Suomi
Gamereactor
arviot
Zumba Fitness

Zumba Fitness

Niina otti vieraskynän kauniiseen käteen ja testasi Kinectin Zumbailun perin pohjin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Koska olin jo tutustunut Kinectin Dance Central -tanssipeliin, odotukset Zumban suhteen olivat korkealla. Innostus vaihtui kuitenkin ärsytykseen muutaman ensi minuutin aikana.

Zumba Fitnessin käyttöliittymä on vaikea ja epälooginen. Valikot on aseteltu korttien muotoon, ja kortteja selaillaan liuttamalla valintaa edes takaisin. Käsikursoria on kuitenkin vaikea saada kohdistettua ja se vaeltelee omille teilleen, jos kättä liikuttaa yhtään rennommin. Tekniikka kehittyy treenatessa, mutta valikot eivät silti houkuttele tutkimaan, mitä korttien takaa voisi löytyä. Harjoittelu- tai tanssitilasta päävalikkoon tai seuraavaan tanssiin pääsee valitsemalla vaihtoehdon "Exit Game" - miten olisi jokin loogisempi linkki suoraan tanssien alavalikkoon?

Zumba Fitness

Aloitin pelin ohjevalikosta (Tutorials). Siellä voi käydä läpi peliohjeet ja alkaa opetella askelia. Ärsyttävän neonvärinen ohjaajahahmo kertoo liikkeen nimen ja alkaa tehdä sitä. En saanut tutoriaalia kertaakaan tunnistamaan liikkeitäni oikein, kuten ei toinenkaan testipelaaja. Ohjaaja jatkoi liikkeen tekemistä ja "Watch your shoulders/hips/legs" -tekstit vilkkuivat ruudussa kunnes keskeytin koko jutun päävalikkoon palaamalla. Joidenkin liikkeiden kohdalla ohjaajahahmo oli selvästi epätahdissa musiikkiin nähden, toisinaan taas räpsähti tuplatahdille niin ettei liikkeestä saanut selvää ja opastus keskeytyi itsestään. Tanssillisesti ohjeet olivat kuitenkin hyviä: liikkeet aloitettiin perusaskelesta hitaalla tempolla ja edettiin asteittain vaikeampaan. Jäin kaipaamaan mahdollisuutta siirtyä harjoittelunäytöltä suoraan seuraavaan vaiheeseen sen sijaan että joudun aina valitsemaan "Exit Game" ja palaamaan päävalikkoon.

Tämä on mainos:

Ohjeisiin turhauduttuani siirryin suoraan pelaamaan. Pelitapoja on useampia. Zumba Party ja Zumba Class ovat eri tasoisia ja eri pituisia tanssitunteja. On mahdollista myös valita pelkkä yksi tanssi eri tasoisena. Varsinaista harjoittelumoodia ei ole. Ohjaajahahmo vetää tanssia ja häntä seurataan peilikuvana. Liikkeet ovat helpollakin tasolla ihan kunnollisia tanssiliikkeitä, tuttuja niin lattareista kuin aerobicistakin. Tanssisarjoja on useampia ja vastaan tulee eri tanssilajeja itämaisesta lattareiden kautta rock 'n rolliin. Lajeja harrastaneen ei välttämättä tarvitse käydä läpi kaikkia ohjeita, mutta aloittelija hyötynee opastuksesta. Pelitilamme ei ollut ihan riittävä kaikkien liikkeiden tekemiseen kunnolla: reilummin liikkuville koreografioille ihanteellinen tila olisi vähintään sellainen, jossa pystyy ottamaan pari kolme reipasta askelta joka suuntaan ja lisäksi heiluttelemaan käsiä vapaasti. Lisätilaa kaivataan tietysti, jos otetaan mukaan toinenkin pelaaja - tai jopa neljä, kuten pelin kannessa luvataan. Pelaajat voivat myös kilpailla keskenään kaksin tai kahden hengen joukkueissa.

Zumba Fitness

Tanssin edetessä ohjaajahahmo välkkyy vihreänä, keltaisena tai punaisena liikkeiden sujuvuudesta riippuen. Pistemittari täyttyy kun tanssi sujuu virheettä. Suurimpana teknisenä ongelmana itse tanssimisessa oli jälleen se, että peli ei yleensä tunnistanut pelaajaa. Pisteitä ei siis kertynyt eikä ohjaaja antanut tilanteeseen sopivia ohjeita. Pelinäytössä olevalla kahdella screenillä pelaajan liikkeet kyllä näkyivät, mutta ne olivat epätahdissa. Kokeilimme Kinectin säätämisen lisäksi tuloksetta erilaisia valaistustasoja, etäisyyksiä ja vaatetuksia. Tunnistuksessa ei ollut ongelmia muissa Kinectillä toimivissa peleissä. Pelaamisessa on olennaista saada palautetta omasta toiminnasta, nähdä konkreettisesti edistymisensä ja avata uusia tasoja. Koska tämä ei ottanut toimiakseen, Zumba-kokemus jäi isoilta osin vajavaiseksi.

Kinect Zumba sopii parhaiten tanssia harrastavalle tai siitä kiinnostuneelle. Pelaajan täytyy seurata ohjaajaa tarkasti pysyäkseen mukana liikkeissä. Jos tanssii asenteella, hiki tulee taatusti. Vaatetus ja vesihuolto kannattaakin soveltaa tätä ajatellen. Omat tanssisuoritukset voi kirjata myös harjoittelukalenteriin, mikä kuitenkin vaatinee sen, että peli tunnistaa pelaajan. Zumba ei välttämättä olekaan parhaimmillaan bilepelinä kuten tanssimatto tai Kinect Adventures -esittelypeli, mutta ihan oikeaksi kotitanssitreeniksi se sopii hyvin.

Tämä on mainos:
Zumba Fitness
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Opastus liikkeisiin ja haastavat koreografiat.
-
Ongelmat pelaajan tunnistamisessa, hankalat valikot.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Zumbailua yksin kotona, tai kaverin kanssa... Mieti, tässä pelissä PS Move ohjain tunnistaa liikkeen kuin liikkeen! Loistava... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Zumba FitnessScore

Zumba Fitness

ARVIO. Kirjoittaja Niina Niskanen

Niina hikoili Kinectin Zumbailun kanssa perin pohjin ja testasi millaisen treenin tanssipelillä saa aikaan.



Ladataan seuraavaa sisältöä