Suomi
Gamereactor
arviot
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Ei sovellu sarjaan tutustumattomille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kingdom Hearts 3:n antaessa odottaa itseään Square Enix julkaisee peräti kaksi kokoelmaa väärällään pelisarjan materiaalia. Näistä ensimmäinen on nimeltään Final Chapter Prologue, joka on ennakkosilmäyksen tarjoava uusi miniseikkailu mahdollisiin tuleviin mahtavuuksiin. Kokoelmassa on myös aiemmin Nintendon 3DS -käsikonsolille julkaistu Dream Drop Distance.

Toisin sanoen Final Chapter Prologue niputtaa yhteen ja samaan pakettiin kolme seikkailua: Dream Drop Distance, 0.2 Birth By Sleep - A Fragmentary Passage ja Kingdom Hearts X Back Cover. Toisaalta on tiedossa, että kevät tuo muassaan sellaiset kuin Kingdom Hearts Remix 1.5 ja 2.5. Final Chapter Prologuen julkaisu näin aikaisessa vaiheessa vuotta on erikoinen ratkaisu, sillä 1.5 ja 2.5 olisi ollut loogisempi aloituspiste sarjaan aiemmin tutustumattomille.

Nyt saadun kokoelman ensimmäinen peli on HD-remasterointi Dream Drop Distance, joka siis julkaistiin alun perin 3DS:lle vuonna 2012. Se seurailee Soran ja Rikun vaiheita, sillä he haluavat tulla keyblade-mestareiksi. Siirtymä kotikonsolille on tehty hyvin: luvassa on 60 ruudun sekuntivauhdilla säntäilevä ruudunpäivitys kera hiotun ulkoasun. Joitakin aiemmin kosketusruudulle optimoituja kikkoja lukuun ottamatta ohjaus toimii hyvin.

Söpöilevän kivat hirviömatkakumppanit ja parkour-innoittunut liikkuminen erottavat Dream Drop Distancen sarjan aiemmista peleistä. Matkan varrella kerätään ostoslistallinen aineksia, joilla päästään luomaan liittolaishenkiä. Taistelussa näiden henkien erityisiä kykyjä pääsee hyödyntämään, ja myös yhdistämään niiden hyökkäyksiä tehokkaaksi sarjaksi. Monsuista voi pitää huolta ruokkimalla ja silittämällä. Tämä tuntuu Pokémon Sun/Moonin vastaavan aikaisemmalta versiolta. Moisen lisääminen peliin alleviivaa sen 3DS-juuria, joten siirtymä ilman kosketusnäyttöä toimivalle kotikonsolille on tässä jokseenkin epäonnistunut.

Tämä on mainos:

Kiskoilla kiitäminen ja katulampuissa heiluminen auttaa keräämään tarvittavaa nopeutta, jonka avulla saa tehtyä tehokkaita hyökkäyksiä ja niiden yhdistelmiä. Uudella kyvyllä nimeltä flow motion pääsee kiitämään purppuraa pintaa pitkin rakennuksien seiniä, joka johtaa ajoittain salaisiin alueisiin ja kerättävien tavaroiden luokse. Kikka toimii myös taisteluissa, sillä liikkuminen ja iskeminen pitkin kenttää on nopeaa eikä pahiksilla ole juuri mahdollisuutta reagoida. Täysin epäonnistunut ratkaisu sen sijaan on pakotettu vaihto hahmojen välillä noin tunnin pelaamisen jälkeen. Tämä sotkee paitsi hyvin alkaneen sujuvuuden, myös pakottaa palaamaan aikaisemmille alueille aiheuttaen turhautumista.

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Metal Gear Solid V: Ground Zerosin malliin A Fragmentary Passage antaa esimakua tulevasta, mutta onnistuu silti olemaan omilla jaloillaan seisova toimiva seikkailu. Se jatkaa vuonna 2010 julkaistun Birth by Sleepin Aquan tarinaa tämän yksinäisellä matkalla Realm of Darknessissa. Neljästä kuuteen tuntia kestävä seikkailu kulkee läpi hylättyjen maisemien ja metsäisten seutujen Aquan pyrkiessä muuttamaan maailmaa ympärillään.

Epic Gamesin Unreal 4 -moottorilla hyrräävä A Fragmentary Passage vie sarjan selvästi uudelle konsolipolvelle. Hailu väripaletti alleviivaa epätoivon tunnetta ja Aquan tuskaa. Selkeää edistystä on tapahtunut pelialueiden suunnittelussa: niissä on aiempaa enemmän kokoa ja korkeuseroja. Ajoittaista tasoloikkimistakin tehdään, jos ei muuta niin ilmassa tuplahyppyjen kera.

Tämä on mainos:

Taistelu kokoaa yhteen monia sarjan tunnusmerkiksi muodostuneita kikkoja. Aquan sujuvat liikkeet auttavat väistämään kohti tulevaa roinaa, ja myös sinkoutumaan ajoittain taivaalle turvaan. Lock shot -kyvyllä pystyy hidastamaan aikaa sen verran, että tähtääminen lähimpiin pahiksiin muuttuu lähes virheettömäksi. Perinteisten iskujen ja taikojen ohella tilanteenmukaiset komennot ovat erittäin hyödyllisiä: omasta pelityylistä riippuen niillä saa aikaan melkoista vahinkoa. Fragmentary Passagen suurin moka on pomovastuksien kierrätys. Pääpahiksien hyökkäysvalikoima onneksi vaihtelee muuttuen pelin edetessä alati haastavammaksi. Seikkailu on kokonaisuudessaan kovin lyhyt, jolloin kierrätetyt taistelut vain alleviivaavat pätkäksi jäänyttä kestoa.

Viimeisenä Back Cover taustoittaa alun perin selain- ja mobiilipelinä toteutettua Kingdom Hearts X :tä selvittäen viiden naamioidun ennustajan motiiveja. Ray Chasen ja Tarvis Willinghamin tähdittämä lyhytelokuva on mielenkiintoinen ja hauska, joskin sisällöltään se saattaa aiheuttaa kummastusta aiheeseen perehtymättömille. Tarinaa liiaksi paljastamatta on syytä mainita, että Back Cover onnistuu tilkitsemään juoneen jääneitä aukkoja.

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue ei ole erityisen kattava kokoelma, eikä se missään nimessä ole oikea lähtökohta sarjaan tutustumiselle. Final Chapter Prologue onnistuu kuitenkin tuomaan kolme Kingdom Hearts -seikkailua ensimmäistä kertaa kotikonsolille. Varsinkin A Fragmentary Passage esittää hienosti sen, mihin sarjalla on potentiaalia tulevaisuudessa yltää.

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
A Fragmentary Passage tarjoaa esimakua tulevaisuuden mahtavuudesta, Dream Drop Distancen kotikonsolikäännös on pääosin onnistunut
-
Kokoelma ei sovellu sarjaan tutustumattomille, A Fragmentary Passage kierrättää pomotaistojaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä