Suomi
Gamereactor
arviot
Rooms: The Main Building

Rooms: The Main Building

Eräänä päivänä herra X saa lahjan salaperäiseltä herra Kirjalta. Lahja paljastuu jonkinlaiseksi ulottuvuusportiksi, joka imaisee X:n outoon paikkaan. Perillä hän tapaa herra Kirjan, joka paljastuu todellakin nimensä veroiseksi leijuvaksi kirjaksi. Tämä kertoo, että oudosta maailmasta voi paeta ainoastaan ratkaisemalla jättimäisen kartanon arvoitukset.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Rooms: The Main Buildingia voisi kuvailla eräänlaiseksi palapeliksi. X ramppaa valtavan kartanon huoneita läpi ja jokainen näistä sisältää pulmapähkinän. Huoneet ovat kuin neliömäisistä kappaleista koottuja palapelejä, joista puuttuu paloja. Yhdessä palasessa on ovi ulos huoneesta, ja herra X:n täytyy saavuttaa se liu'uttamalla jäljelle jääviä paloja.

HQ

Rakennetta kuvaa parhaiten vertaus klassisiin palikkapulmiin, jossa sikin sokin olevien neliöiden keskellä on yksi tyhjä ruutu. Neliöitä liu'utetaan yksi kerrallaan oikealle kohdalle, kunnes haluttu järjestys on saavutettu. Roomsin perusteet ovat samankaltaiset, mutta vievät yksinkertaisen konseptin huomattavasti pidemmälle.

Pelin perusperiaate on siis aika yksinkertainen, mutta vaikeustasoa kiristetään hiljalleen lisäämällä huoneisiin erilaisia erikoisominaisuuksia. Pian kentät ovat täynnä kaikenlaisia teleportteja, keskenään paikkaa vaihtavia palasia, vedellä täytettyjä ruutuja, peilejä jotka liikuttavat kahta palasta kerralla, metroja joiden avulla voi suoraan siirtyä toiseen samalla tasolla olevaan ruutuun ja niin edelleen.

Erikoiskikat tuovat aivopähkinöihin mukavasti vaihtelua, eikä peli pääse toistamaan itseään. Varsinkin osa myöhemmistä ongelmista on suorastaan pirullisen vaikeita ja ne vaativat äärimmäisen tarkkaa suunnittelua. Tee se itse -pelaajille on tarjolla mahdollisuus omien pulmien rakentelemiseen, joita voi sitten jakaa langattomasti kavereiden kanssa.

Rooms: The Main Building on kaikilta muilta osin oikein mainio pulmapeli, mutta ainoastaan ulkoasu jättää toivomisen varaa. Vaikka pelin yleisilme on nätti, osa grafiikoista on paikoitellen suttuisia ja tämä tekee ongelmien ratkomisesta välillä hieman hankalaa. Ääniä ei pelissä hirveästi ole, mutta ongelmien ratkomista ryydittää mukavan letkeä musiikki.

Tämä on mainos:

Rooms: The Main Building on oikein mukava pulmapeli. Hauska idea yhdistettynä yli sataan pulmaan takaa, että pelissä riittää tekemistä ja osa näistä ongelmista vaatii todella miettimistä. Aivojen rassaaminen kunnon pähkinöillä on aina mukavaa.

Rooms: The Main BuildingRooms: The Main BuildingRooms: The Main BuildingRooms: The Main Building
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pelin idea on hauska, pulmat ovat kekseliäitä ja niitä on paljon
-
Ajoittain suttuinen grafiikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Rooms: The Main BuildingScore

Rooms: The Main Building

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Hauska ja viihdyttävä pähkäily, jolla tappaa kivasti aikaa bussissa ja junassa. Vaihtelusta huolimatta peli alkaa toistamaan itseään.



Ladataan seuraavaa sisältöä