LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      NBA 2K16

      NBA 2K16

      2K:n korissarjan perusteet paranevat vuosi vuodelta, mutta mukaan ujutetaan jatkuvasti myös enemmän mikromaksuja.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      NBA 2K -sarja on lukeutunut jo vuosien ajan urheilupelien parhaimmistoon. Henkilökohtaisesti kokeilin sitä ensimmäisen kerran NBA 2K7:n parissa, mutta vasta NBA 2K11 valloitti minut kunnolla. Tämän jälkeen olen nauttinut suuresti kaikista kokeilemastani jatko-osista, mutta en ole tätä ennen päässyt testaamaan sarjaa nykyisellä konsolisukupolvella. NBA 2K16 kuitenkin osoitti, ettei kehittäjä Visual Concepts ole tyytynyt pelkästään paistattelemaan maineensa valokeilassa. Rimaa nostetaan korkeammalle etenkin fysiikkamoottorin ja tekoälyn osalta.

      NBA 2K16 tarjoaa pohjimmiltaan edellisiä vuosia vastaavan pelikokemuksen, eli tarjolla on viimeisen päälle hienon näköistä ja kuuloista korista. Suurin uudistus löytyy yksittäisen pelaajan uraan keskittyvästä MyCareer-pelimuodosta. Spike Lee on ohjannut Livin' Da Dream -elokuvan, joka kertoo Frequency Vibrations (Freq) lempinimellä palloilevan köyhistä oloista lähteneen pelaajan noususta tähtiin. Tarinaa kerrotaan ottelujen välillä nähtävillä videoilla. Livin' Da Dreamiin on lipsahtanut myös melkoisen paha moka, sillä se ei ota lainkaan huomioon itse luodun pelaajan etnistä taustaa. Freq on aina kotoisin Brooklynistä ja hänellä on tumma kaksoissisar, vaikka hahmo olisi itse valkea kuin lakana.

      NBA 2K16NBA 2K16

      Frequency Vibrationsin tarina alkaa jo lukiosta, mutta miehelle satelee nopeasti tarjouksia eri yliopistoista, jotka toimivat ponnahduslautana NBA:n pariin. Kentän ulkopuolella koetaan draamaa ja suuria tunteita, kun Freqin paras kaveri Vic van Lier osoittautuu uhkaksi miehen uralle. Kaksoissisar koittaa takoa koripalloilijalle järkeä kaaliin, mikä aiheuttaa jännitteitä sisarusten välille. Mukana on muitakin kliseisiä hahmoja, kuten pelkästään rahasta välittävä manageri Dom Pagnotti. Henkilökohtaisesti en lämmennyt kovinkaan paljon tälle "elokuvalle", sillä sen kerronta on hajanaista ja juoni yhtä kliseiden sekamelskaa. Tapahtumien välillä hypitään liikaa ja usein viitataan asioihin, joista pelaaja ei ole aikaisemmin nähnyt tai kuullut mitään. On myös aika epäuskottavaa, että ominaisuuksiltaan 60 pisteen tulokasta tituleerataan jatkuvasti tähtipelaajaksi. Freqin uraa seurataan ensimmäisen NBA-vuoden loppuun, jonka jälkeen oman pelaajan luotsaaminen muuttuu reilusti hauskemmaksi.

      Tämä on mainos:

      MyCareer alkaa oikeasti vasta Spike Leen leffan jälkeen, sillä sen aikana pelaajalla ei ole minkäänlaista valtaa tapahtumien etenemiseen. Rainan loputtua voi vihdoinkin päättää vapaasti oman palloilijansa ajankäytöstä. Hengailetko julkkisten kanssa lisäfanien tiedossa, treenaatko salilla väliaikaisten bonusten toivossa vai käytätkö aikasi mainostamiseen? Pääasiallinen toiminta tapahtuu kuitenkin pelikentällä. Oman keltanokan ohjastaminen NBA:n supertähdeksi on edelleen koukuttavaa puuhaa.

      Pelattavuudeltaan NBA 2K16 on ehkä paras osa, mihin olen vuosien varrella tutustunut. Se heittää ohjauksen jälleen uusiksi, ja mukana on esimerkiksi kolme erilaista syöttöä eri näppäimiin sidottuna. Tämän myötä pallon saa lähetettyä helposti matkaan juuri niin kuin itse haluaa. Korin alla taistelut käynnistyvät kätevästi L2:sta ja tarjolla on liuta erilaisia liikkeitä, joiden opettelemiseen kannattaa panostaa. Tosin tämä koskee oikeastaan kaikkia mahdollisia liikkeitä, sillä erilaisia heittoja, harhautuksia ja muita on jälleen runsaasti opeteltavaksi.

      Kiitosta täytyy antaa myös tekoälylle, joka osaa mukautua pelaajan tekemisiin. Yhtä oikeaa kuviota ei ole, jolla onnistuisi saamaan joka kerta korin. Jokin tietty kuvio voi toimia kerran tai pari, mutta sen jälkeen tekoäly muuttaa puolustustaan. Ehkä pelistä löydetään jälleen jokin varma tapa takoa pisteitä, mutta itse en sellaista havainnut. Tekijät ovat myös sanojensa mukaan kehittäneet uuden tavan, jolla palloa pompottava pelaaja testaa vastustajaansa. Periaatteessa tietokone tekee jonkin liikkeen ja katsoo pelaajan reaktiota siihen. Tämän jälkeen se valitsee tämän tiedon perusteella jatkoliikkeet. Itse pidin tästä, sillä pallolliset pelihahmot tuntuivat tekevän älykkäitä ratkaisuja kentällä.

