Suomi
Gamereactor
arviot
Borderlands: The Handsome Collection

Borderlands: The Handsome Collection

Borderlands-sarja saapuu viimeinkin nykyiselle konsolisukupolvelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands: The Handsome Collectionin nimi antaa hyvän vihjeen kokoelman sisällöstä, sillä se käsittää juuri Handsome Jackin nousun ja valtakauden. Paketista löytyy Borderlands 2 ja sitä edeltävä The Pre-Sequel, ja mukana ovat myös molempien kaikki lisäosat. Valitettavasti yksi on joukosta poissa, ja se on alkuperäinen Borderlands.

Valittavana on kuusi erilaista hahmoa heti alusta alkaen. Borderlands 2:sta löytyy myös neljä isompaa DLC:tä, joissa jokaisessa on runsaasti pelattavaa ja täysin oma tunnelmansa. Luvassa on viidakkojahteja, merirosvojen aarteiden metsästämistä, Mad Maxiä ja fantasiaparodiaa. Jokainen näistä on loistava lisä peruspeliin. Aloittelijoiden kannattaa kuitenkin olla varovainen näihin seikkailuihin syöksyessä, sillä lisäosien vastukset ovat yleensä vähintään tasolla 30. Muutama tunti pelin peruskampanjan parissa on siis paikallaan. Edellisellä konsolisukupolvella seikkailunsa aloittaneet voivat tuoda vanhat hahmonsa uuteen peliin, tosin siirto onnistuu vain saman laitevalmistajan masiinoiden välillä. Harmillista sinänsä kaikkien niiden kannalta, jotka vaihtoivat uudessa konsolissaan toisen yhtiön laitteeseen. Lisäksi useiden hahmojen kopioiminen on hieman työlästä, mutta vaivannäkö kannattaa. Palkinnoksi saa reilusti Badass-pisteitä sekä 50 kultaista avainta.

Ulkoasu on kokenut mukavan päivityksen. Peli pyörii täydellä teräväpiirtotarkkuudella ja kuvataajuus on tasaiset 60 kuvaa sekunnissa. Jälkimmäisen ansiosta pelikokemus on aikaisempaa huomattavasti sulavampi. Sahalaitoja ei näy mailla eikä halmeilla, vaikka osa tekstuureista on läheltä katsottuna rumia ja latautuvat ajoittain hieman myöhässä. Paremman resoluution avulla saman telkkarin ääressä pystyy räiskimään jopa neljän pelaajan voimin paljon mukavammin.

Sisällöltään The Handsome Collection on luonnollisesti tuttua edellisen sukupolven versioita tahkonneille. Pelaaja on yksi Vault Huntereista, jotka etsivät legendaarista salaista huonetta täynnä avaruusolentojen teknologiaa. Tietysti myös Handsome Jack haluaa päästä käsiksi näihin salaisuuksiin. Miehen rooli vaihtuu mielenkiintoisesti osien välillä, sillä esiosa Pre-Sequelissa hän antaa tehtävät, kun taas kakkosessa Jack on pelin pääpahis. Luvassa on runsaasti räiskintää kahdessa eri aikakaudessa, ja luodit viuhuvat tyylikkäästi sekä Pandoran että sitä kiertävän Elpis-kuun pinnalla.

Tämä on mainos:

Tärkeimmäksi asiaksi pelissä ei nouse suinkaan sen juoni absurdeine popkulttuuriin liittyvine viittauksineen, vaan pääpaino on yhä tehokkaampien varusteiden löytämisessä. Vihollisten rei'ittämisen ohessa vastaan tulee miljoonia erilaisia tussareita, joista metsästetään aina sitä seuraavaa parempaa mutkaa. Tämä on erittäin addiktoivaa puuhaa.

Sarjaan vasta tutustuvilla on edessään pieni dilemma sen suhteen, kummasta pelistä kannattaa oikein aloittaa. The Pre-Sequel sijoittuu Elpis-kuun pinnalle, ja tarjoaa toisaalta paremman perustan mekaniikkojen ja kakkososan juonen ymmärtämiselle. Se ei ole kuitenkaan yhtä monipuolinen ja valloittava kokemus, kuin Borderlands 2:n futuristinen spagettilänkkäri.

