Suomi
Gamereactor
arviot
Borderlands 2

Borderlands 2: Mr. Torgue's Campaign of Carnage DLC

Herra Torguen kisa on ehkä parasta Borderlandsia koskaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands 2 ei ole koskaan ollut vakavamielinen peli, mutta Torguen lisuri laittaa kieli poskessa -pelleilyn aivan uudelle tasolle. Pisteenä iin päällä pelialueet ovat edellistä lisäosaa paremmin suunniteltuja, musiikki vangitsevaa ja uutta "loottia" piisaa. Herra Torguen kisa on ehkä parasta Borderlandsia koskaan.

Borderlands 2
Areena on siisteimpiä ja keskeisimpiä alueita Mr. Torgue's Campaign of Carnagessa.

Uusi "vault" on taas löydetty, ja sinne rientää jengiä Pandoran joka kolkasta. Asevalmistaja Torguen toimitusjohtaja haistaa rahan ja rientää kärppänä paikalle. Etsitty vault sijaitsee isossa kraatterissa, jonka mies nimeää Badass Crater of Badassitudeksi. Tarinaltaan lisäosa Mr. Torgue's Campaign of Carnage muistuttaa amerikkalaista showpainia. Suuta soitetaan koko viisituntisen pääjuonen ajan sellaisella tahdilla, että välillä vain toivoisi taisteluiden taukoavan, jotta ehtisi paremmin kuunnella läpänheittoa. Hyvin harvoin olen videopelissä kuullut yhtä timanttista dialogia.

Tehtäväsuunnittelu ei sinänsä tuo vaihtelua totuttuihin kuvioihin, mutta dialogin tapaan myös missioiden nimet ovat loistavia. Tehtävät vilisevät viittauksia populaarikulttuuriin, ja varsinkin rock-musiikkiin. Yksi osa pelaamisen viehätystä onkin koettaa huomata kaikki pienet viittaukset, joista Highway To Hell ja Totally Recall ovat ne helpoimmat. Kestoa päätarinan tehtävillä on yhteensä viitisen tuntia, mutta lisurista saatavaan iloon voi huoletta summata useita lisätunteja, mikäli intoutuu tekemään kaikki sivubisneksetkin.

Tämä on mainos:

Pelialueet ovat juuri niin laajoja, että niissä riittää tutkittavaa. Alueilla on onneksi myös riittävästi tekemistä, jolloin paikasta toiseen siirtyminen ei tunnu yksitoikkoiselta munaravilta. Näinhän tapahtui hieman liian usein edellisessä Pirate's Booty -lisäosassa. Torguen kraatteria ympäröivien paikkojen tunnelma tuo etsimättä mieleen Id Softwaren Ragen. Keltainen, omalla tavallaan futuristinen länkkärimaisema pölypilvineen luo yksinäisen ratsastajan (tai ajajan) tunnelmaa. Päälle vielä laitetaan hieman mekaaniselta haiskahtava musiikkiraita westernäänillä, niin avot.

Borderlands 2
Maailman koko ja sisältö ovat loistavasti tasapainossa, joten tekemisestä ei tule pulaa.

Kourallinen uusia vihollisia tulee vastaan, joista kiintoisin on bodarin näköinen Anchorman. Jannulla on molemmissa käsissään ankkuri, joiden kiinnitysketjut ovat hepun ranteiden ympärillä. Haistan God of War -viittauksen, mikä lienee tekijöiltä tarkoituksellista. Muut vihut ovat tuttuja entuudestaan, joskin uudet nimet piristävät kummasti menoa. Samaa kikkaa käytettiin myös edellisessä lisärissä menestyksekkäästi. Uutta tavaraa putoaa kentälle jatkuvasti, joten tässäkin Borderlands 2 jatkaa sillä linjalla, jolla se eniten loistaa: aina on uutta roinaa testattavaksi.

Mr. Torgue's Campaign of Carnage on Gearboxilta erittäin vahva näyttö siitä, että firmassa osataan tehdä sekä hyvä lisäosa että timantista dialogia aikuiseen makuun. Latausta voi suositella lämpimästi kaikille emopelin hankkineille. Hintaa paketilla on vain noin kymmenisen euroa, ja vaihtoehtoisesti sen voi hankkia myös osana suurempaa Season Pass -latauskokoelmaa.

Tämä on mainos:
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Timanttinen dialogi, oikean kokoiset pelialueet, populaarikulttuuriviittaukset
-
Vähän uusia vihollisia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    BORDERLANDS 2: Town is too small for two of us! Voi että. Vuoden 2009 loistava ScifiFPRPG eli Borderlands sai vihdoin ja viimein 2012 jatko-osan.... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gearbox Softwaren Borderlands 3 on mitä ilmeisimmin tulossa, mutta studio työstää muutakin. Nimittäin Borderlands 2 saapuu PSVR-laitteelle 14. joulukuuta nimellä...

0
Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Humble Bundle eli nöyrä nyytti on taas jaossa niille, jotka kaipaavat Steamissa lisää pelattavaa. Endless RPG -paketti pakkaa samaan joukon pelejä, joiden läpäisyssä...



Ladataan seuraavaa sisältöä