Suomi
Gamereactor
arviot
Game & Wario

Game & Wario

Warion pelitehtaalla tapahtuu taas, mutta tällä kertaa Wii U:lla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sen jälkeen kun Marion ilkeä vastinkappale Wario aloitti hiljaiselon viettämisen tasoloikkarintamalla, siirtyi tämä hohottava viiksiniekka eläkepäivien sijaan esiintymään mikropelikokoelmien tähtenä. WarioWare-sarjaa on julkaistu Gameboy Advancen jälkeen jokaiselle Nintendon konsolille vähintään yksi osa per laite, joten luonnollisesti myös Wii U ansaitsee omansa.

Game & Wario poikkeaa muista WarioWare-peleistä hieman. Nopeatempoisten mikropelien sijaan Warion pelitehdas suoltaa ulos perinteisempiä minipelejä, totta kai Wii U:n uutta ohjainta mahdollisimman paljon hyödyntäen. Mikropelit ovat toki mukana edelleen omana minipelinään.

Game & WarioGame & Wario

Minipelien kirjo on mukavan laaja, vaikka erilaisia pelejä onkin tarjolla ainoastaan 16. Yksinpelattavia näistä on kaksitoista, loput neljä on pyhitetty moninpeliä varten. Kirjavuus on osallisena ikävä kyllä myös laadussa. Yksinpelin puolelta erinomaisina esiin nousevat hauska palapeli Patchwork, valokuvauspeli Photo, näppärä autorymistely Taxi sekä aivosoluja mukavasti kutitteleva robotinrakennus Robot.

Tämä on mainos:

Toisessa ääripäässä sitten taas pelataan WarioWare-mikropelejä vaanivaa äitiä väistellen, mikä on turhan monimutkaista touhua. Kahden ruudun yhtäaikainen seuraaminen on nimittäin aivan liian hankalaa, eikä kovin hauskaa. Kung Fu on mälsää ninjaloikintaa ilman kunnon pointtia ja Pirate puolestaan turhauttava ja kädet puuduttava rytmipeli. Yksinpelin läpäisyyn riittää kaikkien kahdentoista minipelin läpäisy kertaalleen, mihin kuluu aikaa vähän reilu tunti. Minipelejä voi pelata myöhemminkin läpäisyn jälkeen ja etenkin Patchworkissa ja Robotissa riittää pelattavaa pitkäksi aikaa.

Moninpelinä pelataan sitten Pictionaryä, kummallista kamppailurytmipeliä, huisin hauskaa rosvonetsintää sekä Super Monkey Ball -henkistä tarkkuusammuntaa. Turhan hankalaa rytmipeliä lukuun ottamatta peli rokkailee moninpelinä ihan mukavasti, eikä edes vaadi kuin yhden WiiPadin pelaajamäärästä riippumatta. Moninpelit on toteutettu hyvin ja suurinta osaa on näppärä pelata myös lasten kanssa. Kuvan arvaus tosin vaatii englannin kielen taitoa.

Onnistuneiden minipelien määrä on lopulta suurempi kuin epäonnistuneiden, joten ei Game & Wario missään nimessä kelvoton peli ole, päinvastoin. Sitä paitsi minipelit tosiaan esittelevät täppäriohjaimen mahdollisuuksia varsin hyvin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ongelmaksi muodostuukin huvin hinta. Neljäkymppiä pahimmillaan parin tunnin viihteestä on yksinkertaisesti liikaa.

Game & Wario tulisi niputtaa Wii U -konsolipakettien kylkiäiseksi mukaan, silloin sen ostamiselle ja omistamiselle olisi hyvät perusteet, varsinkin kun peli ei vaadi itse konsolin ja yhden ohjaimen lisäksi muita hankintoja. Erikseen myytäväksi peliksi se on hyvistä minipeleistä huolimatta turhan köykäinen esitys. Silti, jos peli tulee vastaan kympillä tai parilla alekorissa, se kannattaa napata matkaan. Huonomminkin rahansa voisi silloin käyttää.

Tämä on mainos:
HQ
Game & WarioGame & Wario
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Liuta onnistuneita minipelejä, esittelee ohjaimen toimintoja hyvin, hauska moninpelinä
-
Joukossa huonojakin minipelejä, sisältöön nähden turhan tyyris paketti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Game & WarioScore

Game & Wario

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Warion pelitehtaalla tapahtuu taas, mutta tällä kertaa Wii U:lla.



Ladataan seuraavaa sisältöä