Suomi
Gamereactor
arviot
Rambo: The Video Game

Rambo: The Video Game

Vältä Rambo-peliä kuin ruttoa. Säästyt paljolta pahalta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rambo: The Video Game herättää kysymyksiä. Kuten esimerkiksi, mitä ihmettä kehittäjät oikein ajattelivat? Ymmärtävätkö he lainkaan hyvän viihteen päälle? Ennen kaikkea haluaisin tietää, mitä helvettiä juuri pelasin.

Peruskonseptia ei tietenkään ole vaikea käsittää. Rambo: The Video Game yrittää esittää John Rambon koko tarinan yksissä kansissa, enemmän tai vähemmän kronologisessa järjestyksessä. Lopputulos ei kuitenkaan osoita mitään kunnioitusta mielestäni aliarvostetulle lähdemateriaalille. Kehityksestä vastaava Teyon on lähtenyt toteuttamaan peliä sarjana välipätkiä, quick time eventejä ja raideräiskintää. 1980-lukua henkivä raideräiskintä ei ole vielä lähtökohtaisesti katastrofi, jos ei myöskään kuuminta uutta, mutta kaikesta päätellen kehittäjät eivät edes yrittäneet. Toteutus on korni ja puolivillaisen tuntuinen sekametelisoppa, josta on peli-ilo kaukana. Olin henkisesti aivan rikki jo tunnin pelaamisen jälkeen, mutta tästä huolimatta jouduin kärsimään vielä viisi tuntia lisää.

Rambo: The Video Game
Quick time eventejä ja raideräiskintää pahimmassa mahdollisessa kuosissa. Sitä on Rambo.

Aluksi nauratti. Surkeat äänet, naurettavat välinäytökset ja aivan uskomattoman kököt näpyttelyhaasteet - pelinhän täytyy olla jonkinlaista nerokasta parodiaa lisenssipelien ja pelialan ongelmista. Mutta kun ei ole. Hitaasti mutta varmasti tajusin, että jotkut oikeasti käyttivät kaksi kokonaista vuotta työstäessään tätä piinaa.

Tämä on mainos:

Olin aivan liian naiivi luullessani, että kehittäjät esittäisivät huumorilla pahimpia paloja 1990-luvun arcade-räiskinnöistä tai hyödyntäisivät luovaa metakritiikkiä täyttäessään pienen viidakkokylän tuhansilla kloonisotilailla. Taistelu on tylsää. Quick time eventeille on pyhitetty peräti kaksi kenttää. Nämä ovata 20 minuuttia pelkkään ajoitukseen perustuvaa näpyttelyä, jossa yksikin virhe tietää kuolemaa ja paluuta edelliseen tallennuspisteeseen. Rambo: The Video Game on surkeimpia toimintapelejä, mitä olen koskaan kokenut.

Toisin kuin mätä mutta kunnianhimoinen X Rebirth, Rambo: The Video Game on puiseva ja sieluton, suorastaan haluton viihdyttämään ja vangitsemaan pelaajan huomion. Äänet on revitty suoraan sieltä, minne aurinko ei paista. Elokuvista on jäljitelty lavasteita, mutta jos en tietäisi paremmin, veikkaisin kehittäjien katsoneen elokuvat piraatteina Youtubesta heikoimmalla mahdollisella laadulla. Pelin grafiikat sopivat täysin Playstation 2 -aikakauden tasoon.

Kuvittele kolme-neljä minuuttia oksettavan rumia välipätkiä, viitisen minuuttia turhauttavia quick time eventejä ja perään kymmenen minuuttia ponnetonta raideräiskintää. Kutakuinkin sellainen peli on Rambo: The Video Game. Jälkikäteen ajateltuna lisänimi "The Video Game" oli ehkä pelintekijöiden paras idea. Muutenhan joku voisi erehtyä luulemaan tätä jonkinlaiseksi kidutusvälineeksi.

Joten, usko lyötyä äläkä osta Rambo: The Video Gamea. Unohda, että se on edes olemassa. Sulje korvasi ja silmäsi kaikelta peliin liittyvältä. Älä anna sitä lahjaksi anopille, älä ota sitä vastaan, vaikka sitä tarjottaisiin ilmaiseksi. On toki mahdollista, että ymmärsin Rambo-pelin väärin. Ehkä se on maailman ovelimmin naamioitu satiiri. Mestariteos, jota olen liian pönttö ymmärtämään. Ehkä. Tai sitten se on paskin lisenssipeli kautta aikain. Seison jälkimmäisen vaihtoehdon puolella.

Tämä on mainos:
Rambo: The Video Game
Ammuu, sanoi Rambo ja ampui vihollissolttusen.
01 Gamereactor Suomi
1 / 10
+
Ei sentään mikromaksuja.
-
Surkeat äänet, toivoton pelirakenne, kökkö kerronta, oksettavat grafiikat, ikäloput pelimekaniikat.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Rambo: The Video GameScore

Rambo: The Video Game

ARVIO. Kirjoittaja Tobias Garsten

Rambo-pelin toteutus on korni ja puolivillaisen tuntuinen sekametelisoppa, josta on peli-ilo kaukana. Älä osta.



Ladataan seuraavaa sisältöä