Suomi
Gamereactor
arviot
Singstar Motown

SingStar Motown

Singstariin on jälleen saatu yksi kokoelma aikaiseksi. Vuorossa on teemalevy, mutta tällä kertaa setissä ei ole yksittäisen bändin tuotantoa, vaan platta kokoaa yhteen legendaarisen detroitlaisen levy-yhtiö Motownin hittejä. Motown on tällaisen kunnianosoituksen ansainnut, onhan sen suojissa aloitelleet uraansa muiden muassa sensorttiset vaatimattomat tähtöset kuten vaikkapa Michael Jackson, Stevie Wonder ja Lionel Richie.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Singstar Motown on mielenkiintoinen paketti. Levyllä on biisejä, joita ei tulisi yksittäin hommailtua, mutta jotka kolahtaa takuulla porukkaan, mikäli joukossa on väkeä jotka kuuntelee edes joskus muutakin kuin NRJ:n hittilistaa. Toisaalta, vaikka Motownin soundi ja biisit toimivat Singstarilla mainiosti, ainakaan meillä tämä levy ei toimi pitkäaikaisena viihdyttäjänä, vaan enneminkin mausteena. Tähän tarkoitukseen Singstar Motown onkin sitten erinomainen. Seasta löytyy The Temptationsia, The Supremesia ja monia muita bändejä, joiden huippuhetket nähtiin ennen allekirjoittaneen syntymää, mutta joiden biisit toimivat edelleen.

HQ

Singstar Motownin hankintaa ei kannata välttämättä harkita pelkän biisilistan pohjalta, sillä tuttuihin biiseihin tyytyvä saa suosikkinsa yksittäisostoina halvemmalla. Mutta tulisiko näitä kuitenkaan hommattua erikseen? Ja toisaalta, kun paikalla on useampia henkilöitä, tuttujen biisien lista laajenee kummasti kaikkien nyökkäillessä omien obskyyrien muinaisten tuttavuuksiensa edessä. Juuri tämä yllättävien löytöjen tekeminen tekee Singstar Motownista oivan mausteen. Vanhojen biisien äärellä fiilistellessä voi harrastaa myös yllättävän hedelmällistä leikkiä: myöhempien artistien lainaamien riffien, biittien ja biisien bongailu. Hilpeimpänä kohtaamisena levyltä löytyi vahvaa Mc Hammer-vibaa, jonka vuoksi tiettyä biisiä iteroitiin antaumuksella.

Unohtaa ei myöskään sovi sitä, että tämän levyn valikkografiikat ovat siitä tyylikkäämmästä päästä, jolloin Motown-levyllä aloitettu laulusessio näyttää hyvältä koko illan. Levyn selkein heikkous liittyy videoihin: koska kappaleet ovat ajalta ennen Music Televisionia, ei kappaleille välttämättä ole tehty musiikkivideota, vaan taustalla pyörii levynkansia tai muita aiheeseen liittyviä kuvia. Vaikka periaatteessa tämä ei isommin haittaa -- ovathan yleisön katseet kiinni ensisijaisesti telkkarin edessä operoivassa Singstar-tähtösessä eikä telkkarissa itsessän -- latistaa se toisinaan tunnelmaa, etenkin jos senhetkisen Singstar-suorittajan lavakarisma jättää videonmentävän aukon viihdenumeroon.

Kaiken kaikkiaan Singstar Motown on kelpo kokonaisuus, jolla bileiden takanurkkiin linnoittautuneet musasnobinkin saattaa saada liikenteeseen. Toisaalta, nämä biisit vaativat musiikkisivistykseltä hitusen enemmän kuin keskiverto Singstar-lätty. Sen vuoksi Singstar Motown lienee harvoin se paras ensituttavuus Singstareihin, mutta laajempaan kirjastoon tai enemmän erilaista musiikkia kuunnelleen pelihyllyyn tämä solahtaa hyvinkin mainiosti.

Singstar MotownSingstar MotownSingstar MotownSingstar Motown
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kohtuullinen otos biisejä, tyylikkäät valikot
-
Videoiden vähyys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
SingStar MotownScore

SingStar Motown

ARVIO. Kirjoittaja Janne Vuorenmaa

Motown-levy-yhtiön hittejä yhteen niputtava teemalevy hyötyy musiikin yleissivistyksestä, mutta on ilman sitäkin mainio lisämauste.



Ladataan seuraavaa sisältöä