Suomi
Gamereactor
arviot
Viking Rage

Viking Rage

Portinvartijaksi Valhallaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Valhallan portit ovat ratkeamaisillaan ja Ragnarök lienee jo lähellä. Horisontin takaa ilmestyy massoittain vihamielisiä hirviöitä, jotka ovat päättäneet särkeä oluen makuisen viikinki-idyllin kertaheitolla. Ansioitunut soturi ei voi muuta kuin tarttua kirveen lisäksi HTC Viveen ja nousta vastarintaan.

N-Gon Entertainmentin kehittämä ja Headup Gamesin julkaisema Viking Rage on viikinkiaiheinen VR-peli, jossa pelaajan tehtävä on suojella erilaisia kohteita vihollisten hyökkäyksiltä. Pahikset vyöryvät aaltoina eri suunnista tornipuolustuspelien perussääntöjä noudattaen, ja viikinkisoturin on tehtävä kaikkensa näiden pysäyttämiseksi. Taistot päättyvät, kun vihollislaumat on kukistettu, tai suojeltavat kohteet ovat tuhoutuneet.

Käytännössä viikinkisoturilla on puolustusvelvoitteensa toimeenpanemiseksi käytössään hyvin rajallinen määrä taitoja ja aseita. Pelaaja voi teleporttautua kentissä ennakkoon määrättyihin pisteisiin, ampua jousella ja heitellä sotakirveitä sekä pommeja. Tarpeeksi tuhoa aiheutettuaan pelaaja voi myös siirtyä lyhytkestoiseen Rage-tilaan, jossa aseet saavat voimakkaammat muodot. Lisäksi soturi voi hyödyntää esimerkiksi erilaisia kenttiin piilotettuja ansoja.

Viking Ragen pääpeli sisältää kourallisen kenttiä, jotka läpäisee noin muutamassa tunnissa seikkailijan taitotasosta riippuen. Kentät eroavat toisistaan riittävästi ja tuovat aina mukanaan uudenlaisia elementtejä, kuten esimerkiksi eri tavoin liikkuvia puolustuspisteitä. Aseiden ja vihollistyyppien rajallisuudesta johtuen seikkailu voi kuitenkin alkaa jo muutaman kentän jälkeen pikkuhiljaa puuduttaa.

Viking Ragen perusmekaniikat kuitenkin kannattelevat kokonaisuutta hyvin. Nuolet ja kirveet lentelevät pelaajan käsistä juuri sinne, kuin voisi olettaakin. Myös pelin liikunnallisuus kannustaa jatkamaan sen parissa. Parituntisen seikkailun aikana ehtii nimittäin nakkelemaan satoja virtuaalikirveitä ja -nuolia jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan. Aktiivinen viikinkisoturi saa varmasti pelin aikana hien pintaan.

Tämä on mainos:

Julkaisuun on lisäksi piilotettu pieniä minipelejä, jotka jaksanevat hetken viihdyttää ydinpelin päättymisen jälkeen. Sisällön määrä vastaa siis aika pitkälti muiden vastaavanlaisten VR-tuotosten tämänhetkistä tasoa. Viking Ragea ei myöskään ole hurjasti ylihinnoiteltu suhteessa sen sisällön määrään. Samaa ei voi sanoa läheskään kaikista VR-tuotoksista.

Teknisesti Viking Rage ei ole virheetön. Ruudunpäivitysnopeus putosi testatessa ajoittain huomattavasti, ja sovellus kaatui totaalisesti muutaman kerran. Lisäksi esimerkiksi hyökkäävien otusten liikeradoissa oli havaittavissa toisinaan isojakin outouksia. Graafisesti peli on yhdenmukainen, mutta ei kuitenkaan mitenkään erityislaatuinen tai muistettava. Myös pelin äänimaisema on keskitasoa muutamia ärsyttäviä kertojaäänen lausahdusten toistoja lukuun ottamatta.

Kokonaisuutena Viking Rage on kelpo ensimmäisen persoonan liikunnallinen tornipuolustuspeli. Se ei varsinaisesti loista millään yksittäisellä osa-alueella, mutta tarjoaa silti mukavaa viihdettä ainakin muutamaksi tunniksi - mikäli ajoittaisia isojakin teknisiä ongelmia on valmis katsomaan läpi sormien.

Viking RageViking RageViking Rage
Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Toimivat ja liikunnalliset perusmekaniikat, kenttäsuunnittelu
-
Tekniset ongelmat, taitojen, aseiden ja vihollistyyppien rajallisuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä