Suomi
Gamereactor
arviot
Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax on pätevä, mutta persoonaton bullet hell -räiskintä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Suomesta tulee tällä hetkellä jos jonkinlaista peliä. On strategiaa, vihaista lintua ja mitähän vielä. Bullet hell -räiskintöjä täältä ei kuitenkaan ole nähty häiriöksi asti, joten kotimaisessa pelikentässä Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax on erottuva tapaus. Peli julkaistiin tarkalleen ottaen jo vajaa vuosi sitten, nyt myyntiin tullut Stellar Climax -lisäys tuo pakettiin yhden uuden hahmon ja muuta pientä sälää, kuten erikoisteemaisen kentän.

Homman nimi on lajityypille uskollisesti poikkeuksellisen yksinkertainen: vasemmalta oikealle lennetään liipaisimet pohjassa ja väistellään millintarkoin siirroin ruudun täyttäviä ammuksia sekä vihollisaluksia. Jokainen pelin neljästä hahmosta pystyy myös viipaloimaan vastaan tulevia hirviöitä miekalla, minkä lisäksi niillä on käytössään hahmokohtainen erikoiskyky. Paletista on käytössä varmasti riittävästi värejä ja visuaalisesti peli muistuttaakin kirjaimellisesti ilotulitusta.

HQ

Pelin ehdottomasti onnistunein osa-alue on pelattavuus itse. Lajityyppi vaatii partaveitsen teräviä kontrolleja, ja sellaiset SGW:SC tarjoaa. Ohjauksessa ei ole viivettä nimeksikään, peli ei hidastele eikä hyydy ja kun pelattavuus on ensimmäisen 10 sekunnin jälkeen istunut selkärankaan, homma toimii kuin ajatus. Erinomaisena lisänä pelin vaikeustaso on vapaasti säädettävissä. Tarjolla on toki liuta valmiita vaihtoehtoja vaikeustason säätämiseksi, mutta kaikki pelihahmojen hitboxeista ammusten tiheyteen on täysin vapaasti muokattavissa omaan makuun sopivaksi. Hyvä näin, sillä tällä tavoin peliä pystyvät turhautumatta pelaamaan nekin, joiden refleksit eivät allekirjoittaneen tavoin toimi sekunnin murto-osassa. Ja jos peli tuntuu yksin vaikealta, mukaan voi ottaa maksimissaan kolme kaveria auttamaan, mutta vain saman koneen ääreen.

Perusasiat ovat siis kunnossa. Pelattavuudessa ei ole vikaa ja varsinkin musiikkiraita rokkaa kympillä. Ulkoasukaan ei ole sinänsä hassumpi, mutta harmillisesti ammukset ja viholliset hukkuvat välillä taustoihin, mikä vaikeuttaa peliä turhaan. Suurimpana ongelmana pelistä puuttuu persoona. Viholliset ja sankarit ovat geneeristä animekuvastoa, josta omaleimaista otetta on turha etsiä. Valitettavasti peliin on myös kirjoitettu tarina. Ilmeisesti taustatarinan tarkoitus on ollut parodioida shmuppigenren yleensäkin juustoisia sankaritarinoita, mutta huumoria kirjoitettaessa olisi hyvä pitää huolta siitä, että lopputulos on hauska. Sitä Stardust Galaxy Warriors ei ole. Sen sijaan teksti on todella vaivaannuttavan huonoa ja varsinkin lopetus on yksi huonoimpia ikinä ja sai allekirjoittaneen kirjaimellisesti raivostumaan ensimmäistä kertaa aikoihin. Tarinan irvikuva korostaa persoonattomia hahmoja ja ympäristöjä entisestään.

Tämä on mainos:

Mukaan lyödyt kevyt RPG-elementit ovat myös vähän turhia. Valitun hahmon ominaisuuksia voi parannella rahalla aina kenttien välissä, minkä lisäksi peli tarjoaa sopivin väliajoin myös ilmaisen parannuksen ominaisuuksiin. Parannukset jäävät kuitenkin marginaalisiksi ja esimerkiksi tehdyn vahingon lisääminen alkaa näkyä vasta siinä vaiheessa, kun mittaria on täytelty yli puolenvälin. Hahmot eivät myös eroa toisistaan tarpeeksi. Onneksi tämä ei päde aseistukseen, sillä erilaiset tussarit suosivat kukin omanlaistaan pelityyliä. Perusperiaate on se, että mitä enemmän ase vahinkoa tekee, sitä hankalampi sillä on osua. Aseistus pelaa niin ikään pelin parhaan osa-alueen, eli kustomoinnin pussiin.

On sääli, että umpihuono käsikirjoitus ja liian stereotyyppinen ulkokuori syövät pakettia niin paljon kuin ne tekevät, sillä periaatteessa Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax on ihan pätevä bullet hell -ammuskelu. Paremmalla kirjoittamisella se voisi olla jopa erinomainen.

Stardust Galaxy Warriors: Stellar ClimaxStardust Galaxy Warriors: Stellar Climax
Stardust Galaxy Warriors: Stellar ClimaxStardust Galaxy Warriors: Stellar Climax
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kontrollit, rokkaava ääniraita, monipuolinen kustomointi
-
Kammottava huumori ja tarina, omaleimaisuuden täydellinen puute, sekavat taustagrafiikat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä