Suomi
Gamereactor
arviot
Disc Jam

Disc Jam

High Horse Entertainmentin hauska moninpeli pyrkii samoille apajille Rocket Leaguen kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Disc Jam on ensivilkaisulla erittäin suoraviivainen peli. Räjähtävässä menossa neljä pelaajaa heittelee frisbeetä digitaalisella areenalla tarkoituksena saada toisiltaan riittävästi pisteitä voittoon. Suoraan sanottuna peli ei muutu edellä kuvattua monimutkaisemmaksi, mutta onneksi erilaiset heittotavat ja toimiva ohjaus yleensä tekevät Disc Jamista ihanteelliseen paikalliseen moninpeliin. Ihan kelpoa menoa on luvassa verkossakin.

Disc Jam on niitä kuuluisia helppo oppia, mutta hankala taitaa -tyypin pelejä vähän kuin Rocket Leaguekin. Toteutus on kuitenkin ehkä lähempänä tennistä. Testauksen aikana pelattiin niin verkossa kuin paikallisesti ja suurimmaksi osaksi meno oli viihdyttävää. Haaste kasvoi odotetusti sen mukaan, miten taitava pelaaja vastaan asettui ja miten tutuksi ohjaus muuttui. Disc Jam on myös omiaan innoittamaan hävyttömyyksien karjumista ruudulle, mutta lähes aina epäonnistuminen johtuu omasta epäonnistumisesta eikä pelin epäreilusta tempusta.

Disc Jam alkaa kaksiosaisella opastuksella, jossa opitaan tarvittavat liikkeet kilpailullisessa matsissa pärjäämiseksi. Samalla saa ensimmäisen tilaisuuden silmäillä Disc Jamin visuaalista antia. Kenttä on yksinkertainen ja selkeä siinä missä hahmojen liikeanimaatiot on mallikelpoisesti toteutettu. Mitään palkintoja se ei tule saavuttamaan, mutta ainakin grafiikka hoitaa tehtävänsä. Kovinkaan paljoa valinnanvaraa eri hahmoissa ei ole, ja oletettavasti uusia henkilöitä ja asuja lisätään myöhemmin ladattavan lisämateriaalin muodossa. Pelaamalla saa avattua erilaisia oman hahmon muokkausmahdollisuuksia pelin sisäisellä valuutalla. Juuri tätä puolta on kehittäjien helppoa laajentaa tulevaisuudessa erilaisin päivityksin.

Kentällä liikkuminen on pätevästi tehty, kuten jo tuli mainituksi. Jokainen hahmo eroaa nopeuden ja heittovoiman osalta, joskaan kaikki eivät tunnu erityisen tasapainoisilta päätyessään toinen toisiaan vastaan. Varsinainen liikuttaminen on helppoa, mutta hivenen sujuvampaa se silti saisi olla. Jokainen hahmo voi sekä liukua että juosta, ja ajoittain peli edellyttää melkoista nopsajalkaa tiukoissa tilanteissa. Nokkelasti seinän kautta tehtävä kimmokeheitto voi olla miltei mahdoton napata. Tämä johtaa siihen, että ajoittain vastustajan liikkeet on pakko ennakoida, mikäli niihin mielii vastata ajoissa.

Tämä on mainos:
Disc JamDisc JamDisc Jam
Disc Jam

Frisbeen saadessa omaan haltuun on tärkeää saattaa se mahdollisimman liukkaasti uudestaan matkaan. Mitä kauemmin lättyä pitää käsissään, sitä vähemmän saa pisteitä onnistuneesta heitosta. Ensimmäiseksi 50 pistettä saavuttanut voittaa erän, ja yleensä yhdestä erävoitosta saa 7-10 pistettä. Pisteiden saamiseksi on hyvä yleensä saada lätty kentän vastapäiseen seinään tai lattiaan. Yrittäessään ottaa frisbeen kiinni heittääkseen sen takaisin on tavallista painaa nappia liian aikaisin. Tällöin oma hahmo nostaa eteen kilven, joka pompauttaa lätyn pois. Yleensä tämän vuoksi menettää pisteitä. Lätyn osuessa vastapäiseen seinään tai lattiaan kuuluu pieni räjähdys, ja liian lähelle osunut pamaus lennättää pelaajan yläilmoihin. Räsynukkefysiikka on hyvä piste iin päälle, mutta tätä puolta olisi voinut laajentaakin hulvattomuuden lisäämiseksi.

Frisbeetä voi heittää monella eri tavalla. Sen voi heittää suoraan eteensä, kulmassa sivulle, kaaressa tai laittaa kimpoilemaan seinältä toiselle. Lähellä verkkoa pelatessa voi kilvellä pompauttaa lätyn takaisin vastustajan puolelle ottamatta frisbeetä ensin erikseen haltuun. Yhtä taitavien pelaajien kohdatessa ja erilaisten heittotyyppien vaihdellessa meno muuttuu nopeasti hyvinkin intensiiviseksi.

Tämä on mainos:

Disc Jam antaa mahdollisuuden joko yksinpeliin tai kohtaamisen parina toisen parin kanssa. Valitettavasti muuta ei sitten tällä hetkellä olekaan tarjolla, mikä jättää Disc Jamista jokseenkin vajaan vaikutelman. Tarkoituksena on varmasti lisätä tulevaisuudessa enemmän kenttiä, pelihahmoja ja -muotoja, mutta jo julkaisussa olisi pitänyt antaa enemmän. Jos Disc Jam mielii kilpailla Rocket Leaguen kanssa ihmisten suosiosta PC:llä ja PS Networkissa, on sen tehtävä melkoisen paljon lisää työtä pitääkseen pelaajat frisbeen viskelyn parissa muutamaa tuntia kauemmin.

Disc Jam
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hyvä idea, helppo oppia, räsynukkefysiikka
-
Ajoittain epätasapainoinen, köykäisesti sisältöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä