Suomi
Gamereactor
arviot
Borderlands 2

Borderlands 2: Sir Hammerlock's Big Game Hunt DLC

Pandoran rajamailla paukkuu nyt jo kolmannen kerran. Sir Hammerlock's Big Game Hunt on laadukas lisäosa aiempien jatkeeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands 2:n kolmas laajennus jatkaa samalla - pääosin laadukkaalla - linjalla kuin aiemmat kaksi. Sir Hammerlock's Big Game Hunt päästää pelaajat irti soiselle alueelle metsästämään hieman kummallista tiedemiestä. Uutuutena tarjoillaan jokunen uusi vihollistyyppi, persoonallisia pelialueita tutkittavaksi, uusi kulkuneuvo ja paljon tavararoipetta kerättäväksi. Harmillisesti tasokatto ei nouse mihinkään, vaan kokemuspisteiden keruu pysähtyy edelleen tasolle 50.

Pitkälti robotiksi tuunattu herrasmies Sir Hammerlock johdattaa pelaajat isoille metsästysmaille. Tarkemmin sanottuna kyse on laajasta suoalueesta, jolta pitäisi löytää hieman pimahtanut tutkija tohtori Nakayama. Tarina sijoittuu pääpelin jälkeisiin tapahtumiin, mikä takaa haastetta myös maksimitason 50 saavuttaneille pelaajille vaativien uusien vihollisten muodossa. Skorpionimainen scaylion on joukosta se kaikkein yllätyksettömin, kun taas erilaiset noitatohtorit ovat pippurisia ja pirullisia. Yhteensä uusia pahiksia on kourallisen verran.

Päätarina on ohitse kolmessa tunnissa, mutta keston voi ainakin kaksinkertaistaa, sillä mukana on runsaasti erilaisia sivutehtäviä. Pelaaminen on luokassa "lisää sitä samaa", mutta koska kyse on lisäosasta, en muuta odottanutkaan. Uusi kulkuneuvo on jonkinlainen ilmatyynyaluksen ja veneen välimuoto. Pääasiassa välimatkat tulee kuitenkin taitettua juosten, koska matkalle mahtuu paljon vihollisia eikä läheskään kaikkialle edes pääse veneellä.

Borderlands 2
Tämä on mainos:

Henkilöhahmot ovat pääasiassa Borderlands 2:sta vanhoja tuttuja, ja heistä näytetään myös aivan uusia puolia. Parasta lisäosassa on kuitenkin jälleen sen hersyvä dialogi. Huumoria tunkee jokaisesta aukosta, joten keskustelut kannattaa kuunnella tarkkaan. Jutustelun seuraaminen on tosin tehty tarpeettoman vaikeaksi. Välivideoiden sijaan puhetta tulee kuin papupadalta muun toiminnan ohessa, mikä vaikeuttaa kärryillä pysymistä yllättävän paljon. Yksi ratkaisu on pelata lisuri useampaan kertaan, ensin yksin dialogiin keskittyen ja sitten kaikkien kavereiden kanssa.

Borderlands 2Borderlands 2

Suoalue on jaettu muutamaan erilliseen osaan, jotka ovat sisältöineen pääasiassa hyvin suunniteltuja. Selkeistä virheistä voisi mainita muutamat näkymättömät seinät, jotka rikkovat immersiota ja ärsyttävät aina. Väripaletti on myös valitettavan yksipuolinen, mutta toiminnan alettua siihen ei kiinnitä huomiota. Maisemat ovat yleisesti laajoja. Ilmeisesti piirtoetäisyyden hintana on ruudunpäivityksen ajoittainen hidastuminen diashow'ksi tiukoissa taisteluissa. Pelialue on kokonaisuudessaan myös hieman pienempi kuin aiemmissa laajennuksissa, mutta se ei tahtia haittaa. Musiikki alleviivaa hyvin villin lännen erämaatunnelmaa, joka istuu pelin muuhun habitukseen loistavasti.

Latausta voi suositella niille, jotka ovat pääpelin läpäisseet eivätkä vieläkään ole saaneet Pandoran maista tarpeekseen. Päätarinan lyhyys saattaa tulla joillekin pettymyksenä, mutta dialogista ja sivutehtävistä nauttiville tarjolla on taas ehtaa Borderlands-meininkiä.

Tämä on mainos:

Sir Hammerlock's Big Game Hunt on ladattavissa Xbox Livestä, Steamistä ja PS Storesta noin kymmenen euron hintaan. Season Passin ostaneille lataus on ilmainen.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Dialogi, runsaat sivutehtävät, tunnelmallinen uusi alue, uudet viholliset
-
Lyhyt päätarina, dialogin seuraaminen toiminnan keskellä on vaikeaa, uusi kulkuneuvo jää hieman turhaksi, näkymättömät seinät, ruudunpäivityksen hidastelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    BORDERLANDS 2: Town is too small for two of us! Voi että. Vuoden 2009 loistava ScifiFPRPG eli Borderlands sai vihdoin ja viimein 2012 jatko-osan.... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gearbox Softwaren Borderlands 3 on mitä ilmeisimmin tulossa, mutta studio työstää muutakin. Nimittäin Borderlands 2 saapuu PSVR-laitteelle 14. joulukuuta nimellä...

0
Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Humble Bundle eli nöyrä nyytti on taas jaossa niille, jotka kaipaavat Steamissa lisää pelattavaa. Endless RPG -paketti pakkaa samaan joukon pelejä, joiden läpäisyssä...



Ladataan seuraavaa sisältöä