Suomi
Gamereactor
arviot
Buzz: Suuri Musavisa

Buzz: Suuri Musavisa

PlayStationin Buzz-tietovisa on jälleen täällä. Tällä kertaa pelaajilta ei tentata yleistietokysymyksillä, vaan pääpaino on musiikissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Buzz: Suuri Musavisa painottuu yllättävästi musiikkiin. Mukana on yli tuhat kysymystä musiikista ja kysymysten kirjo on hyvin laaja. Aihealueita löytyy muun muassa eri musiikkityypeistä, vuosikymmenistä ja yksittäisistä artisteista. Sisällössä piilee pelin vahvuus ja heikkous. Jos eri musiikinlajeista tietää laajasti, pelin parissa viihtyy taatusti. Toisaalta jos aiheet eivät ole tuttuja, pelaaminenkaan ei ole hauskaa. Ehkä paras ratkaisu olisi rajoittaa aiheiden valinnat aina sen mukaan, ketä pelaamassa kulloinkin on.

HQ

Pelimuodot ovat tuttuja aikaisemmista Buzz-peleistä ja mukana on muun muassa aina yhtä hauska pelimuoto, jossa muita pelaajia tiputetaan mönjäaltaaseen. Tässä voisi olla tulevaisuudessa uudistamisen paikka, sillä vaikka erilaisia pelimuotoja on paljon, olisi mukava jos niitä voisi jotenkin muokata. Esimerkiksi kierrosten pituutta olisi mukava säätää, sillä nykyisellään osa niistä on ohi todella nopeasti.
Kysymyksiin voi vastata nykyisin kahdella eri tavalla. Perinteinen tapa on käyttää tuttuja ja turvallisia Buzz-summereita, mutta nyt vastata voi myös Move-ohjaimen avulla. Valitettavasti en moista värkkiä omista, joten tämän ominaisuuden testaaminen jäi kokeilematta.

Toteutus ei eroa sarjan aikaisemmista osista muuten kuin Buzzin osalta. Hauska pieni isopäinen juontaja on nimittäin poissa ja hänen tilallaan on hirvittävän näköinen realistisempi Buzz. Hän ei myöskään enää vitsaile yhtä paljon kuin ennen, joten ehkä peli sopii nyt paremmin "aikuisemmille" pelaajille. Olisipa vanha Buzz ollut mukana edes vaihtoehtoisena hahmona.

Buzz: Suuri Musavisa tarjoaa juuri sitä mitä se lupaa. Kysymyksiä on paljon ja ne kaikki liittyvät musiikkiin. Jos aiheen tiimoilta haluaa kilpailla, kannattaa Musavisaa harkita. Toisaalta jos lähipiiristä ei löydy musiikista paljon tietäviä, niin kannattaa harkita yleistietoon pohjautuvia Buzz-pelejä. Niistä löytyy yleensä kaikille jotain.

Buzz: Suuri MusavisaBuzz: Suuri MusavisaBuzz: Suuri MusavisaBuzz: Suuri Musavisa
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Kysymyksiä ja erilaisia aihealueita on paljon, erilaisia pelimuotoja on runsaasti
-
Juontaja ei ole enää hauska ja sympaattinen, pelimuodot ovat entuudestaan tuttuja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Buzz: Suuri MusavisaScore

Buzz: Suuri Musavisa

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Pleikkarin tietovisa on jälleen täällä. Tällä kertaa pelaajilta ei tentata yleistietoa, vaan pääpaino on musiikissa.



Ladataan seuraavaa sisältöä