LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Snipperclips: Cut it out, together!

      Snipperclips: Cut it out, together!

      Eräs parhaista Nintendon moninpeleistä vuosiin.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Kannettavuuden ohella Nintendo Switchin yksi parhaita puolia on tapa, jolla laite tuo ihmiset yhteen pelaamaan. Switch pyrkii Wiin tyyliin varmistamaan sen, että pelaajat voivat kokoontua helposti laitteen ääreen kisailemaan erikoisia kokemuksia tarjoavien peli-ideoiden ympärillä.

      Snipperclips: Cut it out, together! on mitä selkein Nintendon viesti pelikokemuksen jakamisesta ja yhteistyöhön kannustamisesta. Keskeinen idea on erittäin helppo ja yksinkertainen, mutta kasvava haaste riittää pitämään mielenkiinnon yllä. Snipperclipsin on tehnyt eräs Nintendon sisäisistä studioista nimeltään SFB Games, ja lopputuloksena on viime vuosien onnistunein moninpeli Nintendolta.

      Snipperclipsin kantavana ideana on, että maksimissaan neljä pelaajaa ottaa hallintaansa kaksi paperiarkkia (nimeltään Snip ja Clip), joista sitten leikataan ja taitellaan erilaisia asioita ratkoen näin kenttiin sijoitettuja pulmia. Alati haastavampia tehtäviä selvittääkseen pelaajien on määrä tehdä yhteistyötä, ja tarvittaessa leikata toistensa paperiarkeista paloja pois ratkaisun saavuttamiseksi. Hyvin nopeasti käykin ilmi, että ilman jatkuvaa yhteistoimintaa koko peli hajoaa silkaksi sotkuksi.

      Pääpelimuoto on nimeltään World, joka jakautuu kaikkiaan kolmeen erilaiseen maailmaan. Nämä ovat odotetusti jaettu moniin erilaisiin ratkottaviin haasteisiin. Jokaisessa haasteessa on oma tasosuunnittelunsa, joka on innoittunut jostakin teemasta. Esimerkiksi Retromania oli rakennettu 80-lukua muistuttavaksi. Jokaisessa maailmassa on kaikkiaan 15 kenttää ja kourallinen "pomokenttiä". Nämä erottuvat tavallisista siten, että pomokentät ovat selvästi astetta haastavampia.

      Tämä on mainos:

      World-muodossa tehtäviä voi ratkoa joko yksin tai kaverin kanssa, joskin ystävän mukaan ottaminen on erittäin suositeltavaa. Yksinpeli eroaa moninpelistä siten, että silloin täytyy painaa joy-con-ohjaimesta nappia käsiteltävän paperiarkin vaihtamiseksi. Yksinpelissä ei ole lainkaan samaa tenhoa, koska Snipperclips on selvästi suunniteltu moninpeliksi.

      Snipperclips: Cut it out, together!

      Pääasiallisen pelimuodon ohella Snipperclipsissä on kaksi muutakin pelimuotoa. Party modessa on täsmälleen samanlainen rakenne kuin Worldissa, mutta nyt kokonaisuus on peräti neljän osanottajan kesken pelattavissa. Tämä tietysti lisää dramaattisesti kaaoksen määrää ruudulla. Toinen ylimääräinen pelimuoto on nimensä mukaisesti Extra mode, jossa pelaajat kisailevat toisiaan vastaan. Tämä onkin se ainoa kilpailullinen pelimuoto. Tarkoituksena on esimerkiksi leikellä vastustaja ennen kuin tulee itse leikellyksi, tai heittää koripallo koriin ennen vastustajia.

      Snipperclips: Cut it out, together! -pelin ehdoton vahvuus on sen paikallisessa moninpelissä, joka toimii niin isolla ruudulla kuin tablettimuodossakin. Kirkkaiden ja selkeiden värien ansiosta homma toimii moitteetta myös kannettavana pelatessa.

      Tämä on mainos:

      Miltei ainoa valituksen aihe on sisällön vähäisyys. Peli on helppo aloittaa ja meiningistä pääsee nopeasti jyvälle, mutta tehtäviä on kuitenkin vain 45 kappaletta. Toisin sanoen kokonaisuus on läpäistävissä 2-3 tunnissa, mikäli pelaajapari osaa asiansa.

      Pienistä valituksista huolimatta Snipperclips on nautittava kokemus, joka tavoittaa täydellisesti Nintendon uuden konsolin hengen. Mikäli haluaa pitää hieman vapaata seikkailuistaan Zelda: Breath of the Wildissa, on Snipperclips tähän juuri oiva valinta kaverien kutsumiseksi kylään. Värikkään ja selkeä ulkonäön ohella Snipperclips: Cut it out, together! on yksi Nintendon viime vuosien parhaista moninpeleistä, ja juuri sellaista etsiville peliä voikin suositella.

      Snipperclips: Cut it out, together!
      HQ
      HQ
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Hauska moninpeli, värikäs tasosuunnittelu, onnistuneesti kasvava vaikeustaso
      -
      Liian lyhyt, tylsä yksinpeli
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä