Suomi
Gamereactor
arviot
The Angry Birds Movie 2: Under Pressure

The Angry Birds Movie 2: Under Pressure

Angry Birds -nimen ja VR:n väkinäinen päälle liimaus vanhaan pelikonseptiin pistää vihaiseksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vaikkei Rovio olekaan enää niin näkyvästi esillä kuin huippuvuosinaan, on kotimaisella mobiilipelijätillä edelleen paljon vetovoimaa. Hyvänä esimerkkinä toimikoon juuri teattereihin lehahtanut Angry Birds -elokuvan jatko-osa. Vihaisten lintujen toisen elokuvallisen tulemisen myötä markkinoille pusketaan myös aiheeseen liittyvä VR-peli, josta olen erityisen innostunut, sillä vasta kesän kulmilla julkaistu Angry Birds VR: Isle of Pigs osoittautui mainioksi.

Itse elokuvaa näkemättä on kuitenkin hyvin selvää, että The Angry Birds Movie 2: Under Pressure seuraa elokuvan juonta ihan nimensäkin puolesta. Häiritsevän spoilaavalla elokuvan trailerilla käynnistyvä peli vie elokuvan tunnelmiin jakaen pieniä videoklippejä pitkin matkaa. Linnut ja possut joutuvat vastahakoisesti yhdistämään voimansa yhteisen vihollisen edessä, ja aloittavat vaarallisen matkan sukellusveneellä pitkin merenpohjaa etsien samalla aarteita.

Under Pressure antaa välittömän pettymyksen tunteen heti käynnistyessään. Pelissä ei ole valittavana Move-ohjaimia, vaan pelattava on tavallisella ohjaimella. Tämän tiedon pohjalta esiin hiipuva epäilys pelin tyylistä saa nopeasti varmistuksen, kun selviää ettei kyseessä olekaan Isle of Pigs -tyylinen fysiikkapohjainen hauska ritsailu, vaan jotain aivan muuta.

Under Pressure on nopeatempoinen pulmailu, jossa tavoitteena on pitää yllä sukellusveneen toimintoja, ja kerätä aarteita aluksen lipuessa automaattisesti pitkin merenpohjaa. Yksinkertaisuudessaan pelaajan pitää raahata erilaisia laatikoita ympäri aluksen kantta eri paikkoihin. Laatikot voivat olla esimerkiksi materiaaleja ammuksiin, jotka pitää viedä ammuksia tekevän laitteeseen ja siitä saadut patruunat pitää taas kiikuttaa aseisiin, jotta meressä lymyäviin uhkiin tai aarteisiin voi reagoida.

Yksinpelissä voi vaihdella hahmoa aluksen aseistoa hallitsevan kapteenin ja kannella juoksentelevan punaisen linnun, Redin, välillä. Siinä missä kapteeni pystyisi itse suoriutumaan jokaisesta tehtävästä, on Red kannella juostessaan huomattavasti nopeampi liikkeissään ja nopeus tuleekin tarpeeseen.

Tämä on mainos:

Yksinkertainen idea muuttuu nopeasti todella haastavaksi hektisen ympäristön ansiosta. Sukellusveneen kyntäessä merenpohjia ruudulle tulee entistä suuremmalla vauhdilla tapahtumia, joihin pitää ennättää reagoida. Laatikoiden kanssa sählääminen aiheuttaa jo itsessään yllättäviä haasteita, mutta kun soppaan lisätään koko ajan erilaisia vaikeuksia alukselle ilmestyvistä dynamiittilaatikoista jättiläismäisten merihirviöiden hyökkäyksiin niin Under Pressure todella vaatii keskittymistä. Itse asiassa itsekseen pelattaessa meno on häiritsevän vaikeaa jo heti ensimmäisestä tasosta lähtien.

Graafinen ilme on varsin selkeä. Sympaattinen sarjakuvagrafiikka sisältää vahvoja värejä ja lämpimän yleistunnelman. Hahmot on animoitu kivasti, ja niillä on useampiakin ilmeitä välittämään tunteita. Tasot ovat aina nähtävissä kokonaisuudessaan pelaajan edessä, joten VR:llä ei pelissä ole oikeastaan minkäänlaista virkaa. VR tuntuukin vääjäämättä täysin päälle liimatulta markkinointikikalta, eikä se tunnu liittyvän kokonaisuuteen yhtään sen enempää kuin Angry Birds -teemakaan.

Angry Birds -tunnusmusiikki on yksi muistettavimmista ja eniten hyräillyistä korvamadoista, mitä pelialalla on kyhäilty. Tätä tunnaria ei Under Pressuressa kuulla, mutta pelin musiikillinen anti on harvinaisen hyvin onnistunut fiilistelemään alkuperäismelodian tunnelmissa. Pelin musiikit ovatkin hyväntuulisia rallatteluja ja istuvat kivasti Angry Birds -maailmaan. Ääniefektit eivät niinkään jää mieleen, mutta lintujen ja possujen ääntelyssä on kierrätetty samoja ärsyttäviä fraaseja kerta toisensa jälkeen, ja niiden jatkuva uudelleenkuuntelu tympii todella paljon.

Laadukasta virtuaaliritsailua odottavana The Angry Birds Movie 2: Under Pressure oli järkyttävä pettymys. Peli haiskahtaa aivan liikaa Overcookedin (Ghost Town Games, 2016) turhalle uudelleenlämmittelylle, jonka päälle on läntätty Angry Birds -teema sen enempää miettimättä, istuuko se paikoilleen vai ei. Angry Birdsillä ei oikeastaan ole pelin kanssa yhtään sen enempää tekemistä kuin VR:lläkään. Itsekseen pelattaessa peli tuntuu muuttuvan vaikeaksi heti alkuunsa eikä samojen ääniefektien kierrätys ainakaan helpota kokemusta. Jo vuosia sitten Overcookedin parissa hyväksi todettu ydinidea on toki ihan hauska, ja kaveriporukassa kaaoksen hallitseminen on varmasti ihan mukavaa puuhaa, mutta kyllä tämä räpellys laittaa vihaiseksi lintujen lailla.

Tämä on mainos:
The Angry Birds Movie 2: Under Pressure
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Hyvät musat, selkeä grafiikka, moninpeli
-
Päälleliimattu Angry Birdsin IP, täysin turha VR, ärsyttävä toisto ääniefekteissä, liian vaikea
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä