Suomi
Gamereactor
arviot
Playstation Move Heroes

Playstation Move Heroes

Pleikan klassikkosankarit on tällä kertaa kaapattu palvelemaan galaktisen viihteen alttarilla, sarjassa Move-ohjaimeen perustuvia minipelejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ratchet ja Clank, Jak ja Daxter, Sly ja...Bentley. Tässäpä kolme kaksikkoa jotka määrittelivät etenkin PS2:n kulta-aikaa. Vanhat sankarit ovat kasvavissa määrin valtaamassa alaa nyt myös PS3:lla, etunenässä tietysti Ratchet & Clank. Playstation Move Heroes puolestaan kokoaa nämä tutut, vaihtelevan karvaiset kasvot esiintymään yhdessä Move-heiluttelun merkeissä.

Juonta peliin on laitettu kevyenlaisesti, kuten tällaisilta minipelikokoelmilta voi yleensäkin odottaa. Kaksikot on varastettu omista kotimaisemistaan kilpailemaan omituisessa galaksienvälisessä viihdeohjelmassa, jonka järjestäjät vaikuttavat vähintäänkin hämäräperäisiltä. Päästäkseen takaisin arkensa pariin sankareiden on kamppailtava omia kotikontujaan muistuttavilla kentillä erilaisissa lajeissa.

Tämä kevyt juoni sallii sentään muutamia hyvin animoituja ja viihdyttäviä välianimaatioita, joissa sankareiden luonteiden erot tuodaan hupaisasti pintaan. Graafisesti peli näyttääkin oivalta, ja on mukavaa nähdä vanhat sankarit uusissa kuoseissa.

Äänissä oltaisiin silti voitu petrata, koska itse pelin aikana kuultavat repliikit ovat harvassa ja toistavia. Tämä pätee myös juontajiin, joilla on jotakuinkin kaksi erilaista juontoa jokaista eri pelimuotoa kohtaan, eikä tämä yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Kun monet näistä vielä ovat jenkkiurheilulle tyypillisiä nostatuksia, kasvaa pian tarve skipata ne tyystin. Tähän ei tietenkään anneta vaihtoehtoa.

Tämä on mainos:

Tämä sama harvuuden tuntu onkin pelin pahin ongelma. Erilaisia haasteita on vain kolmea tyyppiä: keilausta, kiekonlennätystä ja kolmannen persoonan räiskintää tai mätkintää. Näitä on koitettu kuorruttaa lisäämällä niihin matkan varrella jos jonkinlaista pikkuviritystä, mutta se ei loppujenlopuksi tee suurtakaan eroa, ja liian usein pelaajalle tulee "jaa tätäkö taas"-fiilis.

Playstation Move Heroes on nimensä mukaisesti tehty hehkuttamaan yhtiön liikeohjainta, mutta se ei oikein onnistu edes tässä. Toki ohjaimenheiluttelu tuo muuten vanhoihin konsepteihin hieman uutta hehkua, mutta kun uutuudenviehätys on saatu pois alta, ei käteen jää kuin kevyt kramppi. Ohjainta käytetään tavoilla jotka olivat vanhoja jo silloin kun Wii Sports lanseerattiin, eikä siitä saada mitään vallankumouksellista irti.

Yksinpelinä Playstation Move Heroes käy tylsäksi melko nopeasti, mutta keveänä bilepelinä se saattaa liikuttaa pidempään. Sen ympärille tuskin saa rakennettua kokonaista iltaa, mutta yhtenä monista se on piristävä lisä valikoimaan. Täydellisyydenhakuiset pelaajat saavat lisäarvoa kultamitalien ja piilotettujen aarteiden metsästämisestä, ja jälkimmäisillä voikin avata suosikkihahmoilleen uudenlaisia asukokonaisuuksia.

Kaiken kaikkiaan peli kuitenkin tuntuu hieman nopeasti kyhätyltä kokoelmalta vanhoja temppuja, joka ei tuo genreen mitään olennaisesti uutta tai tuoretta. Harmi sinänsä, koska nämä hahmot ansaitsisivat jotain parempaa.

Tämä on mainos:
Playstation Move HeroesPlaystation Move HeroesPlaystation Move HeroesPlaystation Move Heroes
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Suosikkihahmot hauskoissa välipätkissä
-
Toistava, ohut, wanha
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Playstation Move HeroesScore

Playstation Move Heroes

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Pleikan maskotit on kaapattu palvelemaan galaktisen viihteen alttarilla, sarjassa Move-ohjaimeen perustuvia minipelejä.



Ladataan seuraavaa sisältöä