Suomi
Gamereactor
arviot
Final Fantasy XIV: Stormblood

Final Fantasy XIV: Stormblood

Hyvän viinin lailla aika ja uudet päivitykset tekevät Final Fantasy XIV:stä aina vain paremman.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun Square Enix julkaisi Final Fantasy XIV:nnen, oli ilmassa epäilyksiä massiiviverkkomoninpelin toimivuudesta. Aikaa myöten on kuitenkin vietetty lukemattomia tunteja Warrior of Lightin kanssa Thanalan aavikoilla, Gridanian metsävaltakunnassa ja Ishgardin lumihuipuilla. Peli on parantunut ja kasvanut julkaisunsa jälkeen, ja nyt toinen suuri laajennus nimeltä Stormblood on julkaistu. Onneksi lopputulos on samaa laatua kuin muukin peli.

Stormblood starttaa pian Heavenswardin tapahtumien jälkeen, ja aiemman seikkailun sankarit ovat palanneet astialle mukaan lukien Cid, Alisaie ja Lyse. Tällä kertaa parrasvalot ovat suunnattuina Lyseen, sillä Stormbloodin tapahtumapaikkana on hänen kotimaansa.

Tuttujen hahmojen ohella Stormbloodin päätarina keskittyy Ala Mhigon vapauttamiseen Gyr Abanian lähellä. Liikoja ei lässytellä, sillä toiminta alkaa pikaisesti. Ja heti kohta ollaankin jo sisällissodan pyörteissä, johon pelaaja on kohonnut vastarinnan päälliköksi.

Uusi tarinankerronta luottaa jo aiemmin luotuihin perusteisiin Final Fantasy XIV:ssä. Toisin sanoen juoni on polveilevampi kuin lajityypin peleissä yleensä, ja mukana on pitkiä välivideoita kera ajoittain mestarillisen ääninäyttelyn. Kovinkaan montaa "tapa viisi oliota ja tuo heidän sarvensa" -tehtävää ei onneksi ole. Tästä huolimatta ei kannata odottaa yksinpelipainotteisten Final Fantasy -pelien tarinankerrontaa. Onneksi Stormblood onnistuu silti kertomaan varsin kiintoisan tarinan mielenkiintoisilla hahmoilla ja tapahtumilla. Trendi on tervetullut, sillä Stormblood jatkaa ajatusta tehdä massiiviverkkomoninpeleistä yhtä paljon yksittäisten hahmojen kuin verkkotoimintojenkin yhdistelmä.

Tämä on mainos:

Alussa uudet alueet saattavat tuntua autioilta, mutta näin ei ole asianlaita. The Peaks eivät esimerkiksi ole silmäkarkkia, mutta aikaa myöten maisemien yksityiskohtaisuus tulee ilmi. Kokonaisuus on kauttaaltaan upean näköinen alleviivaten edelleen Final Fantasy XIV:n asemaa lajityyppinsä parhaimmiston joukossa. Taisteluissa uusien hahmoluokkien Samurain ja Red Magen animaatiot ovat niin ikään näyttäviä. Erityisesti Red Mage saa ruudun säihkymään ryhtyessään toimimaan.

Final Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: Stormblood

Hahmoluokista puheen ollen Samurai ja Red Mage toimivat mallikelpoisesti. Testisessioissa huomasin suosivani vaivihkaisemmin toimivaa Samuraita enemmän kuin näyttävää Red Magea. Tuottaakseen paljon vahinkoa Samurai voi ketjuttaa erilaisia liikeyhdistelmiä, joista saa aikaan varsin tehokkaita iskuja. Red Mage puolestaan voi yhdistellä erilaisia mustan ja valkoisen magian temppuja perinteisempien miekkatekniikoiden kanssa. Mustan tai valkean magian käyttäminen tekee seuraavan iskun viiveettömäksi, joten hyökkäyksessä voi olla kaksi mahtavuutta samaan aikaan. Esimerkiksi tuli ja ukkonen, tai ilma ja jää samalla kertaa. Taikahyökkäysten teho saattaa luoda Red Magesta kuvan liian tehokkaana, mutta hahmo on kuitenkin hyvin tasapainotettu.

Harmillisesti Stormblood kärsii samoista ongelmista kuin emopelikin. Tarinallisten osioiden välillä on liikaa tason keinotekoista kohottamista eli niin sanottua grindaamista. Kammottava käyttöliittymä vaivaa sekin edelleen pelikokemusta, eikä ääninäyttely ole tasaista laatua kautta linjan. Nämä ongelmat eivät pilaa kokonaisuutta, mutta on ikävää huomata niiden läsnäolo vielä näinkin pitkän ajan jälkeen.

Tämä on mainos:

Final Fantasy XIV:n matka menestykseen on ollut pitkä, ja Stormblood on osoitus siitä, kuinka pitkälle on tultu. Monet osa-alueet toimivat loistavasti ja visuaalisesti lisäri on silmäkarkkia. Peli ymmärtää oman historiansa pyrkimättä apinoimaan sitä liikaa. Toivottavasti tulevaisuus tuo jatkoa tälle verkkopelille.

Final Fantasy XIV: Stormblood
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hauskat uudet hahmoluokat, tarina, rohkea kenttäsuunnittelu
-
Ärsyttävä käyttöliittymä, toistaa peruspelin virheet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä