reloadista tai vaikka golfaaja Hot Shotsista? Entäpä hahmot jotka eivät välttämättä ole Sonyn omia, mutta ovat auttaneet Playstationin nousussa, kuten Cloud Strife Final Fantasy VII:stä, joku Toshinden-jengistä ja Lara Croft.

Kyseessä ei ole iso valituksenaihe, mutta lisäsisältö ei olisi varsinaisesti haitannut. Kentät ansaitsevat puolestaan kehuja, ja ne ovat suuria sekä monipuolisia. Useilla hahmoista on omat maisemansa, ja ne muuttuvat otteluiden aikana. Yksi suosikeista on Sackboy-kenttä, joka alkaa kotoisana Little Big Planet -rakennuksena. Se on rakennettu tutuista valikoista ja elementeistä, mutta puolessa välissä taistoa paikalle ilmaantuu Buzz joka alkaa innokkaasti esittämään kysymyksiään, joihin myös odotetaan vastauksia. Kaksi muuta suosikkiani ovat Loco Rocon ja Parappa the Rapperin kentät.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Pelin 20 hahmon seassa on neljä vierailevaa tähteä: Big Daddy, Dante, Heihachi ja Raiden.

Aivan kuten Super Smash Brosissakin hahmot ovat "epätasapainoisia", joka korostuu etenkin kaksintaisteluissa. Olen huomannut mätkiessäni toisia Gamereactor-toimittajia, että monilla on vaikeuksia etenkin Radecin julmien kaukohyökkäysten kanssa. Vaikka olenkin yleensä tällaista vastaan, toimii se tällaisessa bilemätössä.

Melkein kaikki hahmot ovat toisiinsa nähden jollain tavoin ylivoimaisia, mutta se vain lisää pelin viihdearvoa jollain kummallisella tavalla. All-Stars herättää helposti halun vielä yhteen peliin, ja kosto on vahva motivoija pitkittää sessiota kotisohvalla.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Jos saat superhyökkäyksen ladattua, on luvassa pieni välianimaatio jota seuraa koko joukko kuolemia.

Kuten sanottua, pelasin Playstation All-Stars Battle Royalea enimmäkseen PS Vitalla, lähinnä koska se on täysin samanlainen PS3-version kanssa, ja koska kavereita vastaan verkon ylitse pelaaminen on jotenkin hauskempaa käsikonsolilla. PS3:lle tällaista peliä olisi luonnollisempaa pelata kolmen kaverin kanssa samalta ruudulla.

Homma toimii upeasti. Koska vastustajia on tarjolla molempien konsoleiden puolelta, löytyy taistelukumppaneita laumoittain. Itse olen käynyt haastajia vastaan McDonaldsissa, tylsän perhepäivällisen aikana sekä hotellihuoneessani.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Musiikki tuntuu tarpeettoman rutiinilla väännetyltä eikä tee suurta vaikutusta.

Playstation All-Stars Battle Royalesta puuttuu kuitenkin hyvä yksinpeliosio. Mukana on toki pakollinen kampanja, mutta se tuntuu aika heppoiselta. Lyhyen intron jälkeen kohdataan kaikki hahmot yksi toisensa jälkeen, kunnes joudutaan kasvotusten Playstationin ensimmäisen maskotin Polygon Manin kanssa, jota konsolin luoja Ken Kutaragi vihasi palavasti, ja joka hyllytettiin jo ennen konsolin julkaisua.

Olisin toivonut jotain hieman hauskempaa. Pelkät Trophy-palkinnot ja mahdollisuus muuttaa hieman hahmojen ulkoasua ei ole riittävä porkkana. Ehkä jos haluat ylimääräisen tuuletuksen Sackboylle tai erilaisen sisääntulon Parappalle tämä voi riittää. Minulle ne eivät varsinaisesti anna mitään. Tämä ja niukahko hahmovalikoima ovat suurimmat miinukset Playstation All-Stars Battle Royalessa.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Kentät avautuvat komeilla introilla. Paras näistä on Resistancesta joka nähdään hahmon silmien kautta.

Olen silti positiivisesti yllättynyt tästä pelistä. Onhan se epätavallisen selkeä kopio Nintendon superhitistä, mutta ketä kiinnostaa niin kauan kuin peli on hauska? Tässä on ilmeinen ostos kunnon bilepeliä etsivälle Playstation-pelaajalle, mutta ei kannata odottaa aivan sitä rikkautta mitä Super Smash Bros. -sarja on tarjonnut. Alkuperäinen on edelleen paras.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvää bilemättämistä, hyvä verkkotuki, upeat kentät, paljon fanipalvelua
-
Kehno yksinpeli, liian vähän hahmoja, toistava musiikki
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Sony sulkee pelien palvelimia

Sony sulkee pelien palvelimia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony on tavannut sulkea pelien palvelimia, vaikkei tuote olisi ollut edes kovinkaan kauaa ulkona. Näin tapahtui muun muassa Kill Strainille ja Gravity Rush 2:lle. Nyt...



Ladataan seuraavaa sisältöä