Suomi
Gamereactor
arviot
Mario Golf: World Tour

Mario Golf: World Tour

Marion kolopallokiertue kulkee tuttuja väyliä pitkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On kulunut jo peräti kymmenen vuotta siitä, kun Marion maailmassa on viimeksi pelattu golfia. Pitkä tauko on jopa hieman yllättävä, sillä aiemmat Marion golf-kiertueet olivat kiitettyjä ja suosittuja nimikkeitä alustoillaan. Vuosien tauko on tehnyt konseptille hyvää, sillä tutusta formaatista huolimatta uutuuden kimppuun käy mielellään.

Mario Golf: World Tour jatkaa edellisen osan roolipelivoittoisia latuja pitkin. Mukana on toki myös perinteisempi arcade-golf, mutta paketin pihvi on Mii-hahmolla pelattava kevyt roolipeliosuus, jossa hahmon ominaisuudet paranevat uusien varusteiden myötä. Periaatteessa aiemmasta osasta tuttu harjoitusosioiden grindaamisen puuttuminen on hyvä asia, mutta seikkailuosion keventäminen ei sitten niinkään.

Mario Golf: World Tour

Nyt mukana ovat nimittäin myös tasoitukset. Tasoituksensa parantamiseksi ratoja on pelattava ensin harjoitusmielessä, sitten korkean tasoituksen turnaus ja matalan tason turnaus sekä lopuksi vielä mestaruusturnaus kakun päälle. Niinpä tarinan läpäisy vaatii pelin jokaisen radan pelaamista vähintään neljästi ja mielellään vielä vähän enemmänkin. Uusia varusteita jaellaan myös turhan nihkeästi. Parin radan selvittämisen jälkeen kasassa on vasta kourallinen uusia varusteita, joista kaikki eivät edes paranna pelaajan ominaisuuksia mitenkään.

Tämä on mainos:

Radat itsessään ovat onneksi varsin onnistunut satsi. Helpot ja vaikeat radat erottuvat toisistaan selkeästi ja kunhan tasoitus nousee tarpeeksi hyväksi, myös helpommilla väylillä joutuu pelaamaan tosissaan ja vanha tuttu "pakollinen birdie" -termi tulee nopeasti tutuksi. Väylät ovat ympäristöiltään mukavan vaihtelevia, eikä samoja maisemia toisteta kertaakaan.

Oman lisänsä pakettiin tuovat mielikuvitukselliset Nintendo-radat, joissa Mario Kart -henkisillä powerupeilla pallon saa lentämään vaikka luotina suoraan tai tulipallona pensaat polttaen. Myös nämä radat ovat hienosti suunniteltuja ja poweruppien ansiosta mukavan virkistäviä pelattavia.

Camelotin kokemus golf-pelien parissa näkyy ohjauksessa, joka on helposti lähestyttävissä, mutta tarjoaa silti kolopallokonkareille tarpeeksi taktisia vaihtoehtoja. Helpommassa pelisysteemissä ei tarvitse tehdä muuta kuin valita suunta ja säätää lyöntivoima pallon ilmalentoa varten. Monimutkaisempi systeemi ottaa huomioon kierteet, pallon osumakohdat sekä lyöntitarkkuuden. Koska ohjausmetodit ovat vaihdettavissa lennosta, itse käytin niitä molempia, helpot lyönnit perusohjauksella hutkien ja vaikeammat spinnilyönnit sitten mestareiden kontrolleilla.

Yksinpelin ohella maailmankiertue tarjoaa nimensä mukaisesti myös verkkopelin, mutta nämä ominaisuudet eivät olleet vielä kunnossa arvosteluhetkellä. Valikoiden mukaan tarjolla on perusmoninpeliä väyliä paukkoen sekä pidempiä turnausmuotoisia pelejä, joista saattaa irrota hupia tosissaan.

Tämä on mainos:

Yhtenä uutuuksistaan Mario Golf: World Tour päästää innokkaat golffarit ottamaan mittaa toisistaan myös verkon välityksellä. Tarjolla on kiertueita omalle alueelle, sekä tietysti myös maailmanlaajuisella tasolla. Jokainen pelaaja suorittaa oman tuloksensa omalla ajallaan ja omassa tahdissaan, jonka jälkeen pääsee ihmettelemään ja jännittämään, mihin kohtaa leaderboardia tällä viikolla sijoittuu. Normigolfin lisäksi myös erilaiset minipelivariaatiot ovat moninpelattavissa. Kiireetön systeemi sopii pakettiin erinomaisen hyvin ja pidentää pelin ikää reippaasti.

World Tourin parissa on pitkän tauon jälkeen hauskaa tietystä tuttuudesta huolimatta. Peli on nätti katsoa ja helppo aloittaa. Aloittamisen jälkeen peliä on vaikea laskea käsistään. Kuuden radan jatkuva kierrättäminen syö miestä, mutta dieetistä huolimatta palloa lätkii menemään edelleen mielellään. Kun verkkopelikin pitää minkä lupaa, on World Tourissa kevyen kesähitin ainekset ilmassa.

Mario Golf: World TourMario Golf: World Tour
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Koukuttava, onnistuneet kontrollit
-
Samojen ratojen pakkopeluuttaminen, turhan nihkeä varustepolitiikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Mario Golf: World TourScore

Mario Golf: World Tour

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

On kulunut jo peräti kymmenen vuotta siitä, kun Marion maailmassa on viimeksi pelattu golfia. Pitkän tauon jälkeen golfin pariin palaa mielellään.



Ladataan seuraavaa sisältöä