Aloittipa kummasta tahansa, on edessä runsaasti pelattavaa. Paketin hintaan suhteutettuna sisältöä on todella paljon. Ainoaksi harmistukseksi nousee ensimmäisen Borderlandsin puuttuminen, mikä olisi sinetöinyt tämän paketin todelliseksi fanien unelmaksi.

HQ
Tämä on mainos:
Borderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome Collection
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Sisältöä on todella paljon, grafiikka on huomattavasti aikaisempaa terävämpää, 60 fps:n ruudunpäivitys takaa sulavan pelikokemuksen
-
Ensimmäinen Borderlands puuttuu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Markus Hirsilä

Kollegani olisi kaivannut kokoelmaan myös alkuperäistä Borderlandsia, mutta itse olen eri mieltä. Ensimmäisestä pelistä teki loistavan sen sujuva toiminta, mielenkiintoiset henkilöhahmot, räävitön huumori ja tietenkin julmettu määrä erilaisia aseita. Borderlands 2 teki kaiken tämän vielä paremmin ja monipuolisemmin. Pisteenä iin päällä ensimmäisen pelin tarina käydään läpi jatko-osan alkuvideossa alle 30 sekunnissa. Kakkonen toi tarinaansa mukaan myös ensimmäisen pelin avainhahmot, joten senkään vuoksi alkuperäisteosta ei jää kaipaamaan. Kolmas peli The Pre-Sequel tuntuu jättimäiseltä lisäosalta täydentäen pelaajan ymmärrystä Borderlands 2:n pääpahiksesta ja hänen joukkiostaan. Kaikkien näiden syiden vuoksi näen Handsome Collectionin täydellisenä versiona Borderlands 2:sta, joka kokoaa viimeinkin kaiken yhden ja saman nimikkeen alle. Iloista on huomata sekin, ettei Borderlandsin lumo ole vähääkään himmentynyt.

Pelillisesti lievän ikääntymisen huomaa pikamatkustusmahdollisuuksien rajoittuneisuudessa ja tehtävien rakenteessa. Pelialueet ovat melkoisen kookkaita ja pikamatkustuspisteitä vain muutamia. Näin ollen edestakaisin juoksentelua tulee tehtyä paljon. Tehtävän loppuun suorittaminen vaatii usein toimeksiantajalle jutustelua, mikä merkitsee vielä enemmän juoksemista. Muilla tavoilla kokoelma on onneksi modernien vaatimusten mukainen.

Teknisesti meininki maistuu entistäkin paremmin sulavan ruudunpäivityksen ansiosta, joskin ajoittain valikoita selatessaan huomaa ärsyttävää nykimistä. Sama pulma vaivaa myös neljän pelaajan jaetun ruudun moninpeliä. Ajoittaisista ongelmistaan huolimatta ominaisuus on erittäin tervetullut, koska samalta sohvalta koettavia karkeloita julkaistaan nykyään harvoin.

Päätin aloittaa tuoreen matkan uudella taistelijalla, vaikka vanhan hahmonsa olisi voinut siirtää sellaisenaan myös uuteen kokoelmaan. Halusin Borderlandsin tuntuvan taas hieman erilaiselta, koska oma pelityyli riippuu olennaisesti valitusta hahmoluokasta. Handsome Collection tarjoaa näin ollen sarjan veteraaneillekin syyn palata takaisin rajamaille.

9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Tässä ovat kesäkuun PS Plus -pelit

Tässä ovat kesäkuun PS Plus -pelit

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony on taas julkistanut PS Plus -jäsenien iloksi tulevat ilmaispelit, ja tällä kertaa tietysti kesäkuun osalta. Playstation Blogin mukaan alkaen 4. kesäkuuta linjoilla...



Ladataan seuraavaa sisältöä