Suomi
Gamereactor
arviot
Jet Car Stunts

Jet Car Stunts

Hyppy älypuhelimilta tietokoneille ei ole helppo. Hintaa on enemmän, ja niin pitäisi olla pelissä sisältöäkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jet Car Stunts ilmestyi ensimmäisen kerran iOS:lle vuona 2009, jolloin mobiilipelit ottivat vielä varhaisia askeleitaan kohti suurempaa suosiota. Rakettimoottoreita ja formuloita yhdistelevästä hurjastelusta nousi jonkin verran pulinaa, mutta se hukkui pian Angry Birdsin alle. Nyt viisi vuotta myöhemmin peli yrittää uudelleen, tällä kertaa PC:lle ja konsoleille remasteroituna (konsoliversiot seuraavat kesällä).

Mobiiliversioon jo tutustuneet tietävät, että Jet Car Stunts on vaikea peli. Tarkoituksena on selvittää abstraktit radat mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman vähin virhein omaa pientä jettiformulaa piiskaten. Osan matkaa ajetaan, osan lennetään - välillä tuurilla, välillä taidolla. Virhemarginaali on aina hiuskarvan luokkaa, eikä peli anna mitään anteeksi.

Jet Car Stunts

Mukana on kolme moodia, ja kaikissa kiroillaan. Helpointa meno on aika-ajossa, jossa päästään porhaltamaan kohtuullisen selkeitä, hieman trackmaniamaisia ratoja lusikka lattiassa. Vastaavasti vaikeinta lystiä tarjoilee uusi keräilymoodi, jossa pitäisi osua radan ulkopuolelle sijoiteltuihin tähtiin, mikä tuntuu lähes mahdottomalta. Pisin ja selvästi oleellisin moodi on tasohyppely, jossa on hieman Trials-sarjan henkeä.

Tämä on mainos:

Uudelleenyrityksiä pelissä tulee solkenaan. Jokaisen checkpointin väli on käytännössä opeteltava kantapään kautta. Mutta virheistä ei koidu kohtuutonta takapakkia, ja pitkäpinnaiset palkitaan rehdillä onnistumisen ilolla, etenkin jos sijoittuu hyvin tulostaululla.

Jet Car Stunts pettää siinä, miten se hyödyntää nyt alle ottamiaan tehokkaampia alustoja. Vaikka kehittäjät eivät kutsu peliä suoraksi käännökseksi, ovat yhtäläisyydet mobiiliversioon selvät. Radat ovat ilmassa leijuvia, yksivärisiä, palikkamaisia tasoja. Kirkkaine väreineen ja eteerisine taustoineen ulkoasu näyttää tavallaan ihan kivalta, mutta terävät kulmat pysäyttävät menon harmittavan äkkinäisesti, joskus arvaamattomastikin. Fysiikkamalli saisi toimia dynaamisemmin, mutta ei ajovirheistä voi silti pelkästään peliä syyttää.

Toinen ihmetyksenaihe on rataeditorin puute. Kympin hintaiseksi peliksi sisältöä ei ole ylenpalttisesti (joskin vaikeusasteen takia kaikkien ratojen avaamiseen menee tunteja), ja yksinkertaisista palikoista voisi moni varmasti loihtia lisäratoja yhteisön pelattavaksi. Puute korostuu, koska alkuvuodesta mobiilissa julkaistu Jet Car Stunts 2 tarjoaa rataeditorin ja enemmän sisältöä puolet halvemmalla.

Napinoista huolimatta PC:n Jet Car Stuntsissa on oma outo viehätyksensä, jos on sitä sorttia, joka tykkää hiulata suorituksiaan. Kannattaa vain napata pelin kaveriksi oikea peliohjain eikä näppäimistö, sillä hallittavuus paranee huomattavasti, kun kiikkeriä käännösliikkeitä ja rakettimoottoria pääsee käyttämään analogisesti. Pelimekaniikka paljastaa pitemmän päälle myös uusia nyansseja, joita ei ensiyrittämällä välttämättä tule huomanneeksi. Minulta meni pitkään hoksata ilmajarrun teho, jonka ansiosta hypyt voi aina ampua vähän pitkiksi ja ottaa loppupäästä hallitusti alas, sen sijaan että hypyt pitäisi mitoittaa jo lähdössä millilleen oikein.

Tämä on mainos:

On todella sääli, ettei tästä konseptista ole tuotettu kokonaan uutta ja isompaa peliä, joka murtautuisi vapaaksi mobiilijuuristaan. PC-version toteutus on vaatimaton ja arvosana jää siksi keskinkertaiseksi. Peli menettelee Trackmanian tai Trialsin välipalana, mutta ei uhkaa uudempia ja kehittyneempiä kilpaveljiään.

05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Haastava, pelattava (peliohjaimella) ja salakavalasti koukuttavakin.
-
Näppiksellä kömpelö, ohuelti sisältöä, mobiilijuuret näkyvät liikaa.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Jet Car StuntsScore

Jet Car Stunts

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Ideana on selvittää abstraktit radat mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman vähin virhein omaa pientä jettiformulaa piiskaten.



Ladataan seuraavaa sisältöä