Suomi
Gamereactor
arviot
Brigador

Brigador

Mechat + räjähdykset = voitto.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Brigador on tulevaisuuteen sijoittuva isometrinen räiskintä, jossa pelaaja ottaa kontrolliinsa ryhmän taktisia asespesialisteja ajoneuvoineen. Laitteiden ohjaimista on tarkoitus pelastaa siviilit ja omenapiirakka.

Edistyäkseen pelaajan on suoritettava jokainen tehtävä, jotka sisältävät pääsääntöisesti asioiden räjäyttämistä ja/tai tuhoamista. Ei mitään rakettitiedettä, vaikka raketteja viljellään anteliaasti. Lyhyen tarinamaisen - eikä erityisen seikkaperäisen - alustuksen jälkeen tehtävä alkaa. Läpäiseminen saattaa vaatia pari uudelleenyritystä oikean taktiikan löytämiseksi. Oikean aseen käyttö oikeassa paikassa on elämän ja kuoleman ero. Lukuisat eri ajoneuvot mahdollistavat lisäksi villisti erilaisten taktiikoiden käytön. Pienemmät mechat ovat vikkelämpiä ja sopivat hyvin väijytyksiin. Jos sellainen ei kiinnosta, "Killdozer" jyrää kaiken elävän ja kuolleen edestään. Sopivan pelityylin löytyminen helpottaa tehtävien suorittamista kummasti.

BrigadorBrigadorBrigador
Brigador
Tämä on mainos:

Taustalla rullaava tarina on ajoittain jopa liian yksityiskohtainen. Tehtävien alussa näytettävä juonenpätkä auttaa hieman, mutta tapahtumien ymmärtämiseksi pelin maailmaan pitää sukeltaa syvemmälle. Lisäinformaatio ei tosin vaikuta suuremmalti pelissä etenemiseen eikä asioiden räjäyttelylle kaipaa välttämättä enempiä motivaatioita.

Pelaaminen on varsin simppeliä, mutta korkeahko vaikeustaso pistää pelaajan käyttämään tarjolla olevia resursseja tehokkaasti. Jokaisessa tehtävässä on tukku kohteita eliminoitavaksi. Nämä kohteet näkyvät kartassa, mutta niiden tuhoamisjärjestys on pelaajasta kiinni. Tehtävät noudattavat pitkälti kaavaa "tuhoa kohde, älä kuole, poistu alueelta". Uusissa tehtävissä (joita on yhteensä 39 kappaletta) vastaan tulee uudella tavalla reagoivia vihollisia, jotka yleensä niittaavat ryhmän ainakin ensimmäisellä yrityksellä.

Ohjattavuus on perinteistä ja intuitiivistä. WASD liikuttaa sinua ympäriinsä ja hiiri siirtää tähtäystä. Eri ajoneuvojen ominaisuudet vaihtelevat savupommeista miniguneihin. Pelin ulkoasu herättelee nostalgisia fiiliksiä isometriallaan ja retromaisella rujolla ilmeellään. Kyseessä ei ole kiiltopintainen Star Trek -tulevaisuus vaan militantimpi ja karumpi maailma dramaattisine musiikkeineen päivineen.

HQ
Tämä on mainos:

Pelin kahdesta moodista ensimmäisessä käydään läpi kampanjaa 21 tehtävän verran. Joka tehtävän alussa pelaaja voi valita tukusta varustekokonaisuuksia mieleisensä. Nämä paketit vaihtelevat nopeuden, panssarin ja asetyyppien osalta. Freelance -moodissa pelaaja ostaa sekä varusteet, pilotit että mechat itse ja suorittaa jonkun 18 tehtävästä. Pelitiloilla ei ole suuremmalti eroa ja itse peli säilyy samankaltaisena molemmissa.

Brigador alkaa toistamaan itseään harmittavasti alun jälkeen ja tehtävät alkoivat muistuttaa toisiaan. Ainoastaan räjäytettävät kohteet vaihtuivat. Viihdyttävät ja näyttävät taistelut jaksoivat sentään pitää otteessaan rojun ja rakennusten kappaleiden lennellessä pitkin tantereita.

Peli huutaa kampanjan tueksi moninpeliä joko toisia vastaan tai yhteistyössä pelattuna. Ilman sellaista Brigador ei todennäköisesti jaksa viihdyttää pitkään vaikka isot pyssyt ja mechat olisivatkin sitä mitä peliltä kaipaat.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä