Suomi
Gamereactor
arviot
Concrete Jungle

Concrete Jungle

Kaupunginrakennusteemainen pulmapeli haastaa takuuvarmasti hoksottimet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Concrete Jungle on kerrassaan omalaatuinen peli. Sitä ehkä kaupitellaan kaupunginrakennuspeleistä kiinnostuneille, mutta kyseessä ei ole todellakaan mikään taskukokoinen Cities: Skylines. Kaavoitushommat ovat vain pintapuolinen teema, joka värittää tätä yllättävän haastavaa, korttipohjaista pulmapeliä.

HQ

Pelikenttä muodostuu ruudukosta, jonka rivit tulee täyttää tietynarvoisilla rakennuksilla. Asuintalot keräävät pisteitä, joita kauppojen ja puistojen tapaiset hyvät naapurit antavat niille. Huonot naapurit taas vievät pisteitä, mutta niistä voi olla muuta hyötyä. Kun rivi saadaan kasaan, katoaa se Tetriksen tapaan, ja ruudukon toiseen laitaan ilmaantuu uusi, tyhjä rivi. Edellämainitut rakennukset löytyvät kaikki pelaajan korttipakasta. Osan korteista voi pelata aina uudestaan, osan vain kerran. Kenttä on läpäisty, kun tietty määrä rivejä on saatu täyteen.

Concrete JungleConcrete Jungle

Tässä on lyhykäisyydessään Concrete Jungle, mutta perusmekaniikkansa lisäksi se sisältää useita hahmoja, joilla on omat erikoiskorttinsa ja mekaniikkansa. Yksinpelikampanjan ohesta löytyy myös mahdollisuus yksittäisiin soolopeleihin tietokonetta vastaan sekä paikallinen moninpeli. Verkkomoninpeliä ei ole, joka on selkeä miinus.

Kampanja on aluksi helppo, ja se keskittyy opettamaan pelaajalle perusasiat, mutta muutaman kentän jälkeen vaikeustaso hyppää täysin yllättäen. Tässä kohtaa betoniviidakko myös onnahtaa opastuksensa tasossa, ja pelaaja joutuu opettelemaan monet uuden tilanteen vaatimista mekaniikoista kantapään kautta. Tuntuu suorastaan kuin välistä olisi jäänyt pari vaikeustasoa.

Tämä on mainos:

Onneksi Concrete Junglea on kiva katsella ja kuunnella. Musiikki kelpaisi suureellisempaankin peliin ja ääninäytteleminen on kuin parhaastakin animaatiosta. Vaikka hahmojen jutut ovat sangen hupaisia, ne toivoisi voivansa skipata yhdellä klikkaukselle, kun samaa kenttää kokeilee jo kymmenettä kertaa.

Pelin graafinen ilme on mukava, mutta se kärsii kaksisuuntaisesta ongelmasta. Lähelle zoomattuna rakennukset muuttuvat suttuisiksi, ja kauempaa niitä ei oikein tahdo erottaa toisistaan. Etenkin pelimekaanisesti tärkeitä kortteleita on ajoittain vaikea hahmottaa ruudulta. Toimivuus hukkuu yksityiskohtiin, ja kenttä vaatii pelaajalta vakavaa syynäämistä täyttyessään.

Käyttöliittymässä on muutenkin pientä parantamisen varaa, koska laudalle tulee tuon tuostakin lyötyä rakennus vaikka tarkoituksena oli vain tarkastella jo olemassa olevia tönöjä. Välillä myös tuntuu siltä, että käyttöliittymä olisi suunniteltu mobiilipeliä varten, jossa ei olisikaan mitään yllättävää, koska kehittäjä on aiemmin erikoistunut näihin.

Tällaisista pienistä ongelmista huolimatta Concrete Jungle on hyvä ja omaperäinen pulmapeli, joka haastaa varmasti myös vaativampien pelaajien hoksottimet. Casual-hupiin siitä ei tosin ole muutamaa ensimmäistä kenttää pidemmälle.

Tämä on mainos:

Tässä olisi muuten aivan selkeä kahdeksikon julkaisu, mutta verkkomoninpelin puutteesta on pakko rokottaa yksi piste pois.

Concrete Jungle
Concrete JungleConcrete JungleConcrete JungleConcrete Jungle
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ääninäytteleminen, omaperäinen pelikonsepti, haaste
-
Ei verkkomoninpeliä, osin epäselkeä grafiikka, hiomaton käyttis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Concrete JungleScore

Concrete Jungle

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kaupunginrakennusteemainen pulmapeli haastaa takuuvarmasti hoksottimet.



Ladataan seuraavaa sisältöä