Suomi
Gamereactor
arviot
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS

Super Smash Bros luottaa edelleen ydinosaamiseensa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka välillä sitä ei uskoisikaan, Nintendo on viime vuosina pitänyt huolen siitä, etteivät yhtiön tunnetuimmat pelisarjat ilmesty pelihyllyihin liian useasti. Näin on myös Super Smash Bros. -mätkinnän kohdalla, jonka edellisestä osasta on ehtinyt vierähtää jo peräti 6 vuotta. Lisäksi Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on ensimmäinen kannettava osa pelisarjaan.

Perusperiaate ei ole muuttunut edellisistä sarjan peleistä. Super Smash Bros. on edelleen yksinkertaisella tappelumekaniikalla varustettu bilepelien kuningas, josta löytyy pintaa raaputtamalla kuitenkin syvällinen pelimekaniikka. Kuka tahansa voi tarttua ohjaimeen ja tykitellä mitä komeampia erikoisliikkeitä, mutta veteraanit ovat aina omassa kastissaan.

Alkujaan turpakäräjillä olivat yksinomaan Nintendon omat hahmot, mutta nykyään kavalkadi on laajempi. Toisistaan mittaa ottavat muun muassa Mega Man, Sonic, Pac-Man sekä Xenoblade Chronicles -pelin hahmot. Yllättävää kyllä, hahmot sopivat saman katon alle todella hyvin, eikä yksikään riko yhtenäistä tunnelmaa.

Hahmojen erikoisominaisuudet otetaan hyvin huomioon. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mikä tekee hahmonvalinnasta aina yhtä mielenkiintoisen operaation. Ottaako ohjaksiin Punch-Outista tuttu Little Mac, joka maan kamaralla seistessään on vahva kuin härkä, mutta ilmassa taas selkeästi heikompi. Ehkäpä Mega Man, jonka kaukohyökkäykset tekevät selkeästi enemmän vahinkoa kuin lähi-iskut? Ehkä sittenkin perinteisen tasavahva Mario? Hahmotasapaino on todella hyvin tehty, sillä jokaisen hahmon vahvuuksia hyödyntämällä yksinkertaisen kahden napin taistelun potentiaali nousee huomattavasti.

Tämä on mainos:
Super Smash Bros. for Nintendo 3DSSuper Smash Bros. for Nintendo 3DS

Vaihtelua ja strategiaa lisäävät tietenkin myös pelin lukuisat kentät. Kentissä on omat kommervenkkinsä, joiden huomioiminen ja hyväksikäyttäminen antaa edun vastustajiin nähden. Temmellyskentät ovat myös erinomaisen hauskasti suunniteltuja ja vaihtelevia. Esimerkiksi Kirby-kentässä edetään vihermustalla Game Boy -näytöllä skrollausta pakoillen, kun taas Sonicin areenaa värittävät muun muassa tutut tarkistuspistettä merkkaavat lyhtypylväät. On upea suoritus, että pelin liki 40 kentästä yksikään ei tunnu tylsältä tai turhalta.

Koska kyseessä on bilepeli, yksinpelin roolina on väistämättä jäädä sivustakatsojaksi. Erilaisia yksinpelimuotoja kyllä piisaa, mutta niiden parissa ei jaksa kerralla viettää paljon aikaa. Tämä on myös 3DS-version suurin ongelma. Nettipeli on toimiessaan erittäin hauskaa mäiskettä, mutta yksin samojen pelimuotojen grindaaminen uusien hahmojen ja muiden perässä puuduttaa nopeasti. Peli on omimmillaan lyhyinä annoksina nautittuna.

Tuotannollisesti Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on laatutyötä. Pelin ulkoasu on luultavasti komeinta mitä 3DS-konsolilla on toistaiseksi nähty, mutta ruudunpäivitys ei silti hyydy missään vaiheessa. Musiikit ja ääniefektit ovat tuttuun Nintendo-tyyliin viimeisen päälle hiotut. Ja siltikään peli ei onnistu innostamaan koko potentiaalinsa voimalla.

Tämä on mainos:

Ohjausta on viritetty hieman sitten edellisten osien ja tulos on kaksipiippuinen. Periaatteessa kokonaisuus on sulavampi kuin ennen, mutta melkeinpä liiankin. Hahmoilla on liian helppoa liukua liian pitkälle kohteesta ja suunnan kääntäminen on paikoin turhan vaikeaa. Suurin syyllinen tähän on tosin 3DS-analogiohjain, jonka tuntuma ei oikein istu peliin. Valitettavasti ristiohjainta ei voi käyttää pelaamiseen lainkaan.

Kannettavanakin Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on hyvä peli, mutta mieleen tulee väistämättä ajatus siitä, että kyseessä on vain alkusoittoa loppuvuodesta julkaistavalle Wii U -versiolle. 3DS-ruudun yksinäinen tuijottelu ei mitenkään pärjää kunnon sohvaurheilulle. Toisaalta kannettava peli on yhteensopiva tulevan Wii U -version kanssa, joten kenties tämän piskuisen version arvo nousee, kunhan molemmat pelit ovat ilmestyneet.

HQ
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Komean näköinen ja kuuloinen, erinomaiset kentät ja hahmot
-
Turhan lipsuva ohjaus, bilepotentiaali ei toimi kannettavassa muodossa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä