Suomi
Gamereactor
arviot
Transformers: Rise of the Dark Spark

Transformers: Rise of the Dark Spark

Hyvä resepti ei tee huonosta kokista parempaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Voihan Transformers. Kiitos Michael Bayn, lapsuuteni sankarit on poljettu laadullisesti lokaan ihan huolella, eivätkä ensimmäisten elokuvien lisenssipelit juuri murhetta poistaneet. Sitten takavasemmalta ilmaantui High Moon Studios Cybertron-kaksikkonsa kanssa ja rakkaat lapsuusmuistot olivat pelastetut. Cybertronit olivat lähdemateriaalille uskollisia, hyvin rytmitettyjä ja ennen kaikkea hauskoja toimintapelejä, joita oli ilo pelata nostalgiatippa linssissä. Siksi voisikin kuvitella, että kun Cybertron-pelien seuraava osa annettiin Edge of Realityn kynsiin, lopputulos olisi kehittäjänvaihdoksesta huolimatta yhtä laadukas.

Transformers: Rise of the Dark Spark

On oikeastaan vähän yllättävääkin, miten hanurista Transformers: Rise of the Dark Spark lopulta onkaan. Pelimoottori on sama, toiminta periaatteessa edelleen samaa eikä aiemmin toiminutta kaavaa ole tarkoituksella lähdetty rikkomaan. Siitä huolimatta muutaman tunnin jälkeen peli teki mieli viskata parvekkeelta katuun ja pudottaa ACME-alasin perään.

Kuten mainittua, kaava on pitkälti samankaltainen aiempien osien kanssa. Autobotien ja Decepticonien osuudet vuorottelevat molempien osapuolten kilvoitellessa ilmeisesti jonkin sortin supervoimat antavasta Dark Sparkista. Kolmannen persoonan kuvakulmasta kuvattu toiminta on suoraviivaista pauketta putkessa, jossa vaihtelun virkaa hoitavat robottien erilaiset ajoneuvomuodot. Kontrolleissa ei sinänsä ole vikaa eikä rehti putkiräiskintä itsessään oikeuttaisi vielä kiukunpurkauksiin.

Tämä on mainos:

Suurin ongelma löytyy pelin kenttien rakenteesta. Tarinaosuuden 15 kenttää kestävät kukin pahimmillaan parikin tuntia, eikä kentissä ole mitään mikä oikeuttaisi niiden pitkän keston. Kenttien rytmitys on pahasti poskellaan ja jokaisen niistä kohdalla tulee tuskailtua, että loppuisi mokoma nyt jo.

Transformers: Rise of the Dark Spark

Pitkiä kenttiä maustetaan myös aivan järjettömillä vaikeustasopiikeillä. Jo tarinan toisessa kentässä eteen tulee kohta, jossa muuan Decepticonin tulee vääntää vipuja areenan ympäri lentäen. Mikäs siinä muuten, rauhassa edeten yksi vihu kerrallaan alas ja... mikäs tuolla surisee? Puolta sekuntia myöhemmin olen kuollut, tietämättä edes miksi. Muutamaa tuhoon tuomittua yritystä myöhemmin huomaan, että areenalla lentelee tappavia hyttysiä, joita ei ehdi kunnolla havaitsemaan ennen kuin ne oneshottaavat minut alas.

Pitkän kiroilun ja tuskailun jälkeen alistun lopulta kihnuttamaan koko valtavan areenan milli kerrallaan reunoja pitkin, joka hiivatin hyttysen paikan ulkoa opetellen. Kuulostaako kivalta? No siinä tapauksessa Rise of the Dark Spark saattaa olla sinua varten, sillä vastaavanlaista kivaa lyödään eteen jatkuvalla syötöllä!

Tämä on mainos:

Yksinpeli on siis täysin mätä, mutta moninpeli oli edellisissäkin osissa hauskaa hupia. Tällä kertaa tosin kaikista muista moninpelimuodoista on luovuttu ja jäljellä on enää sinänsä hauska Escalation, jossa roboryhmä pyrkii selviytymään areenalla mahdollisimman pitkään, samalla puolustuksia tienatulla rahalla rakentaen. Paitsi että tällä kertaa paras taktiikka on pistää barrikaadi pystyyn siihen ainoaan kohtaan, josta vihollisroboja areenalle ilmestyy, ja ampua menemään. Ainoa uhka on ammusten loppuminen. Kiva juttu.

Tässä vaiheessa peliä ei enää pelastaisi edes kaunis kuorrutus, mutta sekin osa-alue on onnistuttu ryssimään täydellisesti. Vaikka pelimoottori on sama kuin aiemminkin, peli on ihan järjettömän ruma, ympäristöt staattisia ja kuolleita eikä mihinkään pysty vaikuttamaan ilman erillistä käskyä. Ääninäyttely riipii korvia, musiikkia ei edes huomaa ja ääniefektit ovat tylsää peruspauketta.

Minulla on transformereihin ja edellisesti kahteen aiempaan Cybertron-peliin sen verran lämpöiset välit, että Rise of the Dark Spark tuntuu suorastaan loukkaavalta. Peli on selvästi väännetty kasaan edellisten pelien editorilla muutamassa kuukaudessa helpon rahan toivossa ja se näkyy aivan joka puolelta. Jos ehdit jo ostaa tämän kikkareen, olen pahoillani puolestasi. Lohdutuksena voin kertoa, että niitä edellisiä, hyviä pelejä saa alekoreista ja käytettynä nykyään pikkurahalla. Kannattaa hakea mieluummin ne hyllyyn ja unohtaa koko Transformers: Rise of the Dark Sparkin olemassaolo tyystin.

Transformers: Rise of the Dark Spark
HQ
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
+
Kontrolleissa ei juuri vikaa
-
Aika tarkalleen ihan kaikki muu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Optimus Primeä kolmessa eri muodossa

Optimus Primeä kolmessa eri muodossa

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Activision on paljastanut, että Autobottien ikoninen johtaja Optimus Prime on pelattavissa kolmessa eri muodossa Transformers: Rise of the Dark Sparkissa.



Ladataan seuraavaa sisältöä