      NBA 2K16NBA 2K16
      Tämä on mainos:

      Ulkoasultaan NBA 2K16 on fantastisen näköinen. Pelaajat ovat hyvin lähellä esikuviaan, liikkeet ovat sulavia, parketit kiiltävät kauniisti ja jokaisella areenalla on oma yksilöllinen tunnelmansa. Selostajilla on jälleen uusia repliikkejä ja tarinoita viime kauteen liittyen, joita he sekoittavat onnistuneesti pelitilanteiden kommentoinnin sekaan. He saattavat tarinoida pelaajan historiasta ja sen jälkeen räjähtää suosionosoituksiin valtavan donkin myötä. Sitten palataan jälleen tarinointiin "mutta palataanpas takaisin" -repliikin avulla. Tämä tekee pelien seuraamisesta aidontuntuisia kokemuksia. Toistoakin luonnollisesti esiintyy, mutta ei häiritsevän paljon. 2K on todennäköisesti lyönyt pöytään myös reilusti taaloja NBA:n suuntaan, sillä otteluiden aikana kuullaan kommentteja useilta oikeilta pelaajilta.

      Pelimuotoja löytyy rutkasti. Edellä mainitun MyCareerin lisäksi voi kokeilla onneaan MyGM:ssä, jossa vastuulla on yhden joukkueen vauraus ja hyvinvointi. Pelaaja joutuu painottelemaan tiimin omistajan sekä kitisevien supertähtien vaatimusten välillä. MyLeague on aika samanlainen, tosin se tarjoaa paremmat työkalut liigan muokkaamiseen, ja koko komeuden voi viedä vaikka verkkoon. Keräilykortteihin perustuva MyTeam ruokkii onnistuneesti keräilyviettiä ja niin edelleen. Verkkopeleissä on tänä vuonna mukana tasojärjestelmä, jossa voitoilla voi nousta yhä korkeampiin liigoihin. Netissä palloileminen toimii kohtalaisesti, tosin välillä matseissa on hieman liikaa viivettä.

      Tässä vaiheessa näyttää siltä, että pelihän on sisällöltään pelkkää kimallusta ja kehuja. Valitettavasti 2K Sports on heittänyt mukaan ominaisuuden, joka risoo allekirjoittanutta suuresti. Mikromaksut ovat näet läsnä lähes kaikissa pelimuodoissa. Pelaamalla saa kolikoita, joilla sitten kehitetään oman pelaajan ominaisuuksia MyCareerissa, ostetaan korttipakkoja MyTeamissa tai nopeutetaan MyGM:n edistystä. Kolikkoja voi myös ostaa rahalla, mikä sai minut näkemään punaista. Mikäli pelissä on mahdollisuus ostaa etenemiseen vaadittavia kolikkoja, se tarkoittaa muutoksia myös pelin mekaniikkoihin. Eteneminen tapahtuu liian hitaasti ja toisaalta yhteen pelimuotoon käytetyt kolikot ovat pois muista. Haluatko nauttia sekä MyCareeristä että MyTeamistä? Valitettavasti voit panostaa ainoastaan toiseen kerätyillä kolikoilla, sillä ne eivät riitä millään molempiin. Joudut siis lyömään tiskiin rahaa.

      NBA 2K16 pakottaa pelaajan tekemään valintoja siitä, mitä hän oikeastaan haluaa pelata. Tämä on mielestäni väärin, sillä tokihan eri pelimuodoissa eteneminen täytyisi pitää irrallaan muista. Lisäksi mikromaksujen mahdollisuus jyskyttää koko ajan takaraivossa: Pitäisikö minun vain heittää pari euroa peliin, jotta saisin sen haluamani korttipakan tai paremman heittotaidon virtuaalitähdelleni heti? Pelit ovat minulle tapa irrottautua todellisuudesta, enkä todellakaan halua miettiä rahankäyttöä pelaamisen aikana. Etenkin sellaisissa peleissä, joista joutuu jo pulittamaan sen 60-70 euroa.

      Visual Conceptsin kehittämä ja 2K Sportsin julkaisema NBA 2K16 on pohjimmiltaan erittäin hyvä koripallopeli. Valitettavasti se näyttää sitovan mikromaksut yhä kiinteämmin osaksi pelikokemusta. Mikäli tämä trendi jatkuu, voi olla että eräs kaikkien aikojen parhaista pelisarjoista taantuu hiljalleen inhottavaksi rahastukseksi. Tällä kertaa tyydyin napsaisemaan arvosanasta yhden pisteen pois.

      NBA 2K16
      HQ
      NBA 2K16NBA 2K16
      NBA 2K16
      NBA 2K16NBA 2K16
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Näyttää ja kuulostaa aidolta korikselta, tekoäly osaa mukautua pelitilanteisiin, fysiikkamoottori on rautaa, runsaasti erilaisia pelimuotoja
      -
      Mikromaksujen sitominen kiinteästi osaksi pelikokemusta, Spike Leen leffa oli täysin turha.
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      NBA 2K16Score

      NBA 2K16

      ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

      2K:n korissarjan perusteet paranevat vuosi vuodelta, mutta mukaan ujutetaan jatkuvasti myös enemmän mikromaksuja.

      6
      Kesäkuun PS Plus -etupelit julkistettiin

      Kesäkuun PS Plus -etupelit julkistettiin

      UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

      Sony on paljastanut PS Blogissa uuden kuukauden aloituksen kunniaksi PS Plus -jäsenyyden kylkiäisenä ilmaiseksi tarjolla olevat pelit. Kuten jo viime viikolla huhuttiin,...



      Ladataan seuraavaa sisältöä