Suomi
Gamereactor
arviot
Carmageddon: Max Damage

Carmageddon: Max Damage

Huono ajettavuus ja kehnot fysiikat upottavat Carmageddonin keskinkertaisuuden suohon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lähtöviivalla kuusi tuhomasiinaa lämmittelee moottoreitaan. Autot ovat asettuneet riviin jollekin sivukadulle, mutta jo ensimmäisen mutkan jälkeen ajoväylä on oleva täynnä jalankulkijoita. Kellon mukaan maaliin pitää päästä kahdessa minuutissa, vaikka itse radan ajamiseen kuluu vartti. Kisan alettua käännymme vasemmalle uhkaavan näköisillä terillä tuunatulla autollamme. koko lössi ruumiita lentelee ilmassa, ja äkkiä aikaa maaliin on peräti neljä minuuttia. Näin homma toimi vuonna 1997. Carmageddon: Max Carnage olisi sen sijaan voinut pysytellä kokonaan poissa konsoleistamme.

Sarjan historia ulottuu melkein kahden vuosikymmenen taakse, ja sillä on vieläkin uskollinen kannattajakuntansa. Osa faneista arvostaa pelejä vieläkin hieman samaan tapaan kuin nykyisillä Tony Hawk -peleillä on suosijansa huolimatta niiden saamista surkeista arvosanoista. Joka tapauksessa Carmageddon ei tarvitse silmkarkkia ollakseen viihdyttävä. Se ei tarvitse Need for Speedin kaltaista ajotuntumaa. Kunnollisen fysiikkamallinnuksen se kuitenkin tarvitsisi, ja juuri sitä Carmageddonissa ei ole.

Kuvittele puhkovasi suuren perheauton renkaat GTA:ssa, uittavasi riekaleet öljyssä ja yrittäväsi sen jälkeen ajaa poliiseja pakoon. Suunnilleen tällaiselta ajaminen tuntuu Carmageddonissa, ja moinen tappaa ralleilun ilon hyvin tehokkaasti. On kuitenkin mainittava turhautumisen vähentyneen huomattavasti noin viiden pelitunnin jälkeen. Ehkä vain opimme paremmiksi kuskeiksi. Ehkä autoon tehdyt päivitykset alkoivat purra. Joka tapauksessa Carmageddonin fysiikkamallinnus ei toimi kunnolla.

Kisan voi voittaa kolmella erilaisella tavalla. Perinteisesti alusta loppuun voi ajaa, mutta siinä sivussa on käytävä lukuisten tarkistuspisteiden kautta. Toinen vaihtoehto on eliminoida kilpailijat, jolloin itse jää ainoaksi kukoksi tunkiolle. Viimeinen mahdollisuus on ajaa kaikkien pelialueelle ripoteltujen jalankulkijoiden ja eläinten päältä. Kokeilimme tätä muutamaan otteeseen, mutta nopeasti kyllästyminen iski ja tyydyimme vain köröttelemään maaliin.

Tämä on mainos:

Pelimuotoja on kuusi, joista suosikeiksi nousivat Ped Chase ja Fox'n Hounds. Ped Chasessa on määrä ajaa tiettyjen jalankulkijoiden ylitse. Fox'n Hounds on perinteistä littaa, mutta juoksemisen sijasta muiden jahtaamiseen käytetään autoja. Positiivista on se, että viisi muuta autoa sopivat hyvin kokonaisuuden absurdiin luonteeseen. Jos vain unohtaisi ralleilun kokonaan keskittyen pelkästään maisemien tutkimiseen, viisikko tulisi silti perään ja yksinkertaisesti laittaisi pelaajan päreiksi. Pitemmän päälle moinen ei kuitenkaan viihdytä. Ainakin kolmesti automme juuttui seinään, jolloin kolme muuta kulkupeliä ajoi jatkuvasti kärryämme päin. Peli ei edistynyt lainkaan, joten oli pakko resetoida tilanne napinpainalluksella palaten takaisin tielle.

Carmageddon: Max Damage
Carmageddon: Max DamageCarmageddon: Max Damage

Carmageddonin uratilassa on kaikkiaan 63 kisaa ja muuta aktiviteettia suoritettavaksi. Kokonaisuudessa on muutenkin runsaasti pelattavaa. Paikallinen saman sohvan moninpeli puuttuu, mutta onneksi sessiot verkon yli luonnistuvat. Valitettavasti arviota varten pelatessamme ei verkosta seuraa juuri löytynyt.

Tämä on mainos:

Mukana on myös ahtaalle areenalle sijoittuva pelimuoto nimeltä Car Chrusher. tarkoituksena on yksinkertaisesti tehdä hakkelusta muista kärryistä käyttäen hyödyksi areenalle ripotelluista tynnyreistä löytyviä apuja. Tässä pelimuodossa autojen ohjattavuuden heikkoudet tulevat parhaiten esille.

Muistettavien musiikkiraitojen puuttumisen, vanhentuneen grafiikan ja säällisen tarinan puuttumisen voisi vielä antaa anteeksi, mutta hankala ajettavuus ja epäonnistunut fysikkamallinnus eivät vain käy laatuun. Carmageddon: Max Damage on vankasti keskiverto pelikokemus eikä aina sitäkään.

HQ
HQ
Carmageddon: Max DamageCarmageddon: Max DamageCarmageddon: Max Damage
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Veri lentää, kiihkeät vastustajat, paljon tekemistä
-
Fysiikkamallinnus, ajettavuus, vanhentunut ulkoasu, ei saman sohvan moninpeliä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
THQ Nordic osti Carmageddon-lisenssin

THQ Nordic osti Carmageddon-lisenssin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

THQ Nordic se vain jatkaa ostoksien tekemistä. Nyt on ostettu oikeudet Carmageddon-sarjaan. THQ Nordic osti oikeudet Stainless Gamesilta. Ensimmäinen Carmageddon...



Ladataan seuraavaa sisältöä