Suomi
Gamereactor
arviot
Tembo the Badass Elephant

Tembo the Badass Elephant

Söpöt tasoloikkamaskotit tuntuvat kadonneen vuosien kuluessa jäljettömiin, mutta Tembo-fantti korjaa puutteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kauan sitten vahvat tasoloikkahahmot olivat voimissaan. Oli Sonic, oli Mario, oli jopa James Pond. Sympaattiset hahmot seurasivat toinen toistaan vuosien ajan, kunnes inflaatio iski yllättäen. Blinx-kissa ei ollutkaan niin sympaattinen kuin Microsoft olisi toivonut. Crash Bandicoot menetti persoonallisuutensa lähes täysin alkuperäisen trilogian jälkeen. Siksi paremmin Pokémon-peleistään tunnetun Game Freakin julkaisema Tembo-norsun ensimmäinen seikkailu onkin varsin virkistävä tuttavuus. Toivottavasti se ei jää elefantin viimeiseksi rynnistykseksi.

Maailma on pulassa. Ilkeän violetit Phantom-joukot ovat päässeet valloilleen ja uhkaavat valloittaa koko maailman. Kun mikään muu ei auta, on paikalle kutsuttava ainoa sankari joka voi laittaa Phantomin polvilleen. Niinpä käskyn käydessä Tembo-norsu sanoo hyvästit puolisolleen, pukee varustevyön ylleen ja lähtee rynnimään kohti pahuuden pesää.

Tembo the Badass ElephantTembo the Badass Elephant

Päätähtenä ilakoiva Tembo on erinomainen hahmo. Valloittavan sympaattinen sarjakuvanorsu on ilmeikäs ja persoonallinen tapaus, jonka kanssa seikkailee mielellään. Vaikka ohjaus ei monimutkaisuudella juhlikaan, Tembon temmellys ottaa norsuilusta kaiken irti. Aitaa kaatuu ja tanner tömisee, kun Tembo jyrää vauhdilla vihollisten päältä, ruiskuttaa liian kuumana käyvien esteiden päälle vettä ja liiskaa tyylikkäästi pomppien pienemmän viholliset alleen.

Tämä on mainos:

Kenttävalikoima ottaa Tembon liikearsenaalista myös paljon irti. Ympäristö on tuhoutuvaa ja ympärillä riehuva kaaos laittaa pään pyörälle. Ruudulla tapahtuu koko ajan aivan tolkuttoman paljon asioita, mutta kiitos näppärän kenttädesignin, eteneminen pysyy jatkuvasti hanskassa. Tasoja voi tutkia ilahduttavan monipuolisesti ja uusia jippoja tulee vastaan lähes loppuun asti. Kenttädesign tuo voimakkaasti mieleen Sonic the Hedgehogin ensimmäiset seikkailut. Tembo etenee nimittäin halutessaan todella hurjaa vauhtia kenttien läpi, mutta hieman harkitsevampi eteneminen palkitsee lukuisilla salaisuuksilla ja vaihtoehtoisilla reiteillä.

Ja voi että miten paketti näyttääkään hyvältä! Ilmeikäs ja persoonallinen piirros- ja animaatiojälki tempaa mukaansa välittömästi. Jälki on pikkutarkkuudestaan huolimatta selkeää ja ennen kaikkea persoonallista. Hypersympaattiselle ulkoasulle on toisaalta käyttöä, sillä Tembon seikkailut eivät etene päätepisteeseensä helpon kautta. Ehei, monen muun modernin tasoloikan tyyliin Tembo on paikoitellen raivostuttavan vaikea ja turhauttava. Pikkutarkkoja hyppyjä ja väistöjä tarvitaan joka käänteessä, eikä peli etenkään loppupuolella säästele paukkuja pelaajan pysäyttämiseksi.

Vaikeustasolla on toisaalta pointtinsa, sillä Tembo on myös todella lyhyt. Peli sisältää ainoastaan kolme maailmaa, jotka on selvitetty noin kolmen tunnin pelaamisen jälkeen. Kenttien vähyydestä johtuen myös vaikeustaso nousee alun jälkeen todella jyrkästi, eikä käyrä osoita missään vaiheessa peliä alaspäin. Ruuvi ja pelaajan pinna kiristyvät mallikkaasti käsi kädessä loppuvihollista kohden.

Lyhyys ja paikoin turhauttava vaikeusaste syövät muuten mainion paketin kokonaisarvoa, sillä muilta osin Tembo on juuri niin pätevä teos kuin Game Freakin porukalta vain suinkin voi odottaa. Kontrollit ovat erittäin napakat, vaihtelua ja ideoita piisaa, eikä tekeminen käy missään vaiheessa tylsäksi. Siksi sympaattinen norsu ohittaakin edellisen elefanttisankarin, Mega Drivelta kenties joidenkin muistaman Rolon seikkailut reippaasti yli kärsän mitalla. Tembo on jokaiselle tasoloikkafanille suositeltavaa pelattavaa, jos vain pinnasta löytyy tarpeeksi pituutta.

Tämä on mainos:
Tembo the Badass Elephant
HQ
Tembo the Badass ElephantTembo the Badass Elephant
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Sympaattinen ja kaunis ulkoasu, pätevät kontrollit, erinomainen kenttädesign
-
Todella lyhyt, paikoin turhauttava vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Tembo the Badass ElephantScore

Tembo the Badass Elephant

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Söpöt tasoloikkamaskotit tuntuvat kadonneen vuosien kuluessa jäljettömiin, mutta Tembo-fantti korjaa puutteen.



Ladataan seuraavaa sisältöä