Suomi
Gamereactor
arviot
Dragon Ball: Raging Blast

Dragon Ball: Raging Blast

Kun jostain ilmiöstä tulee tarpeeksi suosittu, ilmaantuu sen oheen myös runsaasti faneille tarkoitettua tavaraa: kahvikuppeja, t-paitoja ja jopa videopelejä. Fanituote ei yleensä myöskään avaudu kunnolla, jos sen kohdeilmiötä ei tunne kunnolla. Tältä pohjalta Raging Blast on fanituote ison F-kirjaimen saattelemana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Dragon Ball: Raging Blastin tavoite on huomattavan kunnianhimoinen. Peli niputtaa yhteen koko DBZ-saagan ja päästää pelaajan kamppailemaan alkuperäisen sarjan taisteluihin. Sen lisäksi peli tarjoaa myös liudan pelattavia vaihtoehtoisia loppuja anime-sarjan tapahtumille ja suuren tietopankin täynnä tietoja sarjan hahmoista ja tapahtumapaikoista.

Dragon Ballista vähemmän välittäville pelin tarjonta on köykäisempää. Mytologisen ylitarjonnan alla on sarja toinen toistaan toistavia taisteluita kömpelön taistelujärjestelmän tukemana. Turpakäräjät on kuvattu pelattavan hahmon selän takaa, rintamasuunnan pysyessä automaattisesti kohti vastustajaa. Taistelukentät ovat sarjasta tuttuja paikkoja ja kooltaan hulvattoman suuria. Hahmot voivat myös lentää otteluiden aikana, joten tappelutilaa on todellakin hurjan paljon. Kenttien suuri skaala on myös taisteluiden suurin kompastuskivi. Jos hahmojen korkeuserot ovat riittävän suuret, katoaa kuvasta vastustajan lisäksi myös oma taistelija. Kun itse tallustaa pitkin merenpohjaa ja vihollinen liihottaa pilvien yllä, ei kuvassa näy muuta kuin vedenpintaa ja suunnan ottaminen vaikeutuu kohtuuttomasti.

Eikä se rystyvoileipien tarjoilu muutenkaan mitään juhlaa ole. Lähitaisteluliikkeet on rajattu yhteen ainoaan nappiin, samoin kuin ki-pallojen ampuminen ja torjuminenkin. Läskin paukuttamisen tärkein ajatus onkin kerätä mittariin tarpeeksi voimaa sinänsä komeita erikoishyökkäyksiä varten, mutta pelisuunnittelun kannalta epäreiluna voisi pitää sitä, että spessuilu yleensä jättää vastustajan täysin avuttomaksi. Erikoishyökkäykset saattavat kestää jopa useita sekunteja, jonka aikana vastustaja ei voi tehdä muuta kuin ihmetellä ja hakata torjuntanappia siinä toivossa, että edes yhden osuman saisi vältettyä. Kaiken kaikkiaan taistelut ovat todella sekavia ja turhauttavan vaikeita jopa helpoimmalla vaikeustasolla.

Vaikeus korostuu myös heikolla hahmotasapainolla. Muutama yksilö runsaasta karaktäärikavalkadista ovat räikeän ylitehoisia ja -kestäviä, esimerkiksi Raditzin erikoishyökkäykset saattavat kunnolla onnistuessaan viedä vastustajalta kaksi palkkia energiaa pois, kun taas heikoimpien hahmojen erikoishyökkäykset korkeintaan naarmuttavat vastustajaa. Hahmotasapaino toki noudattelee sarjan juonenkäänteitä, mutta pelin näkökulmasta ratkaisu ei yksinkertaisesti toimi lainkaan.

Jos fanipowerin voimalla pystyy katsomaan taistelusysteemin heikkoudet läpi sormien, on homma muuten kunnossa. Ulkoasu ja äänimaailma on hyvin tarkkaan anime-sarjan mukaisia ja pelattavaa on todella paljon. Dragon Ball: Raging Blast on itse asiassa kuin interaktiivinen Dragonball-kokoelmateos, niin paljon sarjan henkeä siinä on mukana. Meille muille pelillä on kuitenkin tismalleen yhtä paljon arvoa kuin Dragonball-kahvikupilla: näyttäähän se nätiltä mutta kun sarjan mytologia ei avaudu niin samahan se on mistä kahvinsa juo. Kun taistelumoottori pudottaa kahvikupista vielä korvan kokonaan pois, niin sumppinsa kaataa mieluummin johonkin aivan muuhun astiaan.

Tämä on mainos:
HQ
Dragon Ball: Raging BlastDragon Ball: Raging BlastDragon Ball: Raging BlastDragon Ball: Raging Blast
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Pätevä ulkoasu, faneille paljon tarjottavaa
-
Sekava ja kehno taistelumoottori, turhauttavan vaikea, ei tarjoa mitään Dragonballista ymmärtämättömille.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Dragon Ball: Raging BlastScore

Dragon Ball: Raging Blast

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Taistelusysteemin heikkoudet ja turhauttava vaikeustaso varmistavat, että Raging Blast on oiva valinta vain todellisille DBZ-faneille.



Ladataan seuraavaa sisältöä