Suomi
Gamereactor
arviot
Crazy Machines 2

Crazy Machines 2

Ongelmanratkaisupelit soveltuvat käsikonsoleille huomattavasti monia muita genrejä paremmin, mutta silti niistä tuntuu olevan jatkuva pula. Crazy Machines 2 paikkaa nyt tätä tilannetta yli 170 aivopähkinän voimalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelin ideana on rakennella monimutkaisia improvisoituja koneistoja, joiden lopullisena tavoitteena on yleensä jotain niinkin merkittävää kuin kynttilän sytyttäminen tai sopan kuumentaminen. Rakentelua opastaa Einstein-henkinen vekkuli professori, joka asettaa sekä tavoitteet että antaa pelaajalle rajallisen määrän osasia, joilla täydentää olemassa olevaa, puutteellista kyhäelmää.

HQ

Herra professorilta ottaisi ajoittain mieluusti vastaan hieman enemmänkin vihjeitä, mutta sen jälkeen kun ongelma on asetettu, pelaajan täytyy ratkaista se täysin omillaan. Tämä on toki pelin hengen mukaista, mutta kun aivot ovat leikanneet tyystin kiinni, olisi esimerkiksi vartin kuluttua mukavaa saada pieni vinkki.

Silloin kun ajatus kulkee, on myös pelaaminen hauskaa. Osasia on mielenkiintoista järjestellä erilaisiin kuvioihin, joskin toimivia ratkaisuja on monesti vain yksi. Jotkut asetelmista antavat myös tilaa tökeröille oikoteille, jotka varmasti saisivat pelin suunnittelijat itkemään.

Staattisten asetelmien lisäksi Crazy Machines 2:ssa on myös toimintapulmia, joissa pelaaja ottaa aktiivisesti itse osaa kokeeseen, kuten tökkimällä styluksella asioita liikkeeseen tai muuten suoraan kontrolloimalla näitä. Näissä korostuukin eräs peliä yleisesti vaivaava ongelma, sillä vaikka kosketusnäyttö on periaatteessa kuin luotu tällaiseen pelaamiseen, ei sen kanssa aina pääse yhteisymmärrykseen.

Stylus tuntuu osuvan vääriin paikkoihin vaikka kuinka sihtaisi, ja usein kun jotain osasta on tarkoitus siirtää, saakin sen sijaan avattua sitä koskevan valikon, tai toisin päin. Perinteistä konetta rakentaessa tämä ärsyttää hieman, mutta toimintapähkinässä se alkaa todella repiä.

Tämä on mainos:

Muuten Crazy Machines 2 on sangen viihdyttävä ongelmanratkaisupaketti, jonka parissa vierähtää tovi jos toinenkin. Aivopähkinöitä piisaa useammankin automatkan viihteeksi, joskin älylliseen seinään törmääminen ja kontrollien kömpelyys saattavat polttaa pelaajan proput perinpohjaisesti. Tätä varten taskuun kannattaakin varata jokin toiminnallisempi peli, jonka parissa rentouttaa pääkoppaansa aina välillä.

Crazy Machines 2Crazy Machines 2Crazy Machines 2Crazy Machines 2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Todella paljon pelattavaa
-
Kontrollit, ei vinkkejä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Crazy Machines 2Score

Crazy Machines 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Monimutkaisten improvisoitujen koneistojen rakentaminen kynttilän sytyttämiseksi tai sopan kuumentamiseksi on haastavaa hupia.



Ladataan seuraavaa sisältöä