Suomi
Gamereactor
arviot
Tiger Woods PGA Tour 09

Tiger Woods PGA Tour 09

Ilmiömäisen hyvä kolopallomies Tiger Woods on saanut jälleen uuden sulan hattuunsa, tällä kertaa virtuaaligolfista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Golfilla on maine elitistisen kansanosan harrastuksena, vaikka Suomessakin eletään jonkinlaista golfbuumia harrastajamäärien noustessa jatkuvasti. Monet golf-pelit yrittävät pehmentää lajiin laskeutumista panostamalla realismin sijaan mielikuvitukselliseen pelikokemukseen. EA Sportsin Tiger Woods -pelisarja on tällä hetkellä kiistaton simulaatiogolfin kuningas, ja mikäpä on ollessa, kun kilpailua ei ole. Vancouverin studioilla ei silti olla jääty lepäilemään laakereillaan, vaan kehityksen rattaat ovat rullanneet vuoden aikana rahtusen tai useammankin.

Uusin Tiger Woods remontoi vanhaa taitojärjestelmää Tigerin oman valmentajan Hank Haneyn johdolla. Hahmonluonnin yhteydessä tehdään tasokoe, jossa mitataan pelaajan taitoja neljässä perusominaisuudessa; voimassa, tarkkuudessa, lähipelissä ja puttauksessa. Taitotasot parantuvat ja heikentyvät pelisuoritusten mukana, ja kisojen lopuksi taitojen muutos esitetään selkeällä mittaristolla. Kierrosten jälkeen pelaajalle tarjoutuu mahdollisuus nostaa taitojaan lyöntihaasteiden muodossa. Haasteet on valikoitu pelattujen väylien lyöntien joukosta, eli oikeista ongelmatilanteista, joihin pelaaja oli kierroksella joutunut. Lyöntien uusiminen jälkeenpäin on mukava ominaisuus, mutta johtaa ajoittain tilanteisiin, joissa haasteena on käytännössä mahdoton lyönti esimerkiksi jonkun esteen takia. Lisäksi pelin antamat oletuslyöntiasetukset eivät osu aina ihan nappiin, mikä aiheuttaa päänvaivaa etenkin putatessa. Lyöntietäisyydet ja korkeuserot kannattaa tarkistaa ennen jokaista lyöntiä.

Viimevuotisten pelien tapaan PGA Tour 09 sisältää kaksi pääpelimuotoa. PGA Tour -tilassa pelaaja kilpailee golfin ammattilaisten kanssa kiertueen palkinnoista. Autenttista elämystä hamuavat voivat valita kiertävänsä jokaisessa kisassa täydet neljä kierrosta, mikä tarkoittaa kauden aikana melkoista väylämäärää tahkottavaksi. Tiger Challengessa suoritetaan erilaisia pikkuhaasteita, kuten pituuslyöntikisoja. Tiikerihaasteiden välietappeina kohdataan ammattilaispelaajia, jotka päihittämällä voidaan jatkaa eteenpäin kohti lopullista haastetta itse Tiger Woodsia vastaan. PGA-osakilpailuja ja haasteita suorittamalla tipahtaa kassaan kahisevaa, jota voidaan käyttää varusteiden päivittämiseen.

Varusteiden hankinta on aikaisempaa monipuolisempaa puuhaa. Kehittyneemmät mailat mahdollistavat monipuolisemmat säätöominaisuudet, joita voidaan viilata harjoituslyöntiradalla. Täydellisen vapauden ystävät voivat hioa asetuksista oman lyöntinsä mukaiset, mutta aloittelijoiden on suositeltavaa turvautua Hank Haneyn ohjeisiin. Muutaman harjoituslyönnin jälkeen voidaan kysyä valmentajan neuvoa säätöihin, joten varsinaista golftuntemusta mailanmuokkaukseen ei tarvita.

Tämä on mainos:

Tiger Woods PGA Tour 09 sisältää verkkopalvelu Gamernetin, johon pelaajat voivat ladata omia pelinäytteitään. Huippulyönneistä tai -kierroksista voi tehdä haasteita, joita muut pelaajat voivat suorittaa Gamernetin kautta valikomalla, tai antamalla järjestelmän valikoida sopivia haasteita esimerkiksi omaa PGA-kiertuetta pelattaessa. Gamernet-haasteiden selvittäminen tuo oman lisämausteensa yksinpelin lomaan, ja mikäpä hienompaa kuin ladata oma uskomaton pelisuorituksensa muiden pelaajien purtavaksi. Moninpeliin on mukavana lisäyksenä tuotu mahdollisuus pelata muiden kanssa samaan aikaan, jolloin muiden lyönnit näkyvät eri värisinä jälkinä pallon lentorataa merkitsemässä.

Tiger Woods PGA Tour 09 on mainio hankinta golfharrastajille ja muille virtuaaligolfin ystäville. Peli tarjoaa vaikeimmillaan todellisen haasteen, mutta on samalla aloittelijankin omaksuttavissa. Golf-ummikot saattavat saada enemmän irti mielikuvituksellisemmista golf-peleistä, mutta jos simulaatiomainen golf kiinnostaa, on Tiger Woods PGA Tour 09 ainoa oikea valinta.

Tiger Woods PGA Tour 09Tiger Woods PGA Tour 09Tiger Woods PGA Tour 09Tiger Woods PGA Tour 09
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
uusi taitojärjestelmä, Gamernet-haasteet, helppo omaksua, teknisesti pätevä
-
lyöntien oletusasetukset eivät aina osu kohdalleen, puttaaminen vaatii hermoja ja totuttelua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • DoubleW
    Aikanaan tuli ostettua uusin osa ja nyt arvostelen sen sivulle. Jos joku ei tiedä paljon pelistä niin yritän valasta peliä myös nyt samalla.... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tiger Woods PGA Tour 09Score

Tiger Woods PGA Tour 09

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Tiger Woods PGA Tour 09 -golfsimulaattori on niin hyvä, ettei haastajia tarvita. Puttauskin on oikeaoppisen pikkutarkkaa.

0
Tiger Woods PGA Tour 09

Tiger Woods PGA Tour 09

ENNAKKO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Kolopallon kiistaton valtias palaa jälleen videopeligolfin pariin. Tällä kertaa mukana on myös valmentaja. Gamereactorin oma golf-amatööri Jukka katsasti tuoreimman hutkinnan.



Ladataan seuraavaa sisältöä