Suomi
Gamereactor
arviot
Mario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhem

Mario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhem

Mario ja Donkey Kong ottavat jälleen yhteen Lemmings-tyylisessä pulmapelissä. Ruotsin Gamereactorin Christofer otti selvää kumpi voitti...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tiedossa oli aurinkoinen ja riemukas juhlapäivä. Marion upouuden huvipuiston oli määrä avata ovensa ja kaikki olivat yhtä hymyä. Sitten tapahtui jotain, mikä kumma kyllä on sattunut Mariolle jo satakunta kertaa aiemminkin viimeisen 30 vuoden aikana: Marion ystävätär Pauline kidnapattiin ja asialla oli kukas muu kuin Donkey Kong.

Marion gorilla-ajojahti vie pelaajan tällä kertaa seikkailemaan huvipuistomaailmaan. Jossain vaiheessa huvipuiston arkkitehdit ovat kuitenkin ilmeisesti olleet laittomien aineiden vaikutuksessa, sillä huvilaitteiden lisäksi puisto on tupaten täynnä piikkikuoppia, tulipalloja syytäviä putkia ja muita tappavia ansoja. Marion ei onneksi tarvitse tällä kertaa vaarantaa itseään, vaan peliin lähetetään vedettävät minimariot.

Klassista Lemmingsiä muistuttaen tavoitteena on saattaa tarpeeksi monta pikkumariota maaliin. Se käy avaamalla ovia, liikuttamalla tasoja ja trampoliineja sekä ohjaamalla suojattejaan ohi uhkaavien vaarojen. Ilman apua ukkelit ovat tuhon omia, joten paljon pitää säätää ja monia pulmia ratkaista, jotta kentän maali saavutetaan. Pelin ohjaus styluksella on ihailtavan yksinkertaista ja helppoa. Ensikertalainenkin pääsee sisälle peliin hujauksessa.

Kentistä löytyy jonkin verran bonusesineitä kerättäväksi, mutta yleisesti vaikeustaso on matalalla. Veteraanipelaajille ja pelin läpäisijöille on onneksi luvassa myös haastavimpia ratoja. Kentissä ansaittavien pokaalien avulla aukeaa erillisiä haastehuoneita, joissa edellytetään aivonystyröiden laittamista kovemmalle vaihteelle.

Tämä on mainos:

Vaikka pelin kokonaishaaste ei olisikaan katossa, on Mario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhemiä ja sen kentti kiva pelata pelkästään fiksun pelimekaniikan, miellyttävien musiikkien ja rennon Nintendo-tunnelman takia. On aina iloista nähdä omien pikkumiesten juosta hölkyttelevän onnistuneesti maaliin. Mainiona lisänä mukaan on saatu kenttäeditori, jolla voi kyhäillä omia esteratoja kavereiden ja muiden pelaajien huviksi. Mini-Land Mayhemin parissa saa siis ajan kulumaan pitkään.

Nintendo on onnistunut mahduttamaan ilahduttavan määrän nautittavaa ja klassista peli-iloa pieneen pakettiin. Ladattavien kenttien ansiosta pelattava ei myöskään pääse loppumaan kesken.

HQ
Tämä on mainos:
Mario vs Donkey Kong: Mini-Land MayhemMario vs Donkey Kong: Mini-Land MayhemMario vs Donkey Kong: Mini-Land MayhemMario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhem
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hellyyttävä ja charmikas, rento vaikeustaso, erinomainen kenttäsuunnittelu
-
Välillä toistaa itseään liiaksi, heikko verkkototeutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä