Suomi
Gamereactor
arviot
MXGP 2: The Official Motocross Videogame

MXGP 2: The Official Motocross Videogame

Virallinen motocross-peli MXGP2 pöllyttää hiekkaa aidoilla radoilla oikeilla kuskeilla ja pyörillä. Mutta onko lopputulos päätä huimaavaa kaahailua vai tylsää köröttelyä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Motocross-pyörien maailmaan vasta tutustuville tiedossa on heti hyviä uutisia. MXGP 2:sta löytyy opetusosio, joka opettaa kuinka prätkillä oikein täytyy rällätä kuoppaisilla radoilla ilman että lentää kypärä edellä pöpelikköön. Suosittelen ehdottomasti aloittamaan täältä, sillä kaksipyöräisten ohjastaminen mutaisilla radoilla on normaaleihin kaahailupeleihin verrattuna huomattavasti haastavampaa. Tasapainon pitäminen vaatii jatkuvaa keskittymistä.

Valitettavasti en pysty kommentoimaan sitä, kuinka hyvin tämä todellisuudessa simuloi oikeita prätkiä. Minulla kun ei ole lajista omakohtaisia kokemuksia. Voin kuitenkin kertoa, kuinka hyvin peli vastasi käsityksiini ja odotuksiini lajista. Vastaus on yksikertaisesti kohtalaisen hyvin. En yllättyisi jos joku kertoisi minulle pelin olevan lähellä oikean maailman lajia.

MXGP 2: The Official Motocross VideogameMXGP 2: The Official Motocross Videogame

Yksi aikaisemman osan suurimmista puutteista oli se, ettei ohjastajaa tai pyörää voinut ohjata lainkaan hyppyjen aikana. Kehittäjä Milestone on kuitenkin kuunnellut pelaajien kommentteja, sillä nyt vikaan mennyt hyppy ei tarkoita automaattisesti katastrofia. Pyörää voi kääntää ilmassa aivan kuten Tim Gajser ja muut tekevät oikeasti. Ratojen opetteleminen on myös äärimmäisen tärkeää, jotta kurveihin osaa saapua oikeassa kulmassa. Etenkään kun aina ei näe mitä nyppylän takana oikein on.

Tämä on mainos:

Henkilökohtaisesti olen enemmän neljällä pyörällä rullaavien menopelien ystävä kuin kaksipyöräisten, mutta olen silti elämäni aikana huristellut useissa MX-peleissä. Esimerkiksi MX vs ATV -sarjassa pidin eniten supercrossista, mutta MXGP 2 jättää moiset taakseen ja keskittyy ainoastaan kilpa-ajamiseen. Vaihtelua on siis vähemmän, minkä myötä ajaminen tuntuu hieman puuduttavalta useiden tuntien jälkeen.

Hieman poikkeuksellisesti tämän ajopelin suurin koukku löytyy sen kampanjasta, eikä suinkaan moninpeleistä. Milestonen peleissä nettipuoli ei ole toiminut aikaisemmin moitteettomasti, eikä MXGP 2 valitettavasti saa tätä kirousta rikottua. Graafiset virheet ja pätkivät yhteydet tekevät kokonaisuudesta lähes pelikelvottoman. Kuten sanottua pelissä on sen sijaan panostettu yhden ajajan uraan keskittyvään kampanjaan.

Omaa virtuaalista uraa voi lähteä luomaan joko jonkin oikean tallin siipien suojassa, tai vaihtoehtoisesti voi luoda oman tallinsa sponsoreineen kaikkineen. Lisenssejä hyödynnetään ahkerasti, vaikka ihan kaikkia tunnettuja merkkejä pelissä ei nähdäkään. Siltikin osissa ja valmistajissa on niin paljon valinnanvaraa, että pyörästä saa varmasti kasattua mieleisensä pieniäkin yksityiskohtia myöten. Löytyypä pelistä myös täysin uusi pelimuoto, joka on nimeltään Motocross of Nations. Siinä kilpaillaan oman maan lipun alla toisia maita vastaan. Vaikka kaikki maat eivät olekaan edustettuina, löytyy pelistä paljon tunnettuja kuskeja.

Ulkonäkönsä osalta MXGP 2 on hyvin vaatimaton. Välillä tuntuu kuin huristelisi edellisen konsolisukupolven pelissä, mutta valopilkkukin löytyy. Yleisö näyttää nimittäin mainiolta, mikä pelastaa hieman pisteitä. Kokonaisuus on kuitenkin hieman liian rujo, eikä äänipuoltakaan pääse kehumaan. Suoraan sanottuna peli kuulostaa kauhealta. Siinä missä Dirt Rallyssä saa todella käsityksen siitä, miltä ralliautojen jylinä kuulostaa, on MXGP 2 täysin toista maata. Milestone ei ole onnistunut uskottavan äänimaailman luomisessa, vaan lopputulos muistuttaa pölynimurien hurinaa. Moottoriurheilun ystävillä nousevat taatusti niskavillat pystyyn.

Tämä on mainos:

Yhteenvetona voisin todeta, että MXGP 2 muistuttaa edelleen liian paljon pettymyksen tuottanutta edeltäjäänsä. Niinpä se päätyy pölyttymään hyllyyni, sillä pelin pariin ei vain tee mieli palata. Uskon silti joidenkin viihtyvän pelin parissa, mutta itse aion palata ralliauton ratin taakse.

HQ
MXGP 2: The Official Motocross VideogameMXGP 2: The Official Motocross Videogame
MXGP 2: The Official Motocross Videogame
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Tonneittain lisenssejä, oman uran luominen on kivaa
-
Vaatimaton ulkoasu, karmeat äänet, pitkät lataustauot, nettipelin ongelmat, supercrossin puute, puuduttava pitkissä pelisessioissa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
MXGP 2: The Official Motocross VideogameScore

MXGP 2: The Official Motocross Videogame

ARVIO. Kirjoittaja Daniel Andersen

Virallinen motocross-peli MXGP2 pöllyttää hiekkaa aidoilla radoilla oikeilla kuskeilla ja pyörillä. Mutta onko lopputulos päätä huimaavaa kaahailua vai tylsää köröttelyä?



Ladataan seuraavaa sisältöä