Suomi
Gamereactor
arviot
Hamsterdam

Hamsterdam

Amsterdamin kaupungin innoittamassa pitäjässä mäiskii hamsteri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ennen niin rauhaisaa Hamsterdamin kaupunkia terrorisoi paha Vermin Gang. Kuvaan astuu sankari Pimm, joka on taistelulajien mestari. Pimm on valmis taistoon Vermin Gangia vastaan, ja siinä sivussa pelastetaan kidnapattu isoisäkin. Ja mukavasti se Hamsterdamin kaupunkikin samalla rauhoittuu.

Vähemmän yllättävästi Hamsterdam näyttää hyvinkin samalta kuin Amsterdam, joskin enemmän piirroselokuvamaiselta. Katuja partioi aiemmin mainittu paha Vermin Gang, jossa on mukana niin jäniksiä, hiiriä kuin muitakin jyrsijöitä. Jengiä johtaa paha sinsilla Marlo, joka kantaa kaunaa Pimmin isoisää kohtaan. Onneksi vaari on opettanut kaikki taistelulajit Pimmille.

Hamsterdamia on helpoin kuvata klassiseksi pelihallimätkeeksi, johon on sekoitettu rytmipeleistä tuttuja mekaniikkoja. Hamsterdam on saatavilla monille alustoille, mutta pelasin itse PC-versiota. Heti aloitusruudussa suositellaan vahvasti peliohjaimen käyttöä, mutta minusta vanha kunnon hiiri ja näppäimistö toimii aivan hyvin.

Ohjauksesta pääsee muutenkin nopeasti ja helposti jyvälle, mutta refleksien on oltava kohdillaan. Oikein ajoitetuilla hyökkäyksillä pääsee mukaan niihin rytmipelivaikutteisiin. Pahikset eivät tietenkään vain seisoskele paikoillaan selkään ottaen, vaan hyökkäävät ja torjuvat itsekin. Ajan kanssa tappelut muuttuvat haastavammiksi, mutta hyvin harvoin etenemisessä oli minkäänlaisia vaikeuksia.

Tämä on mainos:

Taistoja maustetaan sillä, että joskus pahiksilla on mukanaan teknisiä vempaimia. Harmillisesti mukana ei ole polkupyöriä, vaikka Amsterdam on tunnetusti maailman polkupyöräilyn pääkaupunki. Hamsterdamissa suositaan nimittäin skoottereita. Onneksi Pimm voi pukeutua sellaisiin välineisiin, jotka auttavat kohti voittoa.

HamsterdamHamsterdamHamsterdam

Siemenet toimivat pelin sisäisenä valuuttana, joilla ostetaan uusia varusteita. Siemeniä ansaitaan tappelemalla, ja ansaittu määrä riippuu kentän suorittamisen parhausasteesta. Paras tulos on kolmen tähden suoritus.

Liikeanimaatiot istuvat peliin hyvin. Kyseessä ei ole se kaikkein vakavin peli, ja animaatioelokuvamainen ulkoasu sopii kuvaan hyvin. Tappelut ovat sujuvia, ja hamsterin huudot kruunaavat kokonaisuuden. Amsterdamin kaupungin tuntevat huomaavat varmasti tuttuja paikkoja aina kanavista punaisten lyhtyjen alueeseen saakka.

Tämä on mainos:

Suositeltava alusta voisi olla Nintendo Switch, sillä pelaaminen muuttuu nopeasti itseään toistavaksi. Tarjolla on onneksi pelattava demo, jota kannattaa kokeilla ennen ostoa. Kokeilin itse demoa, ja se todellakin antaa hyvän käsityksen siitä, millaista menoa on luvassa.

Hamsterdam on hauska mätkintäpeli, joka on parhaimmillaan pienissä erissä. Ja missä muussa pelissä voi ajaa punaisten lyhtyjen alueella skootterilla hamsterina?

HamsterdamHamsterdam
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Söpö visuaalinen tyyli, paljon hassuttelua, Amsterdamin kaupungin tunteville vielä siistimpää
-
Pelattavuus muuttuu nopeasti itseään toistavaksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hamsterdam ulkona, tässä traileri

Hamsterdam ulkona, tässä traileri

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Muse Games on julkaissut tuoreen pelinsä Hamsterdamin julkaisutrailerin. Itse peli on saatavilla Android- ja iOS-vehkeille, ja lisäksi PC:lle ja Switchille. Katso...

0
GR Livessä tänään Hamsterdam

GR Livessä tänään Hamsterdam

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viikonloppu aloitetaan Gamereactorissa ei ihan niin vakavissa merkeissä, sillä GR Livessä työn alla on kahden tunnin ajan Muse Gamesin Hamsterdam. Liity mukaan katsomaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä