Suomi
Gamereactor
arviot
Dead Space: Ignition

Dead Space: Ignition

Viime vuosien pelottavin pelisarja ja K-18-leima yhdistyvät japanilaistyyliseen animaatioon. Dead Space: Ignition on omalaatuinen, pelisarjan varsinaista toista osaa edeltävä makupala.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Siinä missä 2008-vuonna ilmestynyt Dead Space oli Resident Evil -tyylistä kauhuräiskintää kolmannesta persoonasta, vie väliosa sarjan aivan toisille urille. Muutamalla eurolla virtuaalikaupasta mukaan lähtevä Dead Space: Ignition on futuristinen kauhuelementeillä sekä animaatiolla höystetty pulmapeli.

Pelin tarina on erikoinen. Vaikka juonen hahmot ovatkin sarjan faneille täysin uusia tuttavuuksia, petaa Ignition kehittäjäfirma EA:n mukaan alkuvuodesta ilmestyvän Dead Space 2:n tapahtumia. Päähenkilönä toimiva Franco Delille on insinööri, joka työparinsa Sarah Andersonin kanssa lähtee suorittamaan komennusta epävakaalle Sprawlin alueelle, joka toimii näyttömänä myös sarjan oikealla jatko-osalle. Varsinainen paikasta toiseen liikkuminen hoituu anime-tyylisiä videoita katsellessa ja englanninkielistä dialogia kuunnellessa. Animaatio on melko karua, mutta sopii sinänsä pelin odottavaan ja salamyhkäiseen tunnelmaan. Ääninäyttely puolestaan kuulostaa kalpealta ja hitusen epäuskottavalta.

Videoiden välissä vaivataan aivoja puzzle-tyyliin. Eteen tulee jatkuvasti suljettujen ovien ja valvontakameroiden kaltaisia sähköisiä esteitä, jotka hakkeroidaan pois tieltä minipeleissä. Kaikkiaan erityylisiä minipelejä on kolmenlaisia, ja ne ovat suhteellisen kiinnostavia, joskin toisinaan hermoja koettelevia. Yhdessä pujotellaan esteiden välistä, toisessa lähetetään ohjainta taktisesti rämpyttämällä viruksia antivirusten kimppuun ja kolmannessa heijastetaan lasersäteitä oikeisiin paikkoihin jonkinlaisia pelinappuloita siirtämällä.

Muutamassa kohdassa tarinaa pelaajalle annetaan vapaus valita suuntansa kahdesta mahdollisesta. Vaihtoehtoisilla reiteillä on hieman erilaiset aivopähkinät ja välivideot. Loppuratkaisu on aina sama, mutta pelissä on neljä erilaista väliloppua, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa version tapahtumista. Kertaläpäisy vie hakkerointitaidoista riippuen vajaasta puolesta tunnista reippaaseen tuntiin. Koska peli on kielletty alle 18-vuotiailta, on osa animoiduista välivideoista varsin dramaattisia ja jopa järkyttäviä. Tarinankerronta on jännittävää, mutta ei sovellu lapsille.

Dead Space: Ignition on omalaatuinen tapaus, joka varmasti jakaa pelaajia. Mikäli suhteellisen kiinnostavan aivojumpan sekä anime-kauhun yhdistelmä ei kuulosta aivan järjettömältä ja Dead Space -sarja sattuu olemaan lähellä sydäntä, voi peliä suositella varauksella. Pelin läpäisseet saavat sarjan oikeaan jatko-osaan uuden haarniskan, joten täysin hukkaan ei viisilappunen ainakaan mene.

Tämä on mainos:
HQ
Dead Space: IgnitionDead Space: IgnitionDead Space: IgnitionDead Space: Ignition
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kauhu-elementit toimivat, halpa
-
Ehkä vähän liian erikoinen, animaatio jakaa mielipiteitä, lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Dead Space: IgnitionScore

Dead Space: Ignition

ARVIO. Kirjoittaja Jouni Hakkarainen

Dead Space 2:n julkaisua pohjustetaan lyhyellä interaktiivisella tarinalla, joka kallistuu aivojumppaan räiskinnän sijaan.



Ladataan seuraavaa sisältöä