Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K Playgrounds 2

NBA 2K Playgrounds 2

Rasittavaa rahapalloilua kuluttajien kukkarolla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NBA 2K Playgrounds 2:ssa kaavan pitäisi olla simppeli. Otetaan suosittu urheilulaji ja sen kirkkaimmat tähdet, vedetään meininki sopivasti yli ja pidetään kaverijengillä hauskaa. Kiitos 2K-korporaation ahneuden, tämän kaiken saa unohtaa.

Kun ennen ensimmäistäkään pelitilannetta ollaan luettu sivutolkulla EULA:aa pitkän mikromaksuosion kera, työnnetty aloituskorttipaketit naamalle ja opetettu eri valuutoiden käyttöä tietää, että jotain on pielessä. Pelin piti alunperin ilmestyä toukokuussa, mutta 2K osti julkaisuoikeudet vain viikkoa ennen ilmestymispäivää ja pisti sen takaisin kehitykseen. Pintakiilllotuksen ja kasvatetun pelaajamäärän vastapainoksi ylimääräinen puoli vuotta on mennyt nähtävästi mikromaksuja peliin vääntäessä. Paygrounds 2 maksaa näennäisesti noin 30 euroa, mutta maksaa oikeasti suolaiset nelisen kymppiä, kiitos 2K:n.

Pelillisesti Playgrounds 2 muistuttaa hyvin paljon sen ykkösosaa - kaksi vastaan kaksi -korista päädystä päätyyn kevyemmillä säännöillä ja erilaisilla erikoisominaisuuksilla vahvistettuna. NBA Jam on selkeästi ollut esikuvana, eikä siinä mitään. Täysikokoisiin koripallopeleihin verrattuna liikevalikoima on suppea, mutta mahdollistaa samalla hyvin alhaisen kokeilukynnyksen kenelle tahansa. Perusheitot vähänkään heikommilla pelaajilla ovat tosin yllättävän vaikeita, sillä heittojen ja donkkien ajoitus pitää tehdä todella nopeasti ja tarkasti, eikä se välttämättä mene onnistuessaankaan varmasti sukkana sisään. Jokainen avattu pelaaja aloittaa lisäksi pronssitasolla, joten Michael Jordanin kaltaisen ikonin heitto- ja donkkikyky on alussa karsean alhaisella 60-70 pinnan tasolla. Vasta kulta- tai timanttitasolla nämä lajin supersankarit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, ja sitä varten peliä täytyy paukuttaa melkoisen monta tuntia.

Hahmojen ja pelin ulkoasu on hieman kahtiajakoinen. Toisaalta karikatyyrimäiset päät ovat onnistuessaan todella hilpeitä ja samalla selkeitä, mutta vähemmälle huomiolle jääviä pelaajia ei tunnistaisi oma äitikään. Suomalaisväriä Bullsin riveissä edustava Lauri Markkanen on päässyt hieman yllättäen varsin valikoituun seuraan mukaan, ja näyttää ihan... kelvolliselta. Kuten tämän tyyppiseen peliin kuuluu, kaikki on isoa ja näyttävää. Etenkin donkeissa on valtavasti ilmaa, tehostetta, hidastetta ja räjähtävyyttä. Erilaiset omia pelaajia parantavat ja vastustajia heikentävät väliaikaiset ehosteet tuovat oman lisänsä soppaan. Realismia hakevien kannattaakin jättää Playgrounds 2 suosiolla väliin. Pelaajalistaukset eivät ole lisäksi aivan ajan tasalla, ja muutamat viimeisimmät joukkueenvaihdokset ovat jääneet noteeraamatta.

Tämä on mainos:
NBA 2K Playgrounds 2NBA 2K Playgrounds 2NBA 2K Playgrounds 2NBA 2K Playgrounds 2

Tämä kaikki on valitettavasti pilattu todella härskillä "monetisaatiolla". Ykkösosassa joka tasonnousun myötä saatavat keräilykorttipaketit on poistettu kokonaan, ja sen sijaan pelaaja saa viitisensataa koripalloa, jotka edustavat toista pelin kahdesta valuutasta. Yhdestä pelistä palloja tienaa 150:stä 300:aan menestyksestä riippuen. Pronssitason korttipakkaus maksaa 1500 koripalloa, ja siitä saatavat pelaajat ovat tuttuja lähinnä koripalloa aktiivisesti seuraaville. Jos haluaa varmistaa saavansa männä- tai nykypäivän legendan kuten Birdin, Iversonin tai LeBron Jamesin, on pakko panostaa 5000 pallon kultapakettiin, mikä tarkoittaa noin 15 pelin pelaamista. Kaikkien pelaajien avaamiseen vaadittavaa aikaa ei edes uskalla ynnätä, mutta melkoinen maratooni siitä tulee. Tällä kaikella pyritään usuttamaan pelaaja 5000 virtuaalikolikon "avaa kaikki pelaajat" -paketin pariin, josta hintalappuun kolahtaa vielä vajaa kymppi lisää. Jos haluaisit vain pelata kavereidesi kanssa muutaman matsin kaikkien tuntemilla hahmoilla, osta mieluummin NBA Jam. Jokaisesta pelisarjasta ei tarvitse eikä voi väkisin vääntää kuukausia pelaamista ja avaamista kestävää eeposta.

Ilman tätä raastavan pitkää pelaajien avaamista tai mikromaksujen tunkemista Playgrounds 2 voisi olla ihan kelvollinen peli. Itse koripallo on viihdyttävää, joskin hieman kulmikasta ja hidasta, kiitos pronssitason pelaajien. Osa donkeista on todella näyttäviä ja efektointiin on selkeästi panostettu. Pelimuotoja voisi tosin olla enemmän, perusmatsin lisäksi kun löytyy vain yksi nettipelimuoto, lyhyen NBA-kauden teemaan verhottu perättäisten otteluiden sarja sekä kolmen pisteen heittokisa. Koko touhusta jää todella karvas maku, kun yksinkertaisesta hilpeästä koripallon karikatyyristä on väännetty jotain irvokasta.

NBA 2K Playgrounds 2NBA 2K Playgrounds 2NBA 2K Playgrounds 2
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Näyttävä, komeat donkit
-
Tuskallisen hidas hahmojen avaaminen, törkeä mikromaksumeininki, alussa hidas pelitempo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä