Suomi
Gamereactor
arviot
Alien Breed Evolution

Alien Breed Evolution

Retropelien henkiin herättäminen on riskaabelia bisnestä. Toisaalta tuloksena voi olla erittäin onnistunut ja uudistunut Bionic Commando: Rearmed tai sitten Golden Axe: Beast Riderin kaltainen kalkkuna. Pelistudion tehtävä ei ole niin helppo kuin aluksi vaikuttaisi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Aikanaan vaikuttava pelin muistot ovat kultaantuneet, ja pelkkä päivitys tämän päivän teknologiapohjalle ei välttämättä toimikaan. Pelkät vanhojen naavapartojen syvät rivit eivät riitä synnyttämään riittävästi liikevaihtoa. Jos taas alkuperäistä konseptia uudistetaan liikaa, pelistä hohkaa lisenssillä rahastamisen maku. Alien Breed Evolutionin tapauksessa positiivista on se, että ajantasaistamisesta vastaa alkuperäinen Team-17 (mm. Worms-sarja), vaikka senkin sisällä porukka on varmasti vuosien aikana vaihtunut.

Alien Breed Evolutionin sisuskalut ovat pitkälti ennallaan. Sarjakuvamaisin ruuduin etenevä tarina kertoo aluksen törmänneen hyperavaruudessa isoon muukalaisalukseen. Vihulaiset ovat sen seurauksena vallanneet pahaan kuntoon päässeen aluksen lähes kokonaan. Heikossa hapessa avaruutta kyntävän avaruusaluksen asukit eivät siis kaikki kuulu alkuperäiseen miehistöön, ja näitä muukalaisia pitää sitten opastaa paremmille metsästysmaille pulssikiväärin avustuksella. Valaistus on minimissään, ja varjoissa vaanii vaara jos toinenkin. Pääosa pelistä kuluukin perinteikkäästi öttiäisiä räiskien, avainkortteja metsästäen ja aluksen eri konsoleita paikkaillen.

Tunnelmointi on kohdillaan. Unreal Engine 3 hoitaa homman tyylikkäästi kotiinpäin ja ajoittaisesta sekavuudesta kärsivä ulkoasu on näyttävä. Komeita efektejä paukutellaan ruudulle yhdessä melkoisten vihollismassojen kanssa. Pimeissä käytävissä komppaaminen yksin tai kaverin kanssa taskulampun valossa on jännittävää epämääräisten kolinoiden pitäessä pelaajat valppaina. Ohjaustapana toimii hyväksi havaittu ja joustava kahden tatin kombinaatio, jossa vasen liikuttaa hahmoa ja oikea tähtäintä.

Erikoista pelissä on yksin- ja moninpelin erottaminen toisistaan. Yksinpeliä rytmitetään juonitehtävillä ja erilaisilla perustaistelusta poikkeavilla happihyppelyillä. Tarina kulkee vain yksinpelin puolella, ja yhteistyötilassa rellestämisestä jää juonettomuuden takia hieman ontto olo. Neljän tai viiden tunnin mittainen sooloilu menettelee, mutta suurin piirtein samanmittainen moninpeli ajautuu ajoittain monotoniseksi jauhamiseksi. Kameraongelmiltakaan ei täysin vältytä, sillä kaverin hiihtäessä eteenpäin toinen saattaa jäädä kuvan reunan ja seinän väliin jumiin. Pieni liikkumisen vapaus olisi tehnyt hyvää pelille, joka on ehdottomasti parhaimmillaan samalta sohvalta porukalla pelattuna.

Tämä on mainos:

Alien Breed Evolutionissa runko on hyvissä kantimissa, mutta sisältö jättää toivomisen varaa. Koneiden käynnistelyä monipuolisemmat tehtävät ja suurempi valikoima scifi-aseita ja mörköjä olisi nostanut pelin "ihan hyvästä" erinomaiseksi. Lisäksi varmasti monia kiinnostava yhteistyötila olisi ansainnut huolellisemman toteutuksen juonineen. Episodi Ykkösestä jää pieni kipinä, joka riittää pitämään yllä kiinnostusta toivottavasti paranneltuun kakkos- ja kolmosepisodiin.

HQ
Alien Breed EvolutionAlien Breed EvolutionAlien Breed EvolutionAlien Breed Evolution
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näyttää hyvältä, laadukas toteutus
-
Laiha yhteistyötila, vaihtelun puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Alien Breed EvolutionScore

Alien Breed Evolution

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Muukalaiskurmootuksen kulttiklassikko palaa ladulle. Runko on hyvissä kantimissa, mutta sisältö kaipaisi kipeästi lisää vaihtelua.



Ladataan seuraavaa sisältöä