Suomi
Gamereactor
arviot
Warhammer Quest

Warhammer Quest

Heikkolaatuinen PC-käännös valmiiksi kömpelöstä mobiilipelistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nykyisin on muodikasta julkaista vanhoja lautapelejä digitaalisessa muodossa. Warhammer Quest seuraa Space Hulkin ja Hero Questin viitoittamaa tietä, ja tuo Games Workshopin vuonna 1995 julkaiseman klassikon nyt myös PC:lle, tosin vain yksinpelinä.

Warhammer Quest on tiukasti ylhäältä kuvattu, vuoropohjainen luolastokomppaus, jossa pistäydytään välillä myös kaupungeissa vaihtamassa miehitystä, nostamassa tasoja, myymässä rojua ja ostamassa uutta tilalle. Sijaintina toimii tietysti Warhammer-pelaajille tuttu Old World, joka on fantsuversio keskiaikaisesta Euroopasta.

Kyseessä ei ole varsinaisesti syvällinen pelikokemus. Sankarit menevät luolastoon, töpöttelevät sen lävitse piesten hirviöitä ja palaavat sitten aarteineen kaupunkiin. Pienet, 10-15 minuutin luolastot muistuttavat kovasti toisiaan, aivan kuten alkuperäisessä lautapelissäkin, koska huonevalikoimaa ei olla kasvatettu pahviversiosta, ja samat lätkät toistuvat luolastosta toiseen. Samaten kaikki kaupungit ovat vain identtisiä valikoita, joiden kautta hoidetaan pakolliset kuviot. Vaihtelua tuodaan lähinnä lyhyiden tekstinpätkien muodossa, jotka ovat tosin yllättävän hyvätasoisia. Ne viihdyttävät varmasti ainakin Warhammer-fiktion ystäviä.

Warhammer QuestWarhammer Quest
Tämä on mainos:

Grafiikka ei valitettavasti yllä samalle tasolle, koska Warhammer Quest on ilmiselvästi portattu suoraan mobiilialustoilta PC:lle käyttäen samoja resursseja. Resoluutio jättää siis huomattavasti toivomisen varaa, eikä peliä oikein ilkeä pyörittää muuten kuin omassa pienessä ikkunassaan. Äänipuoli koostuu puolestaan laahaavasta musiikista - jonka kääntää pian pois päältä - urahduksista ja kalahduksista.

Myös Warhammer Questin agressiivinen rahastusmalli henkii mobiilitaustasta. Vaikka peruspeli maksaa 15 euroa, saa sillä ainoastaan neljä verrattain tylsää perussankaria, joka jättää vielä seitsemän ostettavaksi erikseen. Deluxe-versio sisältää nämä uudet kasvot sekä lisää aseita ja vihollisia, mutta maksaa varsin ronskit 27,99 euroa.

Tällaisella hintalapulla olettaisi saavansa enemmän ja parempaa. Warhammer Quest kärsii suppeudesta, toistosta ja moninpelin puutteesta. Peli ei myöskään istu tällaisenaan PC-ympäristöön, koska se on selkeästi suunniteltu lyhyisiin, bussimatkan tai vessakeikan mittaisiin pelisessioihin. Kaiken lisäksi se on luvattoman buginen. Tämä voi keveimmillään tarkoittaa sitä, että osa äänistä katoaa matkalle, mutta pahimmillaan koko hoito kaatuu kesken kriittistä taistelua. Tästä kaikesta paistaa selkeästi se, että kehittäjä on mennyt peliä kääntäessään aina siitä mistä aita on matalin.

En siis voi suositella Warhammer Questin PC-versiota oikeastaan kellekään. Teknisten vajavaisuuksiensa lisäksi se on yksinkertaisesti liian uskollinen käännös alkuperäisestä lautapelistä, joka tekee siitä monin tavoin kömpelön kokemuksen. Jos koet palavaa halua sukeltaa Warhammerin maailmaan tai verestää vanhoja muistoja, suosittelen että teet sen iOS-version merkeissä. Sekään ei ole mikään helmi, mutta ainakin se maksaa vain 4,99 euroa, joka olisi saanut olla pelin hintana myös PC:llä.

Tämä on mainos:
HQ
Warhammer QuestWarhammer QuestWarhammer Quest
Warhammer QuestWarhammer Quest
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Kivat tarinatekstit
-
Kömpelö pelata, mobiilitasoinen grafiikka, buginen, hullusti hinnoiteltu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Warhammer QuestScore

Warhammer Quest

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Heikkolaatuinen PC-käännös valmiiksi kömpelöstä mobiilipelistä.



Ladataan seuraavaa sisältöä