Suomi
Gamereactor
arviot
Life is Strange

Life is Strange - Episode 3: Chaos Theory

Aarteenetsintähelvetti kätkee taakseen yllättävän käänteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huomio: Arvioteksti sisältää pieniä spoilereita koskien pelisarjan aiempia osia. Kolmannesta osasta ei kuitenkaan tehdä suuria paljastuksia.

Max Caulfieldin kummallinen elämä ja seikkailut jatkuvat taas Life is Strangen kolmannessa osassa. Chaos Theoryn tunnelmat riippuvat vahvasti siitä miten kakkosen ravisteleva finaali loppujenlopuksi meni, ja Max voi olla nyt joko pikkukaupungin uusi sankari tai hieman säälitty ja jopa vihattu hahmo.

Oli miten oli, Max ja Chloe päättävät alkaa selvittelemään Arcadia Bayn salaisuuksia oikein toden teolla. On kuin Neiti Etsivä olisi saanut aikamatkustusvoiman sekä rumia puhuvan, pilveä polttelevan apurin.

Maxilla on nyt varmempi ote supervoimastaan, ja Chaos Theory tarjoaa sen myötä entistä räväkämpiä vaihtoehtoja pelaajalle. Jos väkivaltaisen huumediilerin voi kastella limsalla niin miksikäs ei? Jos siitä ei saa heti puukkoa keuhkoonsa, niin aikaa voi aina kelata hieman taaksepäin.

Tämä on mainos:
Life is StrangeLife is Strange

Toisaalta pelaajan myös odotetaan todella sisäistäneen Maxin aikamatkailun säännöt, ja täytyy myöntää, että jäin itse välillä jumittelemaan juuri sen vuoksi, etten muistanut niitä. Toisaalta en voi juurikaan onnitella kehittäjää tämän ongelma-asetelmista, joista osa on jopa harhaanjohtavia.

Pelillisesti Chaos Theory onkin sarjan tähänastinen pohjanoteeraus. Jo toisessa osassa antaumuksella kiroamani aarteenetsintä nousee entistäkin merkittävämpään rooliin, ja vieläpä pääosin erittäin heikosti valaistussa ympäristössä. Modernisoitu versio pikselinmetsästyksestä latistaa tunnelmaa ja tuntuu jälleen kerran jakson keinotekoiselta venyttämiseltä. Se on myös piinallisen tylsää, ja ohjain oli lentää, kun tajusin että sitä on useammassa kuin yhdessä kohtauksessa.

Kyllä, yksi Life is Strangen vahvuuksista on nimenomaan sen maailmassa, jossa voi hortoilla ympäriinsä ja katsella erilaisia esineitä, joita Max sitten kommentoi omalla sisäisellä monologillaan. Mutta, ja tämä on tärkeä mutta, se lakkaa olemasta vahvuus siinä vaiheessa kun siitä tehdään pakko.

Tämä on mainos:

Suuri osa Chaos Theorystä jää valjuhkoksi kokemukseksi. Mukana on todella koskettavia hetkiä Maxin ja Chloen välillä, mutta toisaalta näiden suhdetta rusikoidaan myös joillakin täysin irrallisilla pätkillä, jotka on lisätty käsikirjoitukseen selkeän tarkoitushakuisesti. Voi myös olla, ettei käsikirjoittaja ole täysin päässyt hahmojensa päiden sisään.

Oikeasti mielenkiintoiseksi jakso muuttuu vasta viimeisen viidentoista minuutin kohdalla, ja täytyy myöntää, että uusi juonenkäänne on suorastaan mahtava. Se tulee aivan liian myöhään pelastaakseen Chaos Theoryä, mutta samalla se luo erittäin mielenkiintoisen pohjan jatkoa varten.

Life is Strangen kolmas jakso jättää siis paljon, paljon toivomisen varaa. Dialogi jatkuu epätasaisena, aarteenetsintähelvetti puuduttaa, ja käsikirjoituksen taso vaihtelee. Jaksoa voi kuitenkin kehua "kameratyöskentelystä", joka on nyt aiempaa elokuvallisempaa, ja sisältää joitakin todella oivaltavia otoksia. Vielä kun hahmot eivät olisi tyhjin silmin tuijottavia zombeja...

Vaikka Maxin tarina edelleen kiinnostaakin, on minun tässä käytettävä peliarvostelijan supervoimaa ja annettava Chaos Theorylle sarjan tähänastisesti huonoin arvosana.

HQ
HQ
HQ
Life is Strange
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hieno "kameratyö", jälleen ravisteleva ja upea lopetus
-
Aarteenetsintä, se toinen aarteenetsintä, huono tahditus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Vaikuttavaa Life is Strange -cosplayta

Vaikuttavaa Life is Strange -cosplayta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Dontnodin Life is Strange teki suuren vaikutuksen vuonna 2015. Tämän vuoksi teeman mukaan pukeutuvat cosplay-heput ovat ottaneet pelin omakseen. Ranskalainen Medusa...



Ladataan seuraavaa sisältöä