Suomi
Gamereactor
arviot
The Elder Scrolls Online: Morrowind

The Elder Scrolls Online: Morrowind

Hyvä aloituspaikka myös uusille tulokkaille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolmas Elder Scrolls -peli Morrowind oli aikanaan merkkipaalu lajityypissään. 15 vuotta julkaisunsa jälkeen Zenimax Online Studios vie jälleen pelaajat Vvardenfellin maahan, ja tällä kertaa se tehdään The Elder Scrolls Onlinessa. Morrowind-laajenuksessa on runsaasti uutta pelattavaa, kuten uusi warden-luokka, PvP-muoto ja suurin tutkittava alue sitten julkaisun vuonna 2014.

Laiva haaksirikkoutuu Vvardenfellin lähistöllä, ja pian pelaaja löytää itsensä lukkojen takaa orjakauppiaiden vankina. Tuttavalliseksi heittäytyvä salamurhaaja Naryu Virian opettaa taistelun perusteet, ja tekee pakosuunnitelman orjakauppiailta pakenemiseksi. Opastusosio keskittyy pakenemiseen, ja sen aikana opitaan käyttämään valikoita, taistelemaan ja suorittamaan tehtäviä. Lisäksi pelaajalle annetaan selkeä maali, jota kohti lähteä suunnistamaan. Kapteeni Svadstarin laivan upottamisen jälkeen koko Vvardenfell on avoin tutkittavaksi. Luolastoja voi tutkia, kiltoihin liittyä ja tarinaan voi paremmin uppoutua.

Ajallisesti laajennus sijoittuu 700 vuotta The Elder Scrolls III:a edeltävään aikaan. Päätarinassa on määrä auttaa Lordi Vivecia. Hän on maan yksi kolmesta jumalasta, jonka voimat mystinen sairaus on vienyt. Samaan aikaan on estettävä suurta Barr Dau -asteroidia osumasta maahan. Liikaa juonenkäänteitä paljastamatta on syytä mainita, että tarina herättää uteliaisuuden ja pitää sitä yllä. Valtava määrä lisätietoa välitetään eri hahmojen kanssa käytävässä dialogissa. Ääninäyttely on ajoittain hieman tönkköä, mutta käsikirjoitus on kautta linjan onnistunutta.

Vvardenfell on suurin The Elder Scrolls Onlinen alueista. Sillä on aivan omaa persoonallisuutta sienien peittämistä aukeista omalaatuisen eläimistön kautta raunioihin asti. Maisema tuntuu otetun sellaisenaan alkuperäisestä Morrowindista, ja aiemman pelin veteraanit tuntevat olonsa heti kotoisaksi. Merkittäviä erojakin on. Red Mountain ei ole vielä purkautunut, ja alueita Vivec Citysta on edelleen työn alla. Vaikka ympäristö ei nostalgisia tuntemuksia herättäisikään, on laajennuksessa riittävästi uutta myös ensikertalaiselle. Sitä eivät edes vaivaa kankea taistelu ja valtaisten tekstimassojen läpi kahlaaminen, jotka olivat alkuperäisen Morrowindin riesana.

Tämä on mainos:
The Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: Morrowind

Ehkä odotetuin lisäys on viides hahmoluokka warden, joka tuntuu olevan tasapainossa tankkina toimimisen, parantamisen ja erikoiskykyjen käytön suhteen. Luonnosta voimaa keräämällä wardenin kykynä on kutsua avuksi harmaakarhu pahiksia pieksemään. Muiden luokkien malliin wardenilla on kolme erillistä kykypuuta, jotka ovat nimeltään Animal Companion, Green Balance ja Winter's Embrace.

Animal Companion päästää kutsumaan kärpäsiä vihollisten päälle, ja siniset betty netchit palauttavat magickaa. Green Balance on kätevä, sillä sen avulla voi parantaa itseään ja kavereitaan loihtimalla metsää ja sieniä auttamaan parantumisessa. Winter's Embrace antaa nimensä mukaisesti käytellä huurteista taikaa fyysisen kestokyvyn lisäämiseksi, ja jäisten hyökkäyksien tekemiseksi. Veteraanipelaajat voivat kokeilla warden-luokkaa tekemällä uuden hahmon, mutta nimen ja ulkonäön muuttaminen edellyttää tokeneiden ostamista Crown Storesta.

Lajityypin vuoksi The Elder Scrolls Online on parhaimmillaan kavereiden kanssa pelattuna. Tarjolla on sekä PvE että PvP. Poikkeuksellisen kaoottista ja hauskaa ovat lähietäisyyden 4 vs. 4 vs. 4 -ottelut. Mukaan pääsee yksinkertaisesti valikoista jonottamisen käynnistämällä. Vastustajat haetaan saman tasoisista pelaajista riippumatta siitä, mille ryhmittymälle on vannonut uskollisuutta. Matsit kestävät maksimissaan 15 minuuttia, ja toistaiseksi tarjolla on kolme pelimuotoa: lipunryöstö, domination ja team deathmatch. Kartat ovat vaihtelevia ja innoittuneet Vvardenfellin maisemista. Kaikissa kartoissa myös pelataan kaikkia pelimuotoja. Moninpeli on helppo ja nopea tapa kerätä kokemuspisteitä, jos haluaa pitää hieman vapaata peruspelin tehtävien tekemisestä. PvP pysyy ulottumattomissa siihen asti, kunnes on saavuttanut tason 10, ja sitä pelaavat toistaiseksi vain Morrowind-laajennuksen hankkineet.

Tämä on mainos:

PvE-tavaraakin on riittävästi. Tarjolla on ensimmäinen uusi trial sitten Thieves Guildin DLC:n, ja se on nimeltään Halls of Fabrication. Paikkana on Sotha Silsin Clockwork City, ja seurueeseen mahtuu maksimissaan 12 pelaajaa. Matkan varrella nähdään kuolettavia ansoja, suuria mekaanisia pomovastuksia ja alueelle erityisiä pahistyyppejä. Onnistuminen päästää käsiksi pelin parhaimpiin varusteisiin, ja pelin maailmaa taustoittavat lukuisat kirjat ja asiapaperit. Pomotaistot jäävät mieleen ja tarjoavat sitä kuuluisaa haastetta moista kaipaaville. On suositeltavaa koota kaveriporukka tai liittyä kiltaan ennen kokeilemista, sillä meno on suorastaan brutaalia yksin pelaavalle.

Sanalla sanoen töyssyisen julkaisun jälkeen The Elder Scrolls Online on jatkuvasti parantunut, ja Morrowind-laajennus on jälleen hieno osoitus pelin potentiaalista. Vvardenfellin maisemiin palaaminen on suurimmaksi osaksi nautinto. Huolimatta itseään toistavista sivutehtävistä uusi warden-luokka, PvP ja monet muut lisäominaisuudet vahvistavat jo ennestään hyvää kokonaisuutta. Samalla Morrowind on loistava aloituskohta niille, jotka eivät vielä ole The Elder Scrolls Onlineen tutustuneet.

The Elder Scrolls Online: MorrowindThe Elder Scrolls Online: Morrowind
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Warden-luokka, PvP-matsit ovat hyvä lisä
-
Ajoittain kehno ääninäyttely, itseään toistavat sivutehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä