Suomi
Gamereactor
arviot
Little Big Planet 2

Little Big Planet 2

Säkkipojat ja -tytöt pelmahtavat taas maailman olohuoneisiin, jakaen lapsenomaista iloa meistä kyynisimmillekin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Little Big Planet 2 tekee alusta asti selväksi mistä on kysymys, herättäen pullantuoksuisia lapsuudenmuistoja joita et edes tiennyt omistavasi. Se on kuin lämmin viltti joka käärii itsensä pelaajan ympärille, tarjoten pelimaailman joka on yksinkertaisesti niin kovin mukava, hauska ja iloinen, ettei sille voi kuin hymyillä.

Pelin ilme on täyden kympin materiaalia. Omalaatuinen mielikuvitusmaailma koostuu jälleen askartelulaatikon sisällöstä, ryyditettynä monilla epätavallisilla ja usein herkullisilla lisäyksillä. Vaikka Little Big Planet 2 ei tuekaan kolmiulotteisuutta kuten alun perin suunniteltiin, se luo hämmentävän syvyyden illuusion. Tämä johtuu osittain siitä rakkaudesta, jolla erilaiset rakennusmateriaalit on siinä toteutettu. Askartelupaperit, kivet ja metallit melkein kutsuvat koskettamaan kuvaruutua.

Monet pienet indiepelit perustuvat nykyään fysiikkamallinnukseen, ja jonkin yksittäisen elementin mahdollisimman tarkkaan toistamiseen pelimaailmassa. Jos olet koskaan aprikoinut mitä tapahtuisi, jos jokin suuri yhtiö lähtisi tekemään isolla rahalla samaa, on vastaus kysymykseen tässä. Se pieteetti, millä asioita on Little Big Planet 2:ssa säädetty ja näverretty, on vähintäänkin harvinaista herkkua, ja kaikki tuntuu hyvin konkreettiselta. Fiilis siitä, että nyt todellakin asioidaan toisen todellisuuden kanssa, on vahva.

Fiiliksessä auttaa myös pelin musiikkivalikoima, joka vaihtelee kenttien ja juonenkäänteiden mukaan. Joukossa on kepeää hissimusiikkia, sekä yllättävän modernia alt-rokkia, joka silti toimii pelissä erinomaisesti. Vaikka teemana onkin lapsenomainen luomisen ja mielikuvituksen suitsutus, ei sitä tarvitse alleviivata lastenlauluilla.

Tämä on mainos:

Oppaana Little Big Planet 2:n värikkääseen maailmaan toimii jälleen Stephen Fry, jonka hunajainen ääni on kuin luotu tähän tehtävään. Stephen selittää eksentrisen herrasmiehen elkein seikkaperäisesti, kuinka seikkailun ja luomisen parissa päästään vauhtiin, ja kannustaa matkalla kohti uusia suorituksia. Parempaa matkakumppania ei voisi toivoa.

Pelissä on totuttuun tapaan mainio valikoima vaihtelevia kenttiä, joissa hypitään ja pompitaan paremman maailman puolesta, nyt ilkeää Negativitronia vastaan. Negaaja haluaa syödä koko maailman, mutta onneksi eksentriset rakentelijat kuten Larry Da Vinci ovat valmiita vastaamaan haasteeseen, jos Säkkikaveri siis tekee kaikki raskaat hommat, tietenkin.

Tasohyppelyä on höystetty nyt uusilla elementeillä, kuten Bionic Commandosta muistuttavalla kiipeilykoukulla, sekä raskaan sarjan hanskalla, jolla isommatkin esineet saa muunnettua heittoaseiksi. Myös hatun muotoon värkätty kakkutykki ansaitsee paikkansa erinomaisten keksintöjen galleriassa. Kentät ovat haastavia ja hauskoja, joskin niissä törmää ajoittain paikkoihin, joiden vaikeustaso ei kenties mene aivan yksiin kokonaisuuden kanssa.

Kun Little Big Planet 2:n 30 kenttää on käyty lävitse, on peli vasta alkamassa. Jo ensimmäinen osa poiki verkkoon käsittämättömän määrän laadukasta uutta materiaalia, ja nyt mahdollisuudet oman sisällön luomiseen ovat laajentuneet entisestäänkin. Ylipäätään niiden summaaminen tähän tuplaisi artikkelin pituuden.

Tämä on mainos:

Näin lyhyesti todettakoon vain, että LBP2 antaa mahdollisuuden tehdä tasohyppelyn lisäksi vaikka ralli- tai roolipelejä. Jos valmiit musiikit eivät miellytä, voit säveltää lisää itse. Lisäksi mukana ovat Säkkibotit, jotka voi ohjelmoida puuhastelemaan mitä vaan lystää, ja suoraan kontrolloitavat ajoneuvot vanhojen vipuversioiden sijaan. Pelaaja voi tämän kaiken lisäksi myös luoda omia pikku elokuviaan ja paljon, paljon muuta. Vanhoja työkaluja on paranneltu, ja uudet antavat paljon aikaisempaa enemmän valtaa toteuttaa monimutkaisiakin ideoita.

Jos sinua siis sattuu innostamaan erinomainen ja mielikuvituksekas tasohyppely, joka näyttää ja kuulostaa mahtavalta ja tarjoaa enemmän lisäsisältöä ja luovia vaihtoehtoja kuin mitä ehdit yhdessä eliniässä käydä lävitse, saattaa Little Big Planet 2 olla peli juuri sinulle.

Little Big Planet 2Little Big Planet 2Little Big Planet 2Little Big Planet 2
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Nostaa heti hymyn naamalle, upean näköinen, loputtomasti tekemistä
-
Edelleen aavistuksen epätarkat kontrollit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Little big Planet 1 oli jo todella suuri menestys. Ei ihmekkään. Tämä osa ei pilaa pelisarjaa, vaan on onnistunut täydellisesti parantamaan... 10/10
  • Sonic-fan2011
    Little Big Planet tuli vuonna 2008 ja oli vuoden toiseksi paras peli. Little Big Planet jatkuu jatko-osalla, joka on mahtava. LBP kakkosessa on... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Little Big Planet 2Score

Little Big Planet 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Säkkipojat pelmahtavat taas maailman olohuoneisiin mukanaan kilokaupalla ihastuttavaa lapsenomaista iloa ja rajatonta luomisen riemua.



Ladataan seuraavaa sisältöä