Suomi
Gamereactor
arviot
Operation Abyss: New Tokyo Legacy

Operation Abyss: New Tokyo Legacy

Länsimaissa puhdasoppisimmat japanilaiset pelit julkaistaan nykyään PS Vitalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sonyn käsikonsolilla on liian vähän länsimaisten pelisarjojen julkaisuja. Puutetta onkin korjattu tuomalla Vitalle suuri määrä nousevan auringon maan pelejä, mikä on tehnyt laitteesta pakkohankinnan japanilaisten pelien ystäville. Operation Abyss: New Tokyo Legacy on hyvä lisäys tähän kirjastoon.

Tavallisesti japanilaiset roolipelit luottavat söötteilevään ja värikkääseen ulkoasuun, mutta tällä kertaa asiat ovat toisin. Operation Abyss: New Tokyo Legacy on vanhan liiton luolastoseikkailu tummasävyisellä anime-tyylillä kuvitettuna. Lukioikäinen päähenkilö herää yksin pimeästä huoneesta. Nopea vilkaisu ympärillä lojuviin kuolleisiin riittää havainnollistamaan tilanteen vakavuuden. Ympäristön ihmettely jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä huoneeseen astuu outo muukalainen. Tarjottuaan mahdollisuutta päästä pois huoneesta esiintulon suorittaa myös lukioikäisen päähenkilön kidnappaaja ja tästä toiminta alkaa. Avulias muukalainen ryhtyy taistoon huoneeseen ilmaantunutta hirviötä vastaan kehottaen samalla päähenkilöä pakenemaan. Näin otetaan ensiaskeleet luolaston uumenissa. Pelaaja on joutunut jostain syystä salaiseen kouluun, joka taistelee erilaisia örkkimörkkejä vastaan.

Ensimetreiltä asti on selvää, että pelin paras anti löytyy luolastojen tutkimisesta. Käytävillä edetään ensimmäisen persoonan näkökulmasta kuvattuna. Aluksi karttaa ei ole, mutta se piirtyy automaattisesti tutkimisen seurauksena. Suunnistamisen helpottumisen lisäksi tämä suunnitteluratkaisu rohkaisee katsastamaan joka ainoan nurkan täydellisen karttanäkymän piirtämiseksi.

Operation Abyss: New Tokyo LegacyOperation Abyss: New Tokyo LegacyOperation Abyss: New Tokyo Legacy

Pikamatkustus mahdollistaa nopean siirtymisen jo kertaalleen tutkituille alueille. Tämä on loistava lisä varsinkin niille, jotka eivät halua kuluttaa aikaansa ravaamalla samoja käytäviä edes takaisin. Pikamatkustus saattaa aluksi tuntua mitättömältä pikkujutulta, mutta lopulta se tekee pelin tärkeimmän osa-alueen eli luolastojen tutkimisen entistäkin nautinnollisemmaksi.

Tämä on mainos:

Luolastojen tutkimisen ohella yksi pelin keskeisimmistä osa-alueista löytyy odotetusti Operation Abyss: New Tokyo Legacyn vuoropohjaisista taisteluista. Huomionarvoista on, että tappeluihin siirrytään ilman lataustaukoja. Vihujen ulkoasu myös muuttuu taistojen aikana.

Mukana kulkevan poppoon avainsanat ovat joustavuus ja muokattavuus. Aivan pelin alussa voi valita, muotoutuvatko oman porukan ominaisuudet automaattisesti vai haluaako kenties itse muokata kaiken mieleisekseen. Valinnasta riippumatta järjestelmän monipuolisuus on vaikuttava. Peli tarjoilee runsaasti erilaisia taitoja, niiden yhdistelmiä ja hahmoluokkia kokeiltavaksi. Taktiikan ystävät pystyvät käyttämään runsaasti aikaa oman tiimin optimointiin taisteluita varten. Tämä myös kannattaa, sillä itse mietitty poppoo on tehokkaampi ja tuhovoimaisempi verrattuna pelin automaattisesti luoman tiimin suorituskykyyn.

Tarina kerrotaan hyvien japanilaispelien mallin mukaisesti staattisten kuvien avulla. Pelin kuluessa tehdään useita dialogia muuttavia valintoja. Luvassa onkin runsaasti tekstiä ja paljon ääninäyttelyä. Ei sovi myöskään unohtaa ihailtavan yksityiskohtaisia piirroskuvia. Puheet on äänitetty täydellisellä englannin kielellä, mutta jostain syystä japanilaista ääniraitaa ei ole. Tämä on sääli, koska yleensä juuri se on tällaisten pelien vetovoimaisimpia ominaisuuksia.

Pelin kehittäjän Experience Inc. -studion aiempiin työnäytteisiin lukeutuu Operation Abyss: New Tokyo Legacyn kanssa hyvin samanlainen peli nimeltä Demon Gaze. Edeltäjäänsä verrattuna Operation Abyss: New Tokyo Legacy virtaviivaistaa luolastotutkimista oikeista paikoista säilyttäen kuitenkin mahdollisuuden yksityiskohtaiseen näpertelyyn niille, jotka sitä haluavat. Toisaalta peli on erittäin samanlainen kuin edeltäjänsä. Kehittäjät ovat selvästi halunneet pelata varman päälle turhia riskejä ottamatta.

Tämä on mainos:

Operation Abyss: New Tokyo Legacyn kaltaisia pelejä julkaistaan länsimaissa todella vähän, joten lajityypin ystävien kannattaa ehdottomasti katsastaa se. Sapiskaa on annettava japanilaisen ääniraidan puuttumisesta. Tällaisessa pelissä tulisi aina olla mahdollisuus pelata alkuperäisellä kielellä niin halutessaan. Toinen selkeä puute on, ettei pelin tekstityksiä ole englannin lisäksi käännetty lainkaan esimerkiksi espanjaksi, italiaksi, saksaksi tai ranskaksi.

Operation Abyss: New Tokyo LegacyOperation Abyss: New Tokyo Legacy
HQ
Operation Abyss: New Tokyo Legacy
Operation Abyss: New Tokyo LegacyOperation Abyss: New Tokyo LegacyOperation Abyss: New Tokyo Legacy
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Automaattinen ominaisuuksien muokkaus sitä haluaville, pikamatkustusmahdollisuus, monipuolisuus niin valikoissa kuin tarinan käänteissäkin
-
Ensimmäisen persoonan grafiikka, ei japanilaista ääniraitaